Friday, August 26, 2011

Hari Tua Amani...


Assalamualaikum WBT kepada semua pembaca BICARA AMANI.. Alhamdulillah, masih diberikan peluang oleh Allah untuk membuka mata dan bernafas di bumi miliknya. 26 Ogos tarikh keramat dalam hidup amani dan juga abang amani, sebab kami kongsi tarikh lahir yang sama dan di hospital yang sama juga.... abg and kakak yang lain semua lahir sabah...kami anak jati negeri Sembilan.. huhu...Selamat Hari Lahir buat Abang yang ke tuttttt... huhuhu tua dah...

thanks to my sister kakteh, abang, kawan-kawan, and encik Anugerah sebab wish birthday amani malam tadi.. thanks to Azureen Mohd Sah, member amani masa dok hostel sebab still ingat besday amani....huhuu...teringat pula masa zaman-zaman sekolah dulu, berbeza cara kawan-kawan nak celebrate besday amani....kelakar pun ada.... masa Form 5 tu dorang siap pakat dengan warden nak kenakan amani... start dorang kacau dalam bilik study, sorokkan buku add math..mentang-mentang lah orang terror add math, tak bagi pulak kita siapkan homework pula....lepastu dorang pi sorokkan kat mane pun tak tahu.. abis semua buku kat locker takde, dengan beg-beg sekolah semua dorang sorok....pastu dah bising-bising, warden pun datang... aduiii, malu betul ngan junior-junior sebab exco ibadah kena panggil ngan warden, kena dok asing dari dorang, study kat bilik tv sampai kul 12... sedih tauuuuuu......lepastu, nampak plak member-member tadi masuk umah warden, buat ape tak tahu.....last-last warden panggil masuk umah dia bila jam 12 malam...sekali ade kek, ayam kepsi, keropok....hehehehhe... kamcing betul ngan warden time tuuuu...

ingatkan sampai situ jer dorang kenakan amani, naik dorm teruslah tidur, baju sekolah tak iron lagi time tu sebab ngantuk dah.....teruslah tidur sebelah jebon (huhuhu, kat hostel jarang panggil nama sendiri, ada nama samaran..)..besoknya amani bangun awal sikit, nak iron baju, sekali baju sekolah takde.... aduiii..tension betul....baju-baju yang lain pun takde dalam locker...mentang-mentanglah locker tak berkunci.......last-last jebon bagi juga baju sekolah sepasang...siap iron lagi...pastu sampai sekolah tengok ade kotak hadiah besar sangat...seronok sangat laaa..mane tau ade bear besar macam amani ke kat dalam kan... bila buka jerr....rupanya baju-baju amani ngan buku-buku... tension betullll...huhuhu...lawak kottt...pastu satu kelas nyanyikan lagu tuk amani..tapi time tu kawan-kawan panggil amani..kecik ...

okeyyy..bila masuk UPSI lain pula stail nya...huhuhu..member-member amani suka buat surprise,.. and tahun ni lain sikit... 21 ogos haritu, kami keluar KL sebab nak teman kawan-kawan shopping barang raya sebelum masing-masing balik kampung.......pasgi-pagi lagi kami dah ke Jalan TAR.....solat semua kat situ, dengan ramainya manusia time tuuuu....panas pula tuuuu...... lepas beli-beli tuuu, awal-awal lagi kami dah naik food court sebab tahu, bulan puasa confirm food court tak ramai orang.....duduk jela kat situ sambil baca buku, main game, borak-borak....huhuhu...sampailah nak berbuka, dorang suruh order makan.... amani pun order jela, and dorang bayarkan.. hehehe syok tauuu...pastu tetiba jer semua tinggalkan amani,..tak tahu lah dorang pi mana.... amani mesej tak balas-balas...sedih betulllllll................tiba-tiba..surpriseeeee.....hehehe...dorang nyanyikan lagu and ade coklat dan ice cream...huhu....menitik air mata terharu..mekasih semua....

tak tahan nak gelakkk lahhh korang pandang macma tuuuu..hehe

lepas makan-makan terus balik Tg.Malim...hah, time tu lah handphone amani hilang.......sedih tauuuuuu....tapi takpelah, rezeki takde kan...nak buat macam mana....memang dah tak ceria macam biasa lah masa hp hilang, balik rumah jer terus cerita kat housemate, tak masuk pun bilik amani.... bila masuk jer tengok ade bakul...amani pun pelik laaa....haissshhh sape plak yang letak bakul dalam bilik amani, time tu tak pandang plak kawan-kawan amani...pandang bakul jerr....tengok dalam bakul ada makanan rabbit, tapi rabbitnyer takde, tiba-tiba dorang hulur binatang berbulu tuuu..terkejut sangat..huuhu..seronok, tapi mata bengkak sebab nangis......heheheh....thanks to kawan-kawan amani sebab plan macam nie....miss kamu semua tauuu

huh.....penat lah taip panjang-panjang ni...okeyyy.....rabbit tu sebelum ni ada nama lain...tapi malam tadi en. Anugerah suruh tukar jadi Mek Nab... huhuhu..kiut kan Mek Nab... tapi macam nama orang jerr, tukar jadi Nomi...hehehehe....syukur Alhamdullilah sebab diberikan rezeki untuk memiliki handphone baru.....yang penting, kena jaga molek-molek kali ni....fobia dah kena seluk saku...

nomi yang sangat cute and suka main kat dalam rumah...bila kita nak ambil dia nyorok cepat-cepat,,

tak tahu kenapa pilih warna pink ni....

okeyyy..amani nak mandikan rabbit sebab hari ini kami nak balik Tampin.....ayah, ibu and adik beradik sudah menunggu di kampung...... daaaaaaaa... As-salam...

thanks to semua yang wish birthday amani..may Allah bless you...to Solihin Zubir yang hari tuanya semalam 25 Ogos, share besday dengan adik dia, Happy Tua day.....hah, boleh singgah ke blog ini craftfirsya untuk tengok craft yang comel-comel.....suka sangat,..dah promote, nak hadiah satu,,hehehe...kalau nak tudung-tudung yang cute, boleh singgah sini cartieca closet semua comel-comel macam tuan dia

15 comments:

delarocha said...

hari ulangtahun?

sudah agak lama menyambutnya seorang diri.

firsya23 said...

wuiyyoo2~ hp baru. nak tukar cover hp warna pink jugaklah. hehe. btw, slamat ulangtahun kelahiran yang ke 20 amani ;)

cart kartika said...

lah..kak ika pn ada jugak ? thx.. Sanah helwa awin, semoga panjang umur, murah rezeki & dberkati olehNya..

nanakimie said...

selamat hari lahir amani! sory,nana baru online..wat dah reminder tapi takde kredit nak mesej amani malam tadi.nanti nana da topup nana contact amani k:)

moga panjang umur,murah rezeki and berjaya dunia akhirat...epy sokmo deh!^-^

BudaK KeciK (BK) said...

waaaaaaaaaa... mek nab!!!

cucu umie said...

hehe..lama ayie xsinggh sini..nset ayie pon hilng juga mase tu..dah tukar fon sekrng nie.. herm,, btw semoga amani lebih matng ye lepas nie and one more thing..comel deh arnab tu..hehe

azwa amani said...

julia : sweet kan nama Mek Nab,,, huhuhu..

azwa amani said...

aye : yeke ayie... ermmm nanti cntct balik yerrr... adik nyer nombor pun hilang dahhh

Muslimin Ibnu Hassan said...

Selamat ari tua budak kecik.. Ana harap cik amani lebih matang, byk cari ilmu agama agar hidup enti lebih tabah... Selamat Hari Lahir...

Tukang Tulis said...

abg lahir tampin jugak ek.. abg bukan lahir kat sabah taw...

alif haris said...

HB amani :)

waah nasib baik dorang tak tinggal betul2 ..hahaha:D

Solihin Zubir said...

haha.. best la dpt warden sporting.. hehehe...

sian kt besday girl kena buli.. :D

happy belated besday jugak diucapkan buat amani...

smoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki..

berjaya dlm hidup dan bhagia dgn yg tersayang..

aminnn....

MataHati @ MH said...

selamat hari lahir
selamat menyambut hari raya aidilfitri 1432H

Amy Syaquena said...

Happy belated birthday dear...

efa nur said...

selamat hari ulangtahun kelahiran Amani.. semoga berjaya di dunia & akhirat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...