Saturday, October 23, 2010

kesukaan KU...(^_^)

..salam semua...mood hari nie...agak tenang dan boleh tersenyum kembali........ok..arini nyer entri ana nak citer pasal rahsia....hah...jangan salah paham..xmao2...bukan nak bukak rahsia sape2...cumer nak kongsi rahsia ape bende yang ana ske dalam dunia nie...............ape yang kiter minat, dan ske tu...sebenarnyer menunjukkan bagaimanakah keperibadian kita dalam kehidupan....bende ni sumer adalah kajian...dan kita kiter xleh laa nak percaya kesemua 100%.....ok...let's check it out..mule2 sekali nak citer pasal ape yerrr...ok..dah dapat...

1)..bungerr...

ana minat bunge tulip dan lily....kalau boleh nak warna putih....ase nyer bunga nie xde bau....ana pun xtahu nape ske bunga yang 2 nie,,,,,tapi ana tgok cantik n nampak tenang jerrr....hah..korg pasan x...ana dah tkar background...see ade bunge tulip kan....wallpaper laptop pun dah tkar....ske tgok....bunge tulip nie.....ok...nak search maksud bunge nie
subhanallah...cantiknyer bunge nie... Tulip Dengan memberi maksud ‘being perfect love’, bunga tulip menceritakan rasa kecintaan dan ‘elegant’ dalam susunan atau gubahannya yang tersendiri. Bunga tulip dikenali sebagai bunga yang ‘sophisticated’ dan sangat popular apabila dikaitkan dengan Netherland secara kesimpulannya...ana x brape nak faham dengan hasil research nie....heheheh...


ok...next pulak...ape yerrrr...ermm..perut tengah lapar.....pasal makanan plak....ok...buah lahhh..senang skit,,,.


2)....buah..nyum2...

opkos lah pisang......kalau bagi setandan pun leh habiskan,...ana x kisah ape2 jenis pisang pun....semuanya ana ske...hehehhe...kalau makan mcam tu saje pun ana ske..kalau buat cekodok pun ana ske...eh2..jap2...korg tau ke cekodok tu ape????....mane lah tau korg xpenah makan cekodok pisang...sedapnyelaaaa.....errmm..kalau buat kerepek pun ana ske...kalau uat masak pun ana ske...tapi ade ke ek???..gulai pisang....entah laa...nanti kiter tanyer chef wan..ade x gulai pisang....hah..lagi satu..kalau uat pengat pun sodap...aduhaiii..petang2 mcm nie...kalau dapat makan pengat sedap nie.....hehehehh :))...ok..jom kiter search maksud pisang ea..lets go.....

ok dah jumpe...bacelah ape lagi..


BUAH-BUAHAN TROPIKA…
Contohnya seperti pisang,betik,jambu,kiwi dan nenas.

Kamu sukakan pengalaman2 yg baru.Kamu gemar mencuba pelbagai jenis buah2an dengan pelbagai perisa sebanyak dan sekerap yg boleh.Orang di sekeliling kamu selalu menghadapi masalah dengan kamu krn cara hidup kamu yg terlalu aktif.Kamu tidak sukakan sesuatu yg melibatkan kesakitan pada emosi kamu.Kebiasaannya pasangan kamu terdiri dari individu yg tenang berbanding kamu dan semestinya si dia menerima kamu seadanya.Kamu gemar meluangkan masa dengan individu yg sememangnya akrab dengan kamu.Teman2 beranggapan diri kamu seorg yg mudah di dekati dan gemar berseronok.
Hakikatnya kamu ada pendirian yg tersendiri.Kamu tidak suka menunjukkan perasaan sedih pada org sekeliling.Simbol kamu itu melambangkan kamu seorg yg suka mengambil berat dan gemar berseronok…

yeke ek????...entah laaaa....

ok next kiter citer pasal warna plak lah yerrr....

3)....kalau warna...

ana ada 3 warna yang ana sangat ske...first, kuning..hijau dan oren....3 warna nie xde yg paling ske....sebb ketiganya sama jer bagi ana......heheheh..cmel...jom kiter tgok maksud disebalik warna kegemaran nie...

kuning-Mewakili sifat kegembiraan, cukup santai, mempunyai cita-cita setinggi langit. Melambangkan sifat spontan dan toleransi. Begitu menonjol tetapi berubah-ubah sikap, suka berharap dan dermawan.

Hijau – Melambangkan adanya suatu keinginan, ketabahan dan keras hati. Mempunyai peribadi yang keras dan berkuasa. Warna ini mampu meningkatkan rasa bangga. Penggemar warna ini sering menjadi pilihan untuk mendapatkan nasihat.

bunge dah....buah dah....warna dah...ape lagi yerrr...ermmmm...nanti lah kiter cari lagi yerrr..dalam entri yang berikutnyerrr...okeyyy...ana cari bende nie sumer...sebb ana nak kenali diri ini dengan lebih dalam....okeyyy..nanti kiter try cari berdasarkan psikologi plak k...

p/s....mase ana dok taip2 pasal entry ni kat part pisang kan...kan ana ade cakap pasal cekodok kan.....x caye g bace balik kat atas nun......ok..dah bacakan...heheh...tibe2 enset kesayangan ana berbunyi....upenyee..kak wahida swoh dtg temankan die makan cekodok.....hehehehhe Allah itu maha Mendengar hati setiap hambanya....mekasih kak wahida ...cedap dapat makan...ok..bye...salam

4 comments:

nurul wahida said...

awin..yg luve2 tu amek kt ne?hehe

azwa_amani said...

huhuhu..comel ek...akak nampak tulisan amani yang gerak2 tu kan...akak maek kat situ...pastu..kat tempat tue ade macm2....pastu amek lah falling object...kat citu ada macm2...k...selamat menghias

Syuki Mohd Sidi said...

awin...hehehe,, i lops tulips 2~~~ <3
heheheh,,, bg syuki..syuki rse epi n teng sgt ble tgk bunge tulip ni...erm,, pe2 pm lau bnde kte ske mesti la epi tgok an? hihihi...xsgka mnt bunge yg sama :))

azwa_amani said...

owh yeke syuki...samelah kiter ek..ngee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...