Tuesday, June 14, 2011

jmk days out :) syok punya


assalamualaikum semua...
hati ini masih merindukan mereka semua...
terlalu banyak kenangan kita bersama
suka dan duka...
bergelak tawa dan mengesat air mata..

bersama mereka juga diri ini belajar untuk bersikap rasional dan matang
bijak membuat keputusan untuk diri sendiri dan orang lain..
juga belajar untuk berebut peluang
dan juga melihat sesuatu dari sudut pandang yang lain...

dengan mereka juga,
diri ini bertambah abang dan kakak..
bersama mereka, terlalu banyak perkara yang ingin diceritakan
sehinggakan tidak tahu yang mana satu ingin dicoretkan

jadinya, amani ceritakan dulu kisah kami hang out ke KL...
ke kenduri Onichan, Naib Yang dipertua NYDP jawatankuasa Mahasiswa Kolej (jmk) UPSi
alang -alang dah ke kenduri, kami teruskan perjalanan ke KLCC...
macam-macam cerita...
dan setiap detik dan saat adalah membahagiakan dan tersemat kemas dalam lipatan kenangan...

sebelum naik bas ke central market, pose dulu...yeahhh.. :) menjaring yer korang sumee..

ini dia onichan....comelkan...tahniah oni...sayang oni..... :) semoga berbahagia dengan cikgu rusdi.....jgn macam budak2 lagi tauuu..hehehehe :Pamani ngan kak aisyah..muka dak kelaparan jer..ape tak nyerr,..jauh jugak, naik bas tukar pula naik LRT....nak dijadikan cerita, ada problem pula, kena tunggu LRT lain...hehehehe...tapi sebab ada mereka, kami seronok semuanya.. :)

tima ni, onichan punya tangan mengigil...hehehehe :) malu lah tuuuu.....encik anugerah, kita kawin nanti mcm ni jela yerr..simple jerr :)adik ngan kakak sama besar jerrr.. :) ....sayang onichan

mereka yang disayang dan dirindu.... lepas jer habis majlis, kami solat dulu, kemudian gerak ke kLCC....yabedabedu........!!!wuaaa....dah sampai ke KLCC....first time pergi tauuuu...hehehehe..almaklumlah..org kampung, hehehe :) cantik juga kan..tapi ramai orang..abadikan kenangan di tepi tasik...dorang kate ade air pancut, takde punn :(

ini lah sahabat-sahabat JMK yang tersayang...huhuhu..kami keluar jalan2 dengan pakai baju kurung dan jubah...ok what.... :)..
abang long (YDP) cakap, pukul 5.30 ptg berkumpul semula...ade 2 jam lagi time tu...kami pun ape lagi, round lah semua tempat kat KLCC tuu....ade yang ke panggung, ade yang cari makanan...hehehe..kami macam biasa, cari kedai buku dulu... :)semangat cari buku....sangat banyak...sungguh mengujakan diriku..:)

amani jalan-jalan dengan mereka ini, dari kiri kak aisyah (datin), mirul, kak jah dan kak fatin....dalam kedai buku ni pun kami boleh gelak-gelak...huhuhuhuh...kenangan lah dengan korg semua.. :)

amani sempat juga beli 3 buah buku...pantang betul nampak buku, tajuk buku tu... sekolah cinta Rasulullah, nota fikir untuk zikir dan yang ketiga ialah, why men dont't listen and women can't read maps.....lepas beli, tak tahu nak duduk mane, kami duduk jela dekat tangga kedai tu, baca buku sementara menunggu yang lain memilih buku...

buku yang kak aisyah pegang tu sangat menarik....tajuknya, membaca bahasa badan kalau tak silap....best kalau ada ilmu baca bahasa badan org ni kann.. :) nanti nak try cari .. :)lepas penat berjalan-jalan, perut pula lapar....singgah kat McDonald....hehehehe...dah lama mengidam aiskrim tuuuu.. :)...

mirul jela jejaka yang sentiasa menjaga kami berempat...hehehehehe :)

kak jah dengan kak fatin...ratu kebajikan kolej ni... comel kan mereka...sangat sopan....cepat2 single lagi...hehehehe :)mr. bola-bola...hehehee...kat pintu masuk petrosains...hehehehe..nak masuk mahal, duk kat pintu jela.. :)heheheh...nak juga pose ek....bagus juga, nanti ada kenangan boleh dilihat :)tadaaaaaaaaaaaaaa..... (^_^)

amani tak tahu apa fungsi benda ni depan petrosains...tak faham sangat...hehehehekedai kegemaran kami....ade org suka kedai baju, kedai kasut, kedai handbag,..kalau amani, letak kat sini banyak jam pun tak pe....heheheheheh :)mr.big bear...besau nyer kamu......rasa nak heret bawa balik ke rumah jerrr :)...walau ditulis, jangan sentuh..tetapu nak sentuh + peluk kuat-kuat

amani suka gambar kak jah yang ni...hehehehe :)dah dekat nak 5.30 petg..kami pun turun semula ke tasik....rupenya, dorg lambat lagi....cehhh...kurang asam jerr, pastu ade air panjut....comey sangat2...

comel budak ni ...jadi model akak jap yer dik :)

ni kat stesen LRT KLCC kot...ape lah kakak2 ku ini...childish tauuuu...hehehehe


sampai pudu, terduduk dah...kaki dah sakit sebab banyak jalan, ditambah pula bas delay 2 jam...hehehehe... :)

sampai di kolej jam 10.00 malam....naik bilik, letak barang2 turun semula tuk perjumpaan terakhir, sebab besoknya adalah program KPJ (kursus permantapan JMK 11/12)...proses mengenalkan apa itu JMK, bagaimana diri seorang pemimpin.....kursus ni berlangsung di kolej dan Pangkor Village....nantikan next entry tentang Pagkor @ JMK 10/11 dan JMK 11/12 .

bye....otak tengak sakit pikir pasal praktikum sekolah di putrajaya..... :)
bye..salam...

rindu keluarga JMK sangat2...terutama....Si Dia

7 comments:

cucu umie said...

pergh jalan2 tu..best2..grenty setiap perjalanan itu akan terulit satu lipatan sejrh yg tidak dpt tdak dpt dilupakan..hehe

azwa amani said...

cucuumie : betul tu ayie...hehehehe :)

Nurul Wahida said...

jeles...hehe

Hafizan said...

erm..den tak poghie join pn..huhu..
xpela...syg jmk kan...syg kolej gak...so stay di kolej jer tym nih...huhu..

azwa amani said...

kak wahida : alalalala..jgn lah jeles,,,,kami teringat pada semua bila ada kat sana... sebab tak ckup corum

azwa amani said...

abg fizan : huhuhuhu..sayang semua kan...KHAR tetap no1... :)

SaZ0 said...

pgantin lelaki 2 abg eddy ker??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...