Friday, October 21, 2011

DeHearty - Wanita


thanks kepada insan yang memberikan video ini untuk amani..

imam Nawawi pernah berkata..

"aku mencintaimu kerana agamamu. jika hilang agamamu darimu, maka hilanglah cintaku padamu. aku harus mencintai insan yang mencintai agamanya. di dalam hatinya telah terisi dengan iman dan dia mampu membimbingku ke jalan Illahi

surah Al-Nur ayat 26..

" perempuan-perempuan yang keji untuk lelaki-lelaki yang keji dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keji. sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik "

dinikahi wanita itu kerana 4 perkara : kerana hartanya, dan kerana keturunannya, dan kerana kecantikkannya, dan kerana agamanya, maka pilihlah yang mempunyai (mengamalkan) agama, ia menyenangkanmu -(riwayat muslim)..

walau dimana pun imam ku berada sekarang ini,siapakah dirimu??...berbuat apakah dirimu?? sihatkah kamu??? semoga kamu dalam lindungan kasih-sayang Allah..semoga Allah mempeliharamu daripada mencintai dunia....insyaAllah, jika jodoh Allah mempertemukan kita, aku menunggumu di batasan waktu...insyaAllah...

7 comments:

whitecappuccino said...

Semoga dipertemukan jodoh yang terbaik..aminnn..

Liza @ Adzriel AB said...

lamanya kak liza tak hadir ke mari... suka dgn gambar wanita berniqab tu. kadang2 tertoleh dua kali melihat mereka yg berniqab. suka sgt...

Lelaki Ini said...

tahnk for sharing this!

Muslimin Ibnu Hassan said...

BYK BETUL ENTRY BARU.. HEHEHEHE

azwa amani said...

muslimin ibnu hassan : tu je ??

aniki said...

nanti amani suruh imam amani nyanyi lagu ni untuk amani..mesti amani malu2 sebab syok dia nyanyi untuk amani..hahaha

azwa amani said...

aniki : huhu, insyaAllah, nak dia mengaji ngan amani lah..lagi best, nyanyi-nyanyi pun best juga...ahaksss... :)

eh, aniki pun pandai nyanyi kan, nanti leh lah nyanyi kat wife..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...