Monday, February 28, 2011

mane cop halal ni...???

assalamualaikum semua..............

cik amani baru balik dari jemputan ke hari terbuka Kolej Aminuddin Baki....duduk sebelah Fitri UNIC.....terkejut cik...die punya kulit, kalah cik tahu tak..huhuhu...okey2...bukan nak cerita tuuu..
nak cerita pasal tanda halal ni..........

korang pernah tak rasa was-was nak beli sesuatu kalau takde tanda halal..tapi benda tu...familiar jer depan korang.......maksud amani macam ubat sakit tekak....cik amani tak tahu lah samada korang baru perasan atau tak..kebanyakkan ubat sakit tekak kat Malaysia ni takde tanda halal..tadi cik amani ten
gok..Woods, Strepsils, fisherman kot nama die..pastu ade beberapa lagi brand yang memang kiter selalu dengar ni,..semua brand ni takde tanda halal..so..korg faham2 lah kalau takde tandan halal tu okeyyyyy...........jangan main sedap je makan tanpa pikir halal haram..buat masa ni, yang cik amani jumpa, jenama ape tah namanya ek...Aquadin ke ape...tapi lebih kurang lah namanya macm tu...huhuhuhuhu

okeyy..harap yang membaca dapat ape yg cik amani nak sampai kan ok....

p/s : tadi sempat jumpa buah hati pengarang jantung sekejap....encik Anugerah belikan cik amani ayam.....punyalah banyak die belikan..ingat cik ni makan banyak sngt ke..huhuhu..ape2 pun..toche2...nanti awak dtg kolej kiter, kiter belanja awak pulak okeyyyy.....awak jaga kesihtan tau...xnak sakit2....


semoga Allah memberikan peluang kepada kita untuk membina kasih syg dan diberkati untuk ke peringkat seterusnya....insyaAllah..


oke......nak tido..besok ade keje nak kena settlekan..salam

9 comments:

~fais~ said...

huhuhuhu.
happy je hidop amani..

ummiross said...

betul lah kan, memang takde tanda halal pd jenama2 tu kan, was2 nak beli...

azwa_amani said...

ummiross : betul2...kena prihatin sikit bab halal haram ni

bunga said...

lau xde mmg agak was-was//lau yakin??

azwa_amani said...

yakin tu bila ade tanda halal..tapi kalau xde tuuu..awak yakin ke bunga???....

nanakimie said...

aah ek xpasan pulak..nana xpnh bli pun benda gtu...batuk makan ubt je..hehe....xdapat nak o9 mlm td..tenet wat hal...pg neh baru dapat o9..neh pun kat fakulti:) owh,da ada anak fitri tu yer..baru nak suh amani ngoratkn..hoho:)

Enchik Seseorang said...

tanda halal....

nasib baik ada portal halal dari jakim bagi memastikan produk yg kita beli itu halal

azwa_amani said...

nankimie : ohhh yeke...takpe2...online kat fakulti..amboi...sempt lagi ek..huhuh....nak ngorat die,,,,takpleh...mekasih jerr...cik abg kiter dah ade...hehehe :)

azwa_amani said...

en seseorg : betul2...kita kena hupdate tentang hal2 macam ni...jangan ambil mudah jerr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...