Friday, February 25, 2011

zaman kanak-kanak...

assalamualaikum semua...

tengah menyiapkan assingment yang banyak..tapi nasib baik dah nak siap..huhuhuhu...
so boleh lah relaks-relaks kejap main blog..huhuuhuhuhu...

okeyyy..semalam cik amani review picture-picture dalam laptop ni.......adehhhhh...semua tu gambar-gambar program yang encik Anugerah Allah bagi haritu...pastu gambar family pun sikit jerr...sebab laptop rosak haritu..hilang semuanya...cumanya ade satu gambar masa cik amani kechik2 dulu...(sekarang pun kechik lagi)....entah biler nak besau tak tahu lahhh..huhu


(gambar blurrrrr...huhuhuhu....memng bagi blur )

okeyy2...cik amani punya zaman kanak-kanak kelakar.....perangai memang macam lelaki..takde kawan nagn perempuan.....mainan pun bukan mainan perempuan...lumba basikal..mandi lombong, panjat pokok ....sebab tu lah selalu kena marah and kena hambat dengan tali pinggang and hanger besi....die punya skit..tak dpat nak cakap....hari ni nangis, besok gi main lagi...huhuhuhuhu....budak-budak tengah berkembang macam tu lahhh...

mase arwah mak ade, takdelah nakal sangat..pakai pun gaun jerrr....main kat rumah jerr..kire anak dara paling baik lahh..huhuhuhu..lepas arwah mak meninggal duduk dengan ibu,...baru jadi nakal....tapi seronok tauuu....memang zaman kanak-kanak adalah dunia yang paling seronok...time tu lah kena jahit dagu, luka sana..luka sini..patah tangan...tak kisah...hal kecik je time tuu...

bila meningkat dewasa...dah masuk asrama....dah remaja......fikiran pun makin matang....sampailah sekarang ni..tibe-tibe terasa rindu plak zaman kanak-kanak tu...time tu..kena kotor, kena lumpur pun tak kisah..tapi sekarang....kena panas, berpeluh sikit dan geli...huhuhuhuhu....



kamilah exco ibadah aspuri...cik amani dengan dina...
anugerah pemimpin pelajar masa Anugerah Asrama Terbilang ( ASAT)peringkat negeri sembilan.. baju batik ni masih kemas cik amani simpan dalam kotak....huhuhu...

zaman remaja pun tak kurang kisahnya...duduk asrama dengan kawan-kawan pun seronok sangat.....entah kemana lah kawan-kawan asrama cik amani...yang rapat2 contact lah..yang lain tuuu...tak mana dorang tercampak..kat asrama dulu..nama jerr Exco Ibadah..tapi kami jugaklah yang banyak buat hal....tapi xdelah jahat sangat...gaduh2 kecik dengan kawan-kawan..buli-buli junior.....huhuhu..gaduh2 sikit dengan warden and lari asrama tuu..biase lahhhh..hehehehe....tapi kami baik sebenarnyerr,,,nakal sikit jerrr...

wuaahhh..kalau ade poket doremon nak je kembali ke masa lampau..hehehehehe....

okey lahhh..banyak pulak mengarut ni..keje makin banyak..huhuhu..okey lahh.sampai sini jer dulu yerr..sape2 nak kongsi citer masa kanak-kanak..dipersilakan..

7 comments:

whitecappuccino said...

Zaman kanak2 penuh kenangan best!

Solihin Zubir said...

wow! exco ibadah.. bagus22..
sy dlu anti btol ngan exco ibadah yg skema.. hehe.. jahat kan.. ;-p

rizwan's sweetheart said...

nilah zaman yang paling best dalam idop!!!

azwa_amani said...

WC : betul2..hikhiklhik

azwa_amani said...

solihin zubir : tak minat jugak stdent yg skema sangat ni..tapi dorg bek lahh..huhuhu

azwa_amani said...

kak fyda :betul2...zaman yg paling best jugak bila dah ade fmily sendiri..wahh bestnyer

Tukang Tulis said...

kena hambat dgn tali pinggang n hanger besi??

jahit dagu..patah tangan...

perkara kecik semua tu??

isk3... T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...