Friday, October 28, 2011

jika kamu tahu...


Assalamualaikum WBT kepada semua pembaca Bicara Amani...semoga kamu semua dalam keadaan sihat walafiat dan dalam redha serta kasih sayang Allah... selawat serta salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW, keluarga serta sahabat Baginda...

amani tak dapat nak stay lama-lama depan laptop untuk mencari ilmu dan bertanya pada ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah dalam laman sesawang ni disebabkan kesihatan yang tidak beberapa mengizinkan. so amani tak dapat la nak share apa-apa yang amani dapat..insyaAllah bila dah sihat sikit, amani share yang ilmiah sikit yerr....doakan kesihatan amani yer kawan-kawan..korang kan sayang amani..heheheheh :) gurau jakkk... syukur juga masih diberikan kesempatan untuk bertanya pada yang berilmu walau tidak dizinkan untuk berguru... Semoga Allah memberikan peluang yang kuidamkan ini satu hari nanti..aminnnn

syukur kamu punya segalanya
syukur kamu perolehi apa yang kamu idamkan..
syukur kamu punya kesempatan dan ruang
syukur kerana kamu diberikan apa yang orang lain tak perolehi...

namun aku percaya Tuhan
HidayahMu aku telah perolehi
sesungguhnya itu perkara yang terindah dalam hidupku
dan aku terlalu percaya bahawa..
nasib ku bukan ditangan manusia
sebaliknya dalam gengaman Tuhan
cemburuku pada sang dia tak mendatangkan apa-apa
sebaliknya aku perlu lebih berusaha
berusaha menjadi lebih tabah dari sekarang
berusaha menjadi lebih kuat daripada hari ini
berusaha menjadi lebih solehah daripada detik ini
berusaha meningkatkan cintaku pada yang Khalik lebih daripada rasa ketika ini..


ku berserah hidup dan matiku hanya pada Cinta Yang Satu...

11 comments:

cucu umie said...

semoga awien cept sembuh..sentiasa menanti akan entry2 ilmiah awien..incya-Allah..

aniki said...

semoga cepat sembuh amani..ayat2 puisi cam orang putus cinta ja..kuat semangat tokkk..hahaha..jumpa lagi kalau panjang umo ek..hoho

ain dzaya said...

semoga amani cepat sembuh =)

nabByla said...

tak sihat kew?? lau sakit jgn lupa makan ubat. huhu..

IMANSHAH said...

selamat subuh cikgu

JIJI YU said...

syafakillah..

Muslimin Ibnu Hassan said...

bersabar dgn ujian yg diberi. Bersendirian adalah masa yg plg best sb dpt bersama ngn Allah dan dunia ni diketepikan semata mata nk bersama Allah..

farhana_acimek3 said...

moga cepat sembuh
teruslah tabah dalam hadapi dugaan
with love : acimek3

fRaMe+LenSeS said...

Nadh doakan amani cepat smbuh..

azwa amani said...

aniki : huhuhu...tq aniki, eh putus cinta?? takde laaa... yupsss...kena kuat semangat..toche2..

Faaein Talip Roy said...

berserah segala-galanya kepada-Nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...