Monday, October 17, 2011

tolong amani boleh tak??


as-salam kawan-kawan blogger yang baik hati...korang mesti bijak pandai dalam teknologi ni kan..amani ni kurang bijak sikit, hehehe, bukan tak pandai kurang bijak je...boleh tak kawan-kawan bagitahu amani, macam-macam orang boleh hacked yahoo mesegger (YM) kite ye???.. email pun .... macam mana nak tahu ID dia ye?? buntu dan pelik..tapi ini benar-benar berlaku..ada beberapa kawan pernah kena, masa zaman sekolah dulu ada kawan kena macam ni, tapi tak ingat ceritanya macam amana... tapi amani masih belum jumpa jalan penyelesaiann...kalau FB orang hacked macam mane ye?? tolong please..korang kan baik lagi bijak.. hehehe...


17 comments:

whitecappuccino said...

yang ni akak pun tak tau..tak boleh la nak nolong ek.

Puteri Iqa Izyan said...

err. tak tau la. sorry..

try google ok =)

JIJI YU said...

errr ni2..susah kemain ko nak tau org hacks ko punye ym

IMANSHAH said...

entah la awak..saya tak ada YM..tolong lah sapa yg pandai

fatin hanani said...

hehe xdpt nak bntu la...
selalunya ada cara nak hlg dri kena hack ni...
fatin penah baca...
depa cakap kena rajin change password...try tanya kat blogger2 yang dh pro ttg ni :)

Pondok Usang said...

maaf dik.. diluar bidang..

MataHati @ MH said...

boleh di hacked kalau guna password jenis mudoh diceroboh seperti letok tarikh lahir, nama sesuatu... satu lagi kalau guna YM kat cybercafe, lagi mudoh org hacked..

yg facebook tu cuma org indon jer terror setakat ni. diaorang mmg pengodam komputer..

syazana amira said...

nak taw sapa hack tuh payah lah pulak.. huhu..

nak elak tuh ada lah caranya contoh macam blogger atas komen :)

uMie_cHan said...

cube tye dak2 nerd ip.. drg trer bab2 cam ni.. ;P
gud luck yer

Amy Syaquena said...

akak x tahu la dik , akaun bisness akak pun dah bape kali kena hack..

nur Muhammad said...

salah satu cara untuk keselamatan..
buat password guna button fn yg kaler biru kat bwh tu.. laptop je ada rasanya,,..try lah..

cart kartika said...

hmm ntah la awin.. akak xtaw la plak cne nk hack2 ni. knpe awin kna ke?

Cik Jannah said...

haa. saya taktau. maap/ :(

aniki said...

huhu..tak dapat nak tolong.sori..

fRaMe+LenSeS said...

selalu orang hack sebab password mudah sgt. tatau la, orang la kata bila wat password, kena ada kombinasi antara 3 ni.
1. huruf Besar n huruf kecil
2. panjang cket la. 8 character ke.
4. number dan huruf sekali

Cth : AmaNi1234

nanakimie said...

ym amani kna hack ke? slu dgr fb je kna hack..nana pun xtawla..huhu...

naim said...

SALAM Alaik

kena hacked?

Satu kesalahan insan , selalu letak password email dengan laman sosial adalah sama.

Kalau boleh jangan samakan password email dengan laman sosial.

1)hidden email di laman sosial. Ia boleh di hack hanya gunaan email sahaja.

2) Jangan letak password seperti tarikh lahir,no phone. nombor shajaa.Kalau boleh gabungkan macam ini

: s4y4m4k4n n3s1...dan sebagainya..

Wallahualam..

=====================
Jom singgah ke blog saya :

1)http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/gambar-anda-telah-di-sabotaj-benarkah.html\

2)http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/ustaz-azhar-idrus-lagu-like-jesus-boleh.html.

kalau masih tak paham, boleh datang ke blog Naim , naim akan membantu..

^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...