Thursday, September 30, 2010

zaman kain biru muda.....

last exam SPM...tamat sudah sekolah

salam semua......petang-petang macam nie...biler xde ape2 yang nak dibuat...teringat zaman-zaman sekolah menengah dulu.....hah..arinie..ana nak flashback ke zaman muda-muda dulu....

dyna skang nie kat pp UKM..bakal forensik nie...

masa tue...ana sekolah di sekolah menengah tunku besar tampin....org panggil sekolah nie TBSS....sekolah ni agak femes lah di negeri 9...tapi xdelah setanding dengan SASER, TUNKU KURSHIAH n SMAP LABU....tapi...kalu org cakap pasal sukan n akademik...sekolah nie xlah kalah...huhuhuhu..yang paling digeruni ialah team HOKI .....teror jugak lah team TBSS nie.....
kalau korg nak tahu...sekolah nie dah lama tau..dari tahun 1926....lama x....x merdeka lagi sekolah nie dah wjud...time tue...pengetua dia En Poniah....kalau nak tahu lagi, Kamal Affendi yang selalu kuar kat tv tue...yang selalu dok kaji jenayah di malaysia tue...die sekolah kat sini lah...(kalau x tahu sape..search tenet cepat :))...huhuhu...ayah ana pun sekolah kat sini jugakkk

kat sekolah nie ade asrama, namanya ASPURA dan ASPURI...yang uniknya...asrama nie, penghuninyer dari 2 buah sekolah, TBSS ngn sekolah menengah tunku syed idrus SMTSI.....ana dok asrama mas tingkatan 4 sampai tingkatan 5.....

masa mula-mula dulu..kekok jugak nak sesuaikan diri...tapi bila dah lama-lama,..dah rasa seronok hidup dengan teman-teman seperjuangan.....rindu ase nyer pada mereka semua....teman yang sentiasa ada disusah dan senang....teman yang mendengar segala masalah.....ADDINA, ZUREEN n SYED.....ni lah hamba Allah yang sangat bermakna dalam hidup ana...saat ana bersedih, merekalah yang buat lawak sampai ana gelak.....kami 3 orang duk kat asrama,...dalam kelas kami tue, kami bertiga jer yang dok asrama, sebb yang lain dalam kelas tue budak cina n india....so...sebb tu lah kami rapat....

masa kat asrama, kami pegang jawatan, SYED ketua ASPURA, ADDINA exco ibadah, ana juga exco ibadah, dan ZUREEN exco akademik....walaupun kami nie pemimpin, tapi kadang-kadang tue...kami ade jugak buat hal kat asrama tue.....nakal sangat time tuuu...agaknyer sebb stress belajar....tu yang jadi camtu....sampai kdang-kadang tue..warden mengajuk ngn kami sebb kami lari asrama...huhuhuhu...nak tergelak asenyer biler terkenang......

maaf yer warden,......skang nie kami dah jadi baik...huhuhuhu....

masa nak exam SPM..kami bertungkus lumus....tukar nota, stdy sampai lewat malam.....pendek kata, semuanya kami bersama....panjang plak kate...opss..panjang x kata ape2....panjang kalau berkate...sampai malam tak habis...huhuhu...

akhirnya.....kami semua dapat result yang cemerlang.....ALHAMDULILLAH....berkat doa ibu bapa, guru-guru serta rakan-rakan.....tapi...korg jangan jeles yerrr..TITLE tuuu..ana yang dapat....huhuhu..org tau korg jeles...hadiah tue (pen mahal ade name siap tulis pelajar cemerlang)..kepunyaan ana....tapi korg pun x kurang hebatnyerr....pen tu skang anugerah ALLAH tolong simpankan.....

zaman kain biru tue dah pun berlalu...dan xdapat lagi ana nak ulang...kalu dapat diulang..ana x nak buat perangai kat asrama, xnak makan dalam kelas waktu cikgu mengajar...xnak tidur waktu biologi....xnak tiru report kimia SYED.....xnak ambil buah lebih kat dewan makan...xnak mandi lebih dari kul 6....xnak menyorok dalam almari tiap kali warden spotcek sape x trun riadah....huhuhu..tue semua kenangan kita bersama teman......sampai bila-bila akan tersimpan dalam lipatan memori ini.....

semoga korg semua mendoakan kejayaan ana juga.....insyaALLAH...selamanya kita tetap sahabat......sayang korang sumerr :)




syed pulak kat UPM civil ingineering

6 comments:

Awangku said...

hurmm AK pun dapat pen jg time jadi best student.. tp ak dpt tempat kedua jak bagi keseluruhan kelas.. tp kalau bg kelas ekonomi ak la 1st.. hehe.. apa2 pun pen tu masih d smpan smpai skrg tuk d jadikan kenangan.. masa STPM pulak result ok jer tp dpt tmpt ke-2 terbaik jg. huhu asyik2 dpt no.2 jer

azwa_amani said...

ok lah tu ak...awin dapat no 1 dari darjah satu sampai tingkatan 3....tingkatan 4 n 5 dah ,malas,,,huhuhuhu....kenangan sumer tu ak.....

Awangku said...

hebatnya budak kelahiran Tampin ni

azwa_amani said...

ade lagi yg lebih hebat...kalu hebat xdok UPSI...dok oversea...huhuhuhu..xpelah rezeki kat cni.....

kamal fnd hashim said...

Yup, ini sekolah saya!he he he

kamal fnd hashim
penganalisis jenayah

azwa amani said...

huhuhuh..jumpa jugak ek sekolah ni yerr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...