Wednesday, January 25, 2012

Al-Kisah...




Bismillahirrahmannirrahim.. Assalamualaikum semua. rindunya amani untuk menyampaikan ilmu. hehehe. maaflah sebab amani sedikit sibuk menguruskan anak...huhu.. takdelah, gurau je. amani dok menguruskan tesis yang nak kena submit, nak sambung belajar jauh ke negeri orang, menguruskan anak saudara. menguruskan makan pakai baju family kaklong sebab dia tengah berpantang.. ermm, semua kerja amani buat. tu yang tak sempat nak ziarah blog-blog sahabat....

ermm, Faqih Qaid dah semakin bulat. amani pegang nak tidurkan dia, aduyaii, lenguh tangan. huhuhu.semangat dah badannya. Alhamdullilah sihat. Ummi (kaklong) amani pun dah sihat, cuma lepas bersalin ni dia jadi kurus macam anak satu.. huhuhu.. untunglaaa... huhu

amani pula makin kurus rasanya badan ni. ermmm, kekadang tu time makan, amani tengok nasi, nasi tu tengok amani balik... hilang selera nak makan, tapi bila dapat letak kepala. hah, tak hengat dunia kau.... letih sangat kot....

ermm,haritu amani tengok cerita hafazan sholat Delisa kat astro first...sape dah tengok?? amani kalau citer ombak rindu ke, kureng sikit nak tengok.. boring cerita macam tu, pelik pun ade bila orang nagis-nagis tengok tu... hah, citer hafazan sholat delisa ni best.. lagi-lagi part dia nyanyi untuk ibu dia,.. wuaaaahh, time tu juga terimbau kat arwah mak.. tengok pula muka Qaid, agaknya arwah mak pun mesti penat jaga amani time kecik-kecik dulu.. mak..tengok lah adik, adik dah besar ni, dah nak kahwin pun.. ecececehhh.. :)

errmmm, tinggal lagi beberapa bulan je amani nak sambung belajar,InsyaAllah, kalau diizinkan Tuhan.. pilihan yang dah dibuat, jauh dengan keluarga. dalam doa..ku pinta agar dikurniakan seorang anugerah Illahi sebagai penjaga diri. mengambil alih tugas keluarga... mudah-mudahan Allah makbulkan.... semoga dipihakknya juga tiada kesulitan.. Allahumma Ameeennn Ya RabbalAlamin..
qaid kalau tidur, maksu kacau pun tak sedar.. ermm, nanti dh jauh dengan qaid, agaknya qaid ingat maksu tak.. rindu..

itu je kot Al-Kisah Bicara Amani.. huihh.. tak ilmiah langsung.. sekadar mencoretkan kisah hati. itu je.. okeyy, daaa.. Maassalamah. Assalamualaikum..

7 comments:

Hazwan Arif said...

nasi tu ade mate eh? hhaha..woah, smbung blaja kat mane tu?

..Wardah Biru.. said...

comelnya qaid..^^

..Wardah Biru.. said...
This comment has been removed by the author.
nabByla said...

huaaa... nak g smbg study kat ne nie? :)

IMANSHAH said...

bakal ibu mithali

hara said...

qaid yg cute.krim slm kt die ye ;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam amani.rindunya pada kamu. sis ada doakan kamu bertemu jodoh secepat mungkin hr tu dpn kaabah, tiba2 teringat kata kamu nak kawen lum ada jodoh..hehe


adik nak blajar ke mana?klu ustaz2 kat mekah tu muda2 lagi dah kawen sesama sendiri walau msh belajar. akak hrp amani bertemu dgn insan yg baik utk jg amani kat sana nnt ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...