Thursday, September 29, 2011

Dari Sujud KeSujud


bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa

dan rasa itu karunia Ilahi (dari sujud ke sujud)

bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia

takut dan cemburu pun karunia Ilahi

dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta

Subhanallah cinta kita terus bertasbih

bagaimana ku jelaskan cinta karena itu tak dapat dijabarkan
sesuatu yang indah terlahir dari rasa

dan rasa itu karunia Ilahi

bagaimana ku jelaskan cinta bila malu selalu melandaku
semua rasa itu malu rasa bahagia

takut dan cemburu pun karunia Ilahi

dari sujud ke sujud sejuta doa ku lantun untuk cinta
dalam hati anak-anak manusia hablumminannas
dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta

Subhanallah cinta kita terus bertasbih

dari sujud ke sujud ku tasbihkan hanya untuk cinta

Subhanallah cinta kita terus bertasbih

Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah

dari sujud ke sujud

11 comments:

Faaein Talip Roy said...

itu cerita sambungan dari Ketika Cinta Bertasbih ye amani?

first time dengar.. best.. ^^,

azwa amani said...

faaein : a'ah ni sambungan cerita tu..tapi ni bukan filem, ni sinetron..amani pun tak tengok lagi, tapi jatuh hati kat lagu nya.. heee

nur Muhammad said...

citer ni bes..tapi kat indopax .. tak langgan .. org kata " alah,sikit-sikit citer indon".. tapi tak salahkan ambil apa yg baik dari diorg,,.. p/s: suka dgn husna..

delarocha said...

sujud itu banyak hikmahnya kan.


ps : wish pagi tadi untuk amani juga, harap2 tiada yang marah ya.. ahaksss

azwa amani said...

nur muhammad : boleh tak izinkan amani tengok profile kamu..amani tak dapat nak jejaki...profile enable to acsess...so amani tak dapat ke blog kamu

p/s : amani suka abdullah khoirul azzam

azwa amani said...

delarocha : alhamdulillah sudah ada yg akan cemburu.. huhu.. maknanya tak lama lagi lah tu yerr..

jgn lupa jemput rakan2 blogger yerr

nur Muhammad said...

amani:sy mmg private kn profile,,.. sy tak suka sgt berbloging ni..suka blogwalking je,,.. maaflah.. anyway suka dgn blog & entri2 amani..teruskan usaha :)

ummi_khalish said...

as salam amani..syakirin awi kongsi lagu ni..sangat touching dan khalish menggemari lagu ni walau pertama kali mendengar...

azwa amani said...

nur mUhammad : terima kasih..its okey :)

azwa amani said...

ummi-khalish : afwan :)..selamat mendngar yerr

nanakimie said...

amani,abdulloh khairul azam tu sebijik muka amar..hehe...sebab tu amani suka yer:) nana suka sgt ceta ketika cnta bertasbih tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...