Friday, February 11, 2011

sambal tempoyak daun kayu


assalamualaikum semua....

ada sihat ke pagi ni???...harapnya sihat-sihat selalu....
okeyy..hari ni..cik amani nak share something......khas buat orang-orang bukan berasal dari negeri sembilan...

tahu tak..bangun je subuh-subuh tadi, tetiba tekak ni macam mengidam plak....
hampa tau tak cheq mengidam apa.......o..no no no...bukan pauh kat rumah en Anugerah Allah... (actually pauh tu pun nak jugak..hehehe..)..tapi cik amani mengidam makanan negeri sembilan...

namanya..sambal tempoyak daun kayu.....adeehhhh...meleleh air liur...huhuuhuhu..
ini serius...nak sangat makan................wuahhhhhh..mana nak cari ni.....
kat Tanjong Malim ni takdop....
sediyyyyyyyyyyyyyy.....nak makan...

kalau ade lauk tu jer pun dah boleh tambah nasi banyak kali..tapi make sure nak pedas lah....
kalau tak pedas tak sedap....bila lah cik amani dapat balik negeri sembilan....dapat makan makanan negeri...

pada sesiapa yang tak tahu macam mana rupa sambal tempoyak ni....cik amani dah mintak kat pakcik google...hehehehe...nanti tengok k...bukan macam sambal tempoyak biasa tau...tapi die macam gulai....ade pelbagai jenis daun....hehehehe..nanti nak belajar masak ni dengan Pn kaklong atau Pn ibu....

okeyy lahh.....tulis entry panjang-panjang pun bukan nyer dapat makan...so..lebih baik buat assingment yang banyak..okeyyy....breaskfast milo dengan biskut kering...nak join???,...

4 comments:

nanakimie said...

sambal tempoyak jew taw..yg daun kayu tu xtaw...hehe...org pahang makan gak tempoyak..tp kta xska:)masakla apa pun durian tuh..heheh...taw amani hantu durian:)

rizwan's sweetheart said...

en abg fda suka mkn tempoyak.. tp fda tak pandai makan. tak suka pon sbb depada durian...

azrinrahim said...

xsuka plk mkn tempoyak..hoho n xakn mkn pon..hohoho

i am S!L4H.. said...

x pnah mkn cmni....heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...