Monday, May 16, 2011



assalamualaikum semua,,,,

lamanya amani tak update blog ni...n.ak BW ke blog-blog kawan-kawan pun tak..huhuhuhu...maaflah kat kak amy, solihin zubir, awangku and mata hati sebab jarang ke blog kamu yang menjadi kegemaranku.....kalau dah balik kampung ni memang susah skit nak berblog sebab takde tenet....kalau ade pun lambat macam siput....huhuhu...

lama juga tak menyampaikan ilmu disini....insyaAllah, minggu ni amani balik tg.malim, amani akan memeriahkan blog ini dengan ilmu Allah, insyaAllah....

update kali ini, amani hanya dengan nawaitu nak mencoretkan apa yang amani lalui bersama saudara kandung amani.....

bertemu dengannya tidak pernah disangka-sangka, dan terkadang secara jujurnya, amani seperti lupa bahawa amani ada seorang lagi abang...tapi apabila dia dapat menjejaki amani, dan berusaha untuk menyambung apa yang terputus,..hati ini sentiasa mendoa agar dipertemukan...
sehinggalah pada sabtu yang lalu, amani dengan kakteh dan abang wan plan nak datang kerumahnya di Taman Tun Dr. Ismail....

masa mula-mula datang tu...serius dalam hati takde apa-apa perasaan pun...mungkin sebab memohon agar Allah menenangkan hati sehingga tiada perasaa langsung...huhu..tapi bila pintu pagar terbuka, amani rasa.....dup dap dupa dap...macam nak tunggu orang masuk meminang...huhuhuhuhuhu....

bila tangan bersatu berjabat tangan...tiada kata yang mampu dituturkan....macam tak percaya apa yang dialami ketika itu...

bila dah lama-lama duduk, tolong maklong masak...perasaan pun menjadi tenang, dan amani pun boleh mula berbicara dengan abang,,,,selama ini berkomunikasi dengan blog, dan phone lain dengan realiti dan keadaan sebenar,,,...

kami ingatkan petang tu nak balik semula ke kepong, tapi Allah ingin kami lebih mengenali, so kami pun keluar makan malam sama-sama dekat UM...pastu lepas balik, amani, abang dengan kakteh tak reti-reti nak tidur, tengok movie sampai pagi....huhuhuhuhu...tapi amani dan surrender dulu....dorang yang masih teruskan perjuangan tengok cter hantu...huhuhuhu...


kakteh dok ceghita ape dia tak tau...huhuhuhu....

besoknya pula, dari pagi sampai petang kul 3 kami berborak..citer pasal itu, citer pasal ini....kemudian siap-siap nak hantar amani balik kampung semula....huhuhu...memang tak pernah merancang apa yang kami lalui selama 2 hari bersama....


buat abang...walau dua hari kita dapat luangkan masa bersama, tapi dah cukup buat adik rasa lain bila abang takde.....insya Allah, nanti bila abang dah balik UIA..abang rajin-rajin datang UPSI tauuu.....nanti abang dah grade, dah keje, mesti dah jarang jumpe adik...

okey lah....nak tolong ayah bukak hadiah hari guru...hehehehehe :)..bye..next entry bila amani di bumi murabbi UPSI okeyy :)

15 comments:

cucu umie said...

mesti perasaan seronok tu ad kan bela dpt berkumpul ramai2..hehe btw, selamat kembali ke UPSI lh nty dan hati2 awien..

Tukang Tulis said...

huhu... lamanya xtulis entry.. tu baru dok 2 hari dah angau kat abg... kalo dok seminggu agaknya adik terus xnk balik kampung.. hehe... minggu dpn dtg umah lg ok? abg sentiasa menanti kedatangan adik kecygan abg nie.. <3 =)

MataHati @ MH said...

tak tahu nak tulis mcm mana sbb tak reti nak susun ayat..

apapun, happy2 selalu

azwa amani said...

ayie : huhuhuhuhu..seronok tak terkata, semoga dnegan nikmat ini, makin bertamabh iman kepada Allah...

okey ayie...mesti bosan sebab takde korang kat kolej...takde adik...

azwa amani said...

abang : huhuhuhu...mestilah seronok,rindu sangt biler dah balik kg...tak tahu nak buat ape..

insyaAllah nanti adik datg kalau takde pape...tapi mesti bawa adik jalan2 kat shopping depan umah tu okeyyy...heheheheheh <3

azwa amani said...

mata hati : laaahhh kenapa plak...selama ini okey jer..huhuhuhu..btw..thnks okeyy :)

Tukang Tulis said...

huhu.. insyaAllah.. kalo x dpt tgk wayang kat panggung, tgk kat laptop abg pun jadi laa.. janji jgn tido..hehe..

e_ddien said...

Lepas nie ajak datang tampin plak ek..nak jumpa jugak-..mana penah kenal dari dulu dulu

azwa amani said...

abang : huhuhuhu..insyaaLLAH adik tak tdoq

azwa amani said...

boe : boe..INsyaAllah ...raye nanti datang ke rumah tampin... :)

Ms sunsWeetz said...

cak^^

azwa amani said...

ms sunsweet : cakkkk...Assalamualaikum..

Tukang Tulis said...

aritu dah dtg tampin.. tp dah larut malam.. ramai org dah titonnnn... huhu

e_ddien said...

huhuuhu...eloklah tu...

azwa amani said...

abang dan Dik Boe : huhuhuhu..insyaAllah nanti pasti bertemu jua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...