Monday, August 1, 2011

mesej puasa ...


assalamualaikum....

hari ni hari pertama berpuasa bagi seluruh umat Islam di Malaysia., dan malam tadi kita semua dah start terawih, pagi tadi dah start sahur...seronoknya rasa bila ada kat kampung halaman bersama keluarga tercinta... masa sahur tadi pun, semua dok bercerita pengalaman puasa masa kecik-kecik dulu...huhu...pagi pun dah riuh rumah kami ni...

ishh,..amani ni lari tajuk laaa,..sebenarnya amani nak coretkan disini mesej-mesej yang amani terima daripada kawan-kawan semperna bulan Ramadhan ni.....

-muhd Syafiq Yunos (kawan smk puchong perdana)
selamat berpuasa di bulan ramadhan..muhd shafiq yunos

- azizah (roomate sem 5 di UPSI)
syaaban pergi tidak terasa, ingatan murni pada yang ada, bersihkan jiwa sabar berpuasa, ramadhan membawa pahala berganda"selamat menyabut Ramadhan Al-Mubarak "

-zurin (classmate dan sama dorm di smk Tunku Besar Tampin)
Rabu cari Khamis, nak tanya nampak tak Jumaat, agar ingatkan sabtu bagitahu Ahad supaya tak lupa, Isnin dah pose..."selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak

-rashidi@adik (rakan exco kebajikan dan kemasyarakatan sesi 10/11)
seuntai tasbih dratib penuh tawadhuk. alunan zikrullah menusuk ke jiwa, hati dan rohani insan2 'hubullah'. kekuatan LaillahaillAllah menguasai alam semester. keteguhan subhanaAllah jadi sandaran iman, kesucian Alhamdullilah menyemai benih kesyukuran, keagungan Allahuakbar setanding kemuliaan A'rasy..selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak, semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dari sebelumnya.

-kak Kartika
perkataan yang indah adalah Allah, lagu yang merdu adalah azan, media yang terbaik adalah al-quran, senaman yang sihat adalah solat, diet yang sempurna adalah puasa. bulan yang berkat adalah ramadhan. selamat menyambut ramadhan 1432H dan selamat berpuasa

-azimah (rakan exco biro kebajikan dan kemasyarakatan 10/11)
rasulullah SAW bersabda " sesungguhnya apabila hamba berdiri solat, maka diletakkan semua dosa-dosanya di atas kepala dan dua bahunya, setiap kali ia rukuk atau sujud akan berjatuhanlah dosa-dosanya itu.." riwayat At-tabrani (salam ramadhan buat semua :) ..perkemaskan solatmu, sempurnakan sujud dan rukukmu)..selamat berpuasa

-farzana (sahabat di SMK puchong perdana)
kembang melati sungguhlah indah, di tengah taman jadi hiasan, harum ramadhan tercium sudah, salah dan khilaf mohon dimaafkan.salam ramadhan bt sekeluarga

-khairul aidura (adik dorm masa sekolah)
account notice : please note that ur pahala balance is not sufficinet to maintain ur akhirat account. pls recharge ur amalan in this ramadhan to reload ur syurga credit line. tq. selamat berpuasa semua

-cikgu Ammar (lelaki masa hadapan)
selamat menyambut bulan ramadhan zaujahku

-kak irana (upsi student)
slmat berpuasa, minta maaf atas semua kesalahan dan terima kasih

-ustaz akhil hayy
selamat menyambut romodhan dari ana sekeluarga..


tak sabar kiter nak raya tauuuu..heee

p/s : satu mesej pun amani tak dapat balas sebab credit takde,..jap lagi keluar pergi pekan baru amani top-up okeyy...selamat berpuasa semua...jangan tinggal terawih dan tadarus yer :)

15 comments:

NzA said...

wah bagusnya amani ni...setiap kwn ada kata2 hikmah yg ditujukan....

kayrul-shah said...

banyaknya kata2 yang indah..

Amy Syaquena said...

akak juga x sempat nak sms dekat amani huhu..anyway selamat berpuasa dik..

Wanie said...

hehe..banyanye dapat mesej camni..wanie dulu2 je banyak, skang ade la 2 3 org bagi..kalau ade org bagi pun reply ayat besa je, xde ayat bunga2..:)

Qaseh said...

seronok baca mesej2 mcm ni...

selamat berpuasa

Hafizan said...

owh...awin forwad msj je eh...
Ad org bg ayt bunga2 tp reply tangkai jer..hehe

Amanie Ashraff said...

tahun ni henpon sunyi sepi. semua main wish kat fb je :)

cucu umie said...

wah adik ad wish tu..kehkeh btw, selamat menyambut bulan ramadhan yer amani..semoga membawa seeribu kemanisan untuk ramadhan kali ini..

azwa amani said...

abg fizan : huhuhu, frwd jela, nak buat sendiri tak sempat.. hehee... a'ah lahh kiter bg ayat bunga, org tu bagi tangkai jerr

syrupmasin said...

perghh bnyak gile dpt..dapat 3 je smlm mesej puase :D

KimiCnoL said...

hee..bnyaknye dapat..dapat skit jep semalam ;)
selamat berpuasa ;D

Muslimin Ibnu Hassan said...

Huhuhu rmai org knal mmg dpt byk msgla.. yg plg best yg ckgu ammar.. perhh dh jd zauj amani ke??

sifu im said...

wahh..aku pon nk anta msg puasa kt ko..tapi aku x de no tepon..fiwett..leh kasi no fon u?? haha mood gedik..


selamat berpuasa

alif haris said...

wah wah ramainya wish :)

cart kartika said...

'zaujahku..' da xlme la tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...