Tuesday, February 8, 2011

family day in pangkor island

assalamualaikum semua...

entry peribadi sikit petang ni..hehehehe...bukan ape, tadi masa cik Amani sedang menapak ke ke dalam kelas, Pn.kaklong tanya blog...ececececehhh..nak tengok entry gi pangkor lah tuu..huhuhuhuhu...
punyalah cik amani ni seronok, sebabnyer, bukan senang nak ade cuti kan....lagi-lagi bercuti di pulau....memang excited sangat....lupa pasal asignment and kerja-kerja..hehehehe

nak story first day....hampa nak tahu tak...cik amani pergi bersama Pn kaklong, abg long and anak buah 2 org, cik kakteh dan en. abg....kami bertolak jam 12 tengahmalam dari puchong....subuh baru sampai kat jeti Marina...jeti tu baru lagi, so surau pun takde, kami solat bawah foyer jer...masa sampai tu, subuh, sunrise cantik sangat....view die pun memang menawan kalbu...tu baru kat jeti, belum sampai pulau lagi..memang syok habisssssssss...

subuh sampai kat jeti...abg long takde, gi mane tah time nie...

nek feri ambil tempat atas sekali.....cik amani, cik kakteh ngan en abg dok atas...hehehe...takut pening, siap prepare plastik kat tangan...huhuhuhu....time ade rasa macam citer titanic...hehehehe......boleh bayang tak????...huhuhuhu...makan masa dalam 20 minit dah sampau jeti pangkor...

sampai jeti pangkor nek van pink...terus ke resort...sampai resort, tukar baju terus pergi pantai...anak buah cik amani nama Husna and Irfan...husna sebut pantai sungai... " maksu kita nak mandi sungai ke??? " huhuhuhu..lawak betul budak debab tu...

ewah..ewah.....masa bersama, sorang pegawai kesihatan, sorang engineer, 2 dua sibuk...so..kat sini lah tempatt bersama...dah kawin takpe kan..hehehe :)

sempat amek gambar sunset...subhanaAllah...cantik sangat...

sampai pantai, sekali lagi terpegun dengan ciptaan Allah...sangat cantik dengan laut yang indah..tapi yang buat masalah ialah, ade plak construction yang tak siap.so..macam mencacatkan permandangan jerr...satu lagi,..manusia-manusia yang terover dedah sana sini,....adehhh.....tak tahu lah dah nikah ke belum, harap-harap dah nikah...korang faham kan....????.. (kalau tak faham buat-buat faham)

kami kat sana men kayak, pastu pergi coral island and naik bot je...sepatutnya dapat pergi snorkeling, tapi bot tak datang ambil...ape lagi...pn kaklong marah betul..sebab dah bayar...hehehehe

hah...inilah cik kakteh,...cikgu math....umur 25 tahun...abg cik amani plak senior animator....dunianya penuh kartun.umur 29, tapi macam budak2..hehehe...

ini...cik amani....ahaksss...cute tak???..(okeyy,,, tak cute)

ini kat coral island...ade batu karang..timun laut...macam-macam ade..obor-obor pun ade...sape yg tak bernasib baik, kena lah....zzzzzz....kejutan elektrik

cik amani ni biase-biase jer...mandi pantai pun tak banyak...dok men-men pasir jerr....huhuhuhuhuhu....takut sunburn..hehe.....so..cik amani ditugaskan untuk menjadi baby sitter..kena jaga anak kawan Pn kaklong...baby fatin...cute sangat...

beli selipar crocs....hehehe...selesa dibawa kemana-mana...kakakku yang debab....huhuhuhu...en Anugerah Allah confirm suke gambar ni.....hehehe..

ishhh...awat cik amani macam mak org...hehehehe...family day yang akan berangkat pulang..dengan my brother.....huhuhu..kami share birthday yang sama..26 ogos....ni time kat kedah...nak balik UPSi..

lepastu tiap-tiap malam, kami jalan-jalan together-gether kat kedai-kedai tepi pantai tengok barang-barang...sempat jugaklah beli-beli tuk insan tersayang......hehehe.....tapi en Anugerah Allah dah ingatkan, jangan membazir sangat....so...tak beli banyak pun....cik kakteh beli macam-macma tuk adik die yg cute ni..baju lah..skirt laaa...hehehe..macheh ateh..sayang ateh..muahhh..

cenderahati tuk sahabat-sahabat....kiut sangat..

mug tuk encik Anugerah Allah...ade tulis pangkor, tapi half jerr.....pengumpul mug tegar..huhuhu..banyak lagi souviner, tapi xnak letak banyak2 dalam ni..hehehe..nanti korg nak..

mase nak balik tu...fuhhhh...beg tak muat...macam-macam di isi...tak muat pun dimuatkan jugak...hehehehe...pastu pergi ke kedah rumah mertua Pn kaklong..makan durian dengan rambuat...syok sangat.....pastu gerak balik UPSI...jalan jam teruk sangat.....akhirnya sampai kolej dalam kul 3 pagi....sampai-sampai terus lena.....

habis sudah satu kenangan.....harap dapat pergi lagi dengan insan tersayang pulak...percutian yang menyeronokkan...

12 comments:

Pendapat Syah said...

nak2 cawan tu..xda cawan kt rumah ni..

nanakimie said...

amani,sandal crocs kta sama!heehe..

fitrah said...

wah..souviner kat fitrah mna???

Syuki Mohd Sidi said...

waa... bestnye bercuti :) hehe

azwa_amani said...

pendapat shah : huhuhuhu..itu sudah ade tuan lah...hehehe..

azwa_amani said...

nanakimie : huhuhuh..yeke dear...samelah kiterrr...kiter taste samalah..

azwa_amani said...

firah : maaf...xde...tak sempat nak cari...

azwa_amani said...

syuki : huhuhuhu..best sangat....almaklumlah...susah dapat cuti..hehee

whitecappuccino said...

seronoknya amani bercuti bersama family..

azrinrahim said...

haha,,mane hadiah hadiah untuk kiteorang..huhu syok berjalan nampak?? huhu

Prof Rashidi said...

pegi kedah x singgah umh kami pon...hahaha...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...