Wednesday, March 30, 2011

tentang kita...

Assalamualaikum…comel tak background baru BICARA AMANI…??..tapi masih kekalkan warna tema, pink muda…hehehehe… J

Okeyy…citer pasal entry pulak, …korang pernah tak terfikir…kenapa Allah ciptakan tangan ade 2, kaki ade 2, mata ade 2….and amani try lah cari sikit-sikit…ni jer yang amani jumpe..hehehehe…sumebr adelah pelbagai … J

Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita, kerana kita tidak boleh selalu melihat belakang. Tetapi pandanglah semua itu ke hadapan, pandanglah pada masa depanmu..

Kita dlahirkan dengan 2 buah telinga di kanan dan kiri supa kita mendengar dari dua buah sisi. Untuk berupaya mengumpul pujian dan kritikan dan memilih mana yang benar dan yang mana salah..

Kita lahir dengan 2 mata dan 2 telinga, tapi kita hanya diberi 1 mulut. Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut bisa menyakiti, bisa membunuh, bisa menggoda dalam banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan. Sehingga ingatlah bicara sedikit tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya..

Kita lahir hanya dengan 1 hati jauh di dalam diri kita. Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam. Belajar untuk mencintai dan menikmati betapa kita dicintai tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk emncintai kita seperti kita mencintai dia

Berilah cinta tanpa meminta balasan dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah….

biar korang pening tengok muke harry ni :P

p/s : tadi roommate cik amani berdialog sedih petang-petang hari…jom terjah ape perbualan petang yang menyayat hati..

kak illya : dik…tinggal beberapa hari jer lagi kiter seroommate kan?..

budak kecik : akak ni…jangan lah cakap macma tu… (sambil kesat2 mata cover nak nangis.)

kak illya : betul lah akak cakap…sem depan akak praktikum, ..akak balik kolej, adik plak praktikum…mase konvo jelah kiter jumpe nanti kan..

budak kecik : a’ah lah kejap jer kan (sambil kest lagi air mata..)..akak ni, dah nak nagis dah ni..tak nak lah cakap…

kak illya : lahh nak nagis nape pulak, betul lah kita dah nak pisah..

budak kecik : akak ni mengong lahhh… (jangan tiru perkataan yg tak baik…tu perkataan kami seroommate jee, sambil air mata turun laju-laju macm awan yg sedang berat menampung air…pastu lari laju-laju lagi ke bilik air sebab nak cover dari org nampak…hehehehe )

dah last2 sem ni…rase diri semakin tua.. ..pastu mula lah terfikir…bila en Anugerah nak masuk meminang ni…??? (hehehe..ade org marah tak statement ni)

21 comments:

Amy Syaquena said...
This comment has been removed by a blog administrator.
azwa amani said...
This comment has been removed by the author.
Amy Syaquena said...
This comment has been removed by a blog administrator.
azwa amani said...
This comment has been removed by the author.
Amy Syaquena said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Amy Syaquena said...

adik nanti add akak dalam facebook pakai email address tadi ok senang sikit kita nak sembang.. akak nak ofline dah tau..pape nanti akak bagitahu adik esok ok..

azwa amani said...

kak Amy : adik takde FB kak...mekasih kak

Ammar Syaifulislam said...

setiap ciptaan Allah ade hikmah yg tersembunyi. contohnya mase sekolah dlu, sy bgth guru yg sy nk buang gigi yg berlapis. kemudian ckgu jwb knapa nk buang sdangkan gigi yg brlapis 2 akn org kenang smpai bile2. kmudian sy tnye dktor, jika sy buang gigi 2, kmungkinan sy akn buta. subhanallah, hbat kuasa Allah. rse berdosa dri ini. jd brsyukur dgn apa yg kita ada kerana itu adlh anugerah.

SaZ0 said...

urm...rs makin tua ek??rlex la...ateh still rs mda rmja je,hee...tp kalu rs nk kawen dlu dr ateh,silakan...hehe... ;D

MataHati @ MH said...

belum tua lagi.. masih jauh utk mencecah angka 3. not like me..

dah bergelar cikgu nanti, didiklah anak murid dgn sebaiknya. jadilah lilin yang selalu menerangi tempat gelap

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah...
terima kasih sebab sudi singgah ke blog citarasa rinduan..

ehem!! dah nak bau nasi minyak ker??
tahniah yer........

PS:ayu boh blog awak dalam bloglist ayu..blogger kreatif

azwa amani said...

en.ammar : jangan buang gigi tuu :)

azwa amani said...

ateh :..huhuhu..a'ah lah..ateh jer rase muda..tapi bagus jugak tu, org tak nampak ateh tua..sume ingat wanni kakk...yes...ateh bagi green ligth kawin dulu..hehehe ..takdelah..lambat lagi kot..

azwa amani said...

MH : huhuhu..lelaki kalau dah menjejah angka 3 still maintain...perempuan lain..paling lewat 25.. :)

azwa amani said...

citarasarinduan : huhuhu..mekasih jugak singgah kat sini... :)

Panglima7 said...

Assalam Amani, nape delete koemn kat atas tuu..., Panglima datang membalas kunjungan Amani. Semoga ceria di hari ini.

azwa amani said...

panglima7 : salam ..huhuhu..amani diminta untuk deletekan sebab insan itu sangat baik...amani syg dia.....mekasih sebab datang ke BICARA AMANI

man yusoef said...

oh dah last sem ke ni...sayu gak dulu masa dah last sem...yelah 3 tahun rapat dgn kwn2 kan...huhu

p/s : sori sbb dah lama tak singgah blog kwn2

azwa amani said...

man yusoef : last year...errmm..betul tu..bertahun bersama... :)..

SaZ0 said...

kawen la dlu..kawen la sume...tggl ateh sowg2...huh

azwa amani said...

sazo@ateh : huhuhuhu...ececececehh..kalau ade org nak kawin lahhhhh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...