Monday, December 26, 2011

ishhh..tension betul

Assalamualaikum semua.. semoga dalam ketenangan dan dalam kasih sayang Allah.. jangan tension-tension, walau beribu masalah yang datang.. hadapi dengan sabar dan tenang, InsyaAllah akan ada jalan penyelesaian...

tapi kalau tension juga macam mana?? huhuhu, lumrahlah tu, ada perasaan. amani pun kadang tension juga kadang-kadang, cuma cara kita menghadapinya berbeza-beza, ada yang kalau tension suka tidur, suka makan, suka duduk sorang-sorang. langsung tak bersuara, suka menyanyi sampai terjerit-jerit, suka duduk dalam bilik selubung dalam kain selimut sampai tak keluar bilik seharian (errkkk, parahnya simptom tension dia.. huhu).... pokoknya, ada macam-macam orang, dan semestinya ada macam-macam ragamnya....

kalau amani tension, kadang-kadang amani cari seseorangt untuk berbual,..kadang-kadang kita tak meluahkan pun kenapa kita tension pada dia, tapi cukuplah kita dengar suara dia, keletah dia, tanya itu tanya ini, dan sedikit rasa tenang bila dah ketawa.... tapi, kadang-kadang, orang sekeliling kita ni tak peka pada perasaan kita.. amani tak cakap, semua, tapi ada segelintir.....mungkin kita tak boleh nak harap sangat pada insan-insan sekeliling kot..... yups, termasuklah keluarga sendiri.... hanya ada satu tempat je yang denganNya kita tak rasa pun dipinggirkan, tak rasa pun tak dipedulikan...... so, kalau tension pergilah pada Dia.. berhenti berharap pada manusia... (untuk diri amani)...

owhh ye, someone tanya kenapa amani pakai niqab tapi ada dalam entry guna bahasa 'aku'.. its not nice she/he said.... by the way, dengan Tuhan pun amani ber 'kau-aku'.. kenapa dengan manusia tak boleh.... tak percaya ?? cuba habaq mai kat cek la ni... berapa ramai yang tadah tangan masa doa dan cakap " ya Allah Ya Tuhanku, ana/saya bermohon......." daripada " ya Allah Ya tuhanku, aku memerlukan ketenangan daripadaMu, sesungguhnya Engkaulah tempat sebaik-baik pergantungan..".... so, for me,.. sama je guna 'aku-kau' dengan 'ana-enta'... .. okey, mood kurang baik malam ni, cuba untuk bersikap natural.. mudah-mudahan Allah bersamaku..aminnn..

p/s : ini adalah entry ke 6 yang amani taip, dan finally its publish...dari pagi, taip entry panjang berjela, pastu delete, taip and delete... ohh nooo.. :)

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam amani..sis juga ber aku-aku dgn allah walau bersaya-saya dlm blog.tak jd hal aku, ana atau saya.itu bkn perkataan hrp dlm Islam.

wan or sean said...

salam..
haha...sabar3,,
jgn tension2..
biasalaa 2..hehe..
keep smile always..

azwa amani said...

sis LM : totally agree, tapi segelintir org ni rasa ber'ana-enta' tu bahasa paling baik skali kat dunia ni

Rozuan Ismail said...

jangan tension2 k.senyum byk2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...