Friday, December 23, 2011

baby and me


waktu sekarang ni, putrajaya hujan je bila petang, sedap betul layan nafsu tidur... korrr..hahahaha, berdengkur...eh, tipu je, mane ade berdengkur.. :) tiba-tiba teringat masa kat asrama dulu-dulu..haihhh, awatlah teringat plak kat jebon, ono, angah, tukang kebun, makcik dewan makan, warden, suami warden, adik-adik yang ku buli..teheee.....buli membuli perkara biasa ye di asrama, jangan ditanya kenapa, sebab aku pun dibuli juga, tanpa alasan yang munasabah, aku kena basuh baju 'dia' seminggu.. waaaaaaaaaaaaa (T_____T)

"wani, jom teman jap pergi toilet, tak berani lah pergi sorang-sorang".. aku yang baru je tarik selimut nak selubung sambil peluk bantal doreamon dan spongebob yang tiut miut terus tak jadi.. haih, kesian pula kat Ebon, kang terkencing pulak budak ni, susah pulak aku.. " jom lah, tapi jangan pergi toilet hujung, kita pergi toilet bawah ye"....hakikatnya aku juga penakut macam Ebon juga, cuma buat-buat berani.. hehehe...

usai sahaja menemankan teman sebelah katilku menunaikan hajat, aku dan Ebon lari cepat-cepat masuk ke Dorm Seroja.. " woiii, ape lari-lari tu hah, tak boleh jalan ke?? " ada pula suara-suara sumbang yang memekik bila kami lari depan dorm dia.. " sorry laa, ada hantu kejar, hahahahahaha", adoii, berani pula Si Ebon ni cakap pasal cik 'Han' malam-malam...

sampai di dorm, aku kembali menarik selimutku,...mata rasa berat je, tapi sebab hujan makin lebat membuatkan aku rasa susah nak tidur, sebab sejuk sangat..lalu aku ambil selimut, dan khazanah-khazanahku ke katil Ebon, " Bon, orang nak tidur sama-sama"... 'Ermmmmmmmmm"..jawabnya ringkas. Muat je katil single tu untuk kami berdua, tidur himpit-himpit time hujan, best sikit...

sedang lena diulit mimpi nan indah, sambil dipeluk oleh Ebon, dan bantal-bantal ku terbang entah kemana, jatuh dibawah katil agaknya, aku terus peluk juga Si Ebon....lena betul rasa tidur. tiba-tiba, aku terdengar bunyi baby menangis.. uweekkkkkkkkk, uwekkkkk, uwekkkkkkkk...., terus aku bangun sambil mata terpejam lagi dan mengejutkan insan disebelah dan berkata

"bang..bang..bangun, anak nak susu tuu..bangun laaa".... panggggggg, "Aduiiiiiiii..sakit lah Bon...apesal tampar orang?"..aku yang tak puas hati terus marah Si Ebon... "yang kau pergi mengigau panggil aku abang tu apesal?....anak mana pula nak menyusu"... sambil tergelak-gelak dia ketawakan aku yang masih menggosok-gosok pipiku yang ditampar....

aduiiiiiiiiiii, macam mana boleh mengigau sampai macam tu sekali pulak ni, malu betul dengan adik-adik dorm....huhuhuhuhu...itulah kisah 'baby and me'..tak boleh lupa laa..


rindunye kat semua budak-budak asrama, termasuk lah tiqah jaafar....hehehehehe :).. seronok kan ada baby, lagi seronok ada ayah baby...weee :P, owhh, lupa nak cerita, bertambah lagi insan yang panggil amani Maksu...kaklong dapat baby boy, nak belikan kopiah yang berkait tulis 'anak umi dan abi'...mesti tomey-tomey macam maksu kan..hehehe


14 comments:

ieda said...

tahniah sbb amni dpt anak saudara baru .. ingatkan amni yg mengandung .. ekekke bila masa kawin kan :)

azwa amani said...

kak ieda : ekekekeke..bila pula mengandung nye pulak kan??? huhuhu :)

nanakimie said...

adoi,bole pulak mimpi gtu..hehe...ado-ado je cik amani ni....:)

whitecappuccino said...

tak lama lagi la tuu..:)

azwa amani said...

wc : huhuhuhu... aminnn :)

eiyzniey said...

Hehe..igtkan dpt baby td..
:)
Papepun..best nye dpt ank sdare..
Nini xtau la ble nk dpt.
Hehe

aReTikZ said...

Ada tanda2 ni.. hehe.. ^^

IMANSHAH said...

cepat2 nanti dapat anak sendiri

IMANSHAH said...

cepat2 nanti dapat anak sendiri

Panglima Muda said...

salam... pm datang ziarah

azwa amani said...

cikgu imanshah : hahahaha, :) insyaAllah

Shuq FaqaĊ£ said...

wahlauwehhh... bila kaklong beranak?? xde org bgtaw punnnnn... :'(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kadang kala mimpi begitu buat jiwa kita gembira kan amani..akak sgt suka baby

*najaah* said...

eh, sesat plk nama kite. ekeke.
rindu sume bdk hostel T.T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...