Thursday, October 7, 2010

istihadah....

salam semua..sedang ana membaca nota yang agak bertimbun sebb banyak test, mid term n bekalan untuk final exam...tibe2 handset kesayangan berbunyi..lagu albi nadak.....hehehhehe..(^_^)...

..biler ana bukak jer inbox tgok ade msg dari seorg 'adik'.....sebenarnyer usia die lebih tue..tapi panggil ana adik....(tertanya-tanya...adakah ana kelihatan tua dimatanya...aduh!!!!!!! )... bunyi mesej tu lebih kurang camnilah.... "..salam akak....kiter baru jer abes period 2 hari lepas....pastukan kiter dah mandi wajib....tapi kiter period balik lahhhhh...camne ek kak????? .....xpenah kiter mcm nie...takut laaa ".... biler ana bace jer....ligat otak memproses sampailah ade mentol menyala- nyala...siap ade bunyi lagi...TING tING TONg... time tengah pikir2 kan jawapan 'adik' tuuuuu...ana sempat lagi berangan.....opsss..bukan berangan sebenarnyerrr...mengimbas kembali....mase zaman asrama dulu....ade jer adik2 junior yang dok tnyer....kalu x kat ana.....mesti tnyer kat partner ana ..dynna....soalan die lebih kurang mcm tu lah......biler dah kene tanyer mcm tu.....ana pun cepat2 capai kalender n swoh adik junior pi amik dorg nyer buku solat,.... buku solat tue maksud nyer buku kehadiran solat jemaah kat surau....sape yang x trun akan ditanda pangkah sebb uzur syrie.....jadi...ana ngn partner ana boleh lah tolong kirekan....sama ada adik tu dalam tempoh period ataupun dah masuk istihadah...... so...ana pun g lah jumpe 'adik' tu n terangkan kat die....ape itu istihadah,....ana rasakan..mcm ramai jer yg xthu ape itu istihadah....ase bertanggungjawab plak nak postkan entri pasal nie.....bagi kaum2 adam yang xtahu tu...kene jugak amik tahu hal nie....jangan nanti dah jadi suami org....salah isteri keluar darah jer..xleh semayang....sedangkan wajib.......nak terngkan panjang lebar sangat....nanti korg xpaham plak...so...ana tolng searchkan...korg bacelah yerrr.....opssss...silap2...ana postkan dalam entri lain lah....macm banyak sangat plak dalam entri yang nie,.hehehheh :).



2 comments:

farhana_acimek3 said...

okie dookie...hahaha..
info bguna uhhh

azwa_amani said...

huhuhuhuu..mekasih nana....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...