Saturday, May 7, 2011

pesanan kepada diri yang memilik CINTA




Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di padang Mahsyar, depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka.

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong. Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama, dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pergh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya. Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu. Dia tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia selamanya... Di dunia dan akhirat terutamanya. Janji nak kongsi syurga sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


P/S - Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu dengan sebaiknya..INsyaAllah, jika kita menjaga hubungn dengan Allah, Allah pasti akan memberikan kita hubungn yang terbaik bersama dengan hambanya...insyaAllah... =)

terima kasih kepada AK...... =)

7 comments:

Tukang Tulis said...

hehe.. seperti pernah ku baca.. tapi dimana yaa?? =p

azwa amani said...

abang saje jer kannnn.....eiyyyyy geram betull..sabau jela .... :P..p kemas bilik bagi sudah..

azwa amani said...

abang saje jer kannnn.....eiyyyyy geram betull..sabau jela .... :P..p kemas bilik bagi sudah..

Mohd Fahminuddin said...

tersentuh.. :)

delarocha said...

bercinta biar berpada pada

azwa amani said...

fahmi : jgn tersentap sudah...huhuhuhu..terima kasih sebb dtg ke BICARA AMANI

azwa amani said...

delarocha : betul...biar cinta kepadaNYA lebih dari segala-gala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...