Sunday, September 18, 2011

kerana dia cintaku..


assalamualaikum semua pembaca Bicara Amani.. selawat serta salam kepada junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW, keluarga dan juga para sahabat baginda.....lama amani tak melawat blog rakan-rakan yang lain. terima kasih kasih kerana masih setia membaca nukilan tinta daripada amani. Alhamdullilah, statistik reader Bicara Amani juga semakin meningkat daripada sehari ke sehari. mudah-mudahan pembaca mendapat sedikit manfaat daripada penulisan amani, walaupun blog amani ni tak lah hebat mana dan ilmu agama amani pun tak lah tinggi mana... tetapi yang sedikit itu juga perlu dikongsikan bersama dengan rakan-rakan yang lain...

kerana dia cintaku.... siapakah dia??? lelaki kah ?? perempuan kah ??? huhuhu.. dia adalah ilmu dan kitab,,.. amani terlalu cintakan ilmu, amani suka dengan ilmu dan amani akan cuba mencari ilmu supaya terasa dekat dengan Allah... kerana ilmu juga amani beli beberapa buah buku yang amani dah jatuh cinta saat pertama kali terlihat.. hehehehe.... taddaaaa...




ILMU penyuluh hidup, AMAL bekalan perjalanan, AKHLAK hiasan jiwa dan peribadu menuju destinasi AKHIRAT yang sudah pasti.... amani sedang belajar mengenal erti Redha kepada Allah

9 comments:

Nia Ridzwan said...

Salam alaik.

Batu Bata Kehidupan by Hilal Asyraf tu buku baru ya?

alif haris said...

cintailah ilmu selagi kita berpeluang menimbanya :)

Muslimin Ibnu Hassan said...

Terbaik la amani nk cari ilmu.. Lau xth pape jgn segan2 tuk bertanya ye.. Teruskan misi mnjadi muslimah sejati pilihan Allah.. Amin

aniki said...

suka entry ni

MataHati @ MH said...

amani.. boleh listkan senarai list buku2 keagamaan dan motivasi yg menarik utk dibaca..
sya nak cari lah. nak tambah balik koleksi buku..

Amy Syaquena said...

Bagusnya adik akak nie..

note: lame akak x singgah sini, adik sihat?

ieda said...

hermm peminat novel2 ilmiah nie .. akak apa2 jenis novel memang x minat huhuhu

cart kartika said...

hilal asyraf..akak suka penulisan buku2 die.

nur Muhammad said...

sampaikanlah walaupun satu ayat,,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...