Thursday, September 6, 2012

ok.. update

Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..
Maaf sebab BICARA AMANI tak update punn... hua hua hua. (T___T)

maaf ye, menang amani tak patut bagi alasan pun kan..sebab org malas memang banyak alasan.. huhuhuhu
tapi tetap nak bagi alasan.. hehe, maaf lah tak terupdate blog ni hah, masuk pun dah berhabukkkkk (uhukk)
sekarang memang waktu critical amani... banyak kerja walaupun duduk rumah....

errmm, mungkin amani nak share satu perkara je kot.. simple.. mudah difahami,.. tapi mungkin susah untuk masuk ke dalam hati.. tentang  satu perkataan REDHA... ya, semua org tahu redha itu.. tak perlu amani ulas panjang-panjang tentang redha ni ..

cuma 1 je.. bertapa Maha HebatNya Allah,.. mengetahui yang baik dan yang buruk dalam kehidupan kita... dan hanya dengan REDHA ini membezakan siapa kita disisi Allah... hamba yg menjadi kecintaan Allah, redha dengan setiap ketentuan dengan menerima tanpa banyak soal.. ketika itu Allah kurniakan berjuta-juta hikmah yg kita akan nampak dengan mata iman.. InsyaAllah.. syukur ya Allah, sebenarnya ini semua adalah kasih sayg Allah..perlindunganku untuk menjadi muslimah sejati..

dulu.. mungkin amani rasa, dengan berkeadaan sebegitu amani rasa amani boleh jadi muslimah sejati.. tapi rancangan Allah Maha Hebat..  dan amani mampu meilihat bagaimana caraNya menunjukkan jalan sebenar menjadi Muslimah Sejati dan melindungi diri dengan sebaik-baik perlindungan yang amani sendiri tidak menyangka...

bertapa baiknya Allah.... tak terhingga rasanya limpahan kasih sayang dan rahmatNya bilamana ada redha  dalam hati.... syukur..syukur.. Alhamdullilah..



ya Allah..aku redha dengan masa laluku,,
aku redha dengan apa yg ada di hadapanku..
dan aku redha dengan ketentuan pada masa hadapanku..
kerana Engkau Khalikku..
Engkau lebih tahu apa yang baik buat diriku..
dan terus-terusan bawa hatiku kepada cintaMu...
Aaaminn Ya Rahman.. Aaminn Ya Rahhim..

3 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

assalamualaikum...
akak belajar redha dan pasrah.huhu

amani,jg diri ye dik.sgt rindu kamu.masih di puchong?

the malay male said...

hai...berupdate jugak ye..hehe

Nora_Aniza said...

akhirnya..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...