Tuesday, January 17, 2012

mengigau lah pulak

someone said...

tengah sedap-sedap makan donut big apple.. tiba-tiba seorang sahabat ni cakap
"eh.. malam tadi awak mengigau"
"ehh,,, yeke? orang mane ade mengigau"..
"iye.. malam tadi saya tak dapat tidur sebab panas sangat"..

opssssss... adakah merbahaya berkata-kata ketika tidur. amani rasa malam tadi amani tidur nyenyak betul...ditambah dengan tension, penat, takut.. itu agaknya jadi mengigau ni...



kena jaga kualiti tidur.. barulah badan sihat. tapi sekarang ni masa tak mengizinkan untuk tidur dengan lena... ermm, macam mana ye nak bagi badan fresh walau tak cukup tidur?? any suggestion.. berat badan amani dah turun almost 5kg dalam seminggu ni.. ohh noooo...

13 comments:

Nora_Aniza said...

hihi mengigau..amani cakap apa masa mengigau tu?lain kali rakam, masuk u tube!

JIJI YU said...

aku pernah nyanyi masa tidur

delarocha said...

vitamin B complex :-)

azwa amani said...

jiji : dasatnya ko ji.. aku bercakap je. ko mneyanyi skali.. jangan sampai kau menendang bola sudeyy..

azwa amani said...

delarocha : owhh.. insyaAllah nanti amani cari vitamin tu.. thanks ye

Zul Fattah said...

ok r tu turun berat badan.. aku dah naik ni.. lama x practice..

haha.. aku slalu mimpi hantu je..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

apa yg amani rungsingkan.hrp dpt tido lena ye dik.bahaya turun smpi 5 kg tu. minum susu sblm tidur ye.tak suka susu ambik milo suam.jg diri ye dik.akak busy mgu dpn. pasti akak rindukan dirimu nnt

azwa amani said...

zul fatah : huhuhu.. hati gumbira nek lah berat badan. cuba kalau masalah datag melambak. ermm, xckup otak rasa nak settlekan.. huhuhu

psst : erkk,..mane ada hantu :P

azwa amani said...

sis LM : banyak benda yg datag kak.. adik jadi rungsing sgt, itu yg x ckup rehat tu... memang berat bdn turun mendadak tu bahaya kan kak.... ermm, baru beli stok susu dutclhlady ngan HL.. memang nak minum susu je.. sebabnya makan pun x lalu ni.. risau, tapi xleh nak push makan..

amani pun sure rindukan akak.. akak buat auto publish ye

Ika said...

Harap2 akak dapat atasi masalah ni . insyaallah. :)

aniki said...

pi mancing ikan kompom badan fresh..hoho

Hazwan Arif said...

makan madu+air suam diwaktu pagi~

tp jgn guna sudu besi

nabByla said...

kite penah ngigau dalam bahasa arab. wat malu jew.. kalo roomate x g thu msti tak tahu yang cakap dalam arab. heee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...