Friday, June 24, 2011

KAMI @PUTRAJAYA..


assalamualaikum semua.....

sekarang dan detik ni baru lah amani dapat menaip entry untuk blog kesayangan ni... sebabnya, amani letih sangat dan terpaksa berhibernasi beberapa jam untuk mengembalikan tenaga dan merehatkan minda...hehehehe....baru sudah basuh baju yang agak banyak...sakit pergelangan tangan sudah semakin serius...rasa nak pergi klinik bandage...nak bengkak dah ni..


okey lah, bukan itu yang amani nak share kan di sini, tapi pengalaman amani ke Putrajaya berjumpa dengan pihak yang berkenaan untuk menjalankan praktikum di sana pada bulan November nanti...

perjalanan yang sangat mendebarkan pada pagi tu...sudahlahbangun agak lambat, jadinya, terpaksalah amani dan 2 orang lagi rakan menunggu 1 jam lagi untuk naik KTM Komuter yang seterusnya ke KL sentral.... kami terbangun lambat sebab malam tu ada gathering BBQ.... penat sangat, balik rumah, terus tidur, baju semua tak sempat iron...so...sape-sape yang perlu menghadapi hari yang penting, ambil pengajaran pastikan diri sudah bersiap sedia dari segi minda dan fizikal..jangan macam kami okeyy...letih....



dalam komuter ambil kesempatan melelapkan mata yang ade 'air bag' sebab yang cukup tidur...hehehehe....sampai sahaja di KL sentral, perut lapau pulak, pergi lah menjamu selera.... lepas makan-makan, kami naik KLIA TRansit ke Putrajaya...hambek bila kena bayar RM9.5o untuk ke sana.... mahal ya amat...tapi selesa dan cepat.... sekiranya kalian ingin berjimat cermat, naik lah bas dnegan harga RM 3.80 dari KL sentral ... first time pergi, jadi tak tahu...hehehehe..pengalaman....


ngantuk sangat si nana sampai sepangjang perjalanan dia tidur jerr :)



sampai di Putrajaya, kami terus ke tempat yang dituju di Presint 17... cantik di sana, memang menenangkan hati..... :) tak sabar rasanya nak duduk dan menimba ilmu dan pengalaman di sana nanti...

bila sudah sampai, kami terpaksa menunggu principal beberapa jam ... lamanya sampai kematu punggung, akhirnya kami buat keputusan untuk jalan-jalan di Alamanda yang hanya tak sampai 5 minit dari situ...hehehe...ape lagi...sempat lah kami jalan-jalan sana sini....sampai tak tahu dah nak pergi mana, kami balik semula ke presint 17...
time tu baru lah Principal ada dan dia mohom maaf sebab kami terpaksa menunggu hampir 5 jam...tapi, penantian kami tak sia-sia, dapat Praktikum di sana, dan terus dapat rumah...InsyaAllah, dapat kereta sekali...hehehehehehe..Alhamdullilah, doa kalian semua dimakbulkan...mudah sangat urusan kami di sana, berkat dengan doa semua,....Amani tak rasa macam pergi Interview pun, rasa macam pergi jalan-jalan......




azizah dan nana yang suka sangat berjalan...letih kaki laaaa :(

tu hadiah dari amani tuk cik Azizah..besday dia, tapi dah lambat bagi hadiah....coklat and ada teddy kecil...kiut,

makan banana split...taubat xnak makan lagi...mahal..tapi sedap... :)

lepas tu, terus kami pulang ke UPSI sebab ade kelas 3 jam pukul 8,00 pagi, kalau takde kelas, agaknya amani dah singgah rumah Kakteh di Kepong sebab dah lewat sangat, tak berani nak sampai Tanjong Malim...tapi kami nekad balik UPS
I terus, dan sampai di stesen KTM Tanjong Malim,. terima kasih cikgu Ammar sebab tolong ambil kami, kalau tak....tak tahu lah....ohh, amani pesan pada kawan-kawan yerr, kalau dah sampai tanjong malim malam2,..janganlah naik prebet bila
rasa was-was pada driver tu...dah banyak kes student di bawa lari...so hati-hati yerr..

ni lah majikan amani nanti.. Dr. Moham baik sangat-sangat :) terima kasih kerana menerima diri ini untuk menimba ilmu :)..

balik rumah terus urus diri dan rehat....tidur lah ape lagi...itu jela citer tentang putrajaya...hehehe..amani nak siapkan assingment dan proposal marketing ke Vietnam yang agak tertunda sebab uruskan hal-hal ke Putrajaya,,,,bye...salam


ni lah tempat tinggal amani di sana nanti :)ya Allah, masih jauh perjalananku di dunia ini... ku berharap dan memohon agar diberikan petunjuk HidayahMU pada setiap langkah-langkah ku....semoga diri ini mampu menjadi insan yang berguna pada dunia, agama, bangsa dan negara.... InsyaAllah, semoga cita-cita yang berteraskan cintaku pada dunia psikologi manusia membawaku mengenal erti Pencipta Yang Satu dan mengetahui bahawa setiap jiwa manusia itu adalah istimewa ... terima kasih kepada ibu dan ayah yang mendoakan kejayaan ku...sayang semua :)

to cikgu Kimia Ammar @ encik Anugerah @ lelaki masa hadapanku..terima kasih tolong saya dan kawan-kawan dan beri kata-kata semangat.... walau awak sibuk for last preparation awak tuk program kat taiping, tapi awak tetap tolong kan... jangan bawa kete laju-laju tauu...errmmmm semoga program awak berjaya dan dapat mendidik jiwa adik-adik di sana dengan baik..semoga dapat menjadi fasi yang baik.. semoga berjalan dengn lancar dan pulang dengan selamat....sorry buat awak marah semalam :) hehehehe.. :)

p/s : terima kasih juga kepada penasihat Akademik saya...Dr.Suppiah sebab, saya terlupa nak cerita pada Dr. tentang perjalanan saya...last-last beliau yang mesej...

tet..tet...
#
#
dr. Suppiah =" temuduga okey ke?? moga awk mampu hadapinya dengn baik"
#
#
amani pun balas apa yang patut..citer sume apa yang jadi..

kemudian balas-balas mesej, dr. ucapkan tahniah.....hehehe..terima kasih Dr. sebab prihatin pada akademik dan cita-cita saya.. :) nandre, Vanakam...

okey lah....nantikan cerita amani di sana nanti pula yerr :)...ohh ye, lupa nak cakap, dapat borak-borak dengan ibu masa dalam bas sampai tengok-tengok Putrajaya yang cantik.. :) tak sabar nak bawa mereka jalan-jalan di sana nanti

okey...amani nak jemur baju....bye..salam

10 comments:

nanakimie said...

seronoknya dia,hehe..moga segala impian and cita2 amani tercapai...amin:) jadi cekgu baek2 taw..xmo garang..hehe

azwa amani said...

nanakimie : seronok lah sygku..hehehehe...aminnn..terima kasih nana...x garang pun :)

BudaK KeciK said...

jealous..ok..bye:(

cucu umie said...

wah awien jalan2 lah dekat alamanda lg tu..asihhh, untung jer dpt praktikum dekat putrajaya..semoga impian ayie akan tercapai yer.. hehe jgn main2 lepas nie..pulun abis2...

azwa amani said...

budak kecik : laaa..nape nak jeles pula yang oiii...entah2 rezeki awak lagi murah daripada saya....InsyaAllah, nanti kita jalan sama2 yerr :)

azwa amani said...

ayie : huhuhuhu..dah dekat sangat ngn rumah, memng dok alamanda jela..hehehehe...terima kasih ayie :)

Amy Syaquena said...

salam

kunjungan hujung minggu dear , happy weekends and take care ok

erika nuris said...

good luck ye...semoga dapat jadi cikgu praktikal yang berjaya okeyyy...:) wish all of us be luck..:)

MataHati @ MH said...

alhamdulillah, telah dipermudahkan segala urusan..

Syazwani Amira said...

hai, nk ty..
if nk ke putrajaya..dr kl sentral bole nek bas no brape ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...