Tuesday, December 20, 2011

gelombang adam adli

assalamualaikum semua... semoga dalam keadaan baik dan sihat sejahtera hendaknya. rindu di bumi murabbi UPSI mula menjengah, dan dalam kerinduan ini tiba-tiba dikejutkan dengan berita gempar, mahasiswa yang menurunkan bendara PM dan ditukarkan dengan bendera bebas akademik di PWTC...

bila tengok nama tu, macam kenal... huhuhu...one word "TAK SANGKA".. memang hebat, itulah yang dinamakan remaja.. masa mula -mula masuk UPSI, kami duduk semeja, bersila membuat persembahan untuk team KHAR A... dia memang berwibawa dan ada gaya kepimpinan... walau dia gila-gila tapi ada isi di dalamnya...." KHAR A THE GREAT"


amani tak mahu ulas tentang adakah wajar atau tidak tindakan yang dibuat, tapi inilah keberanian anak muda, semoga dengan semangat dan perjuangan yang dibawa akan membawa seribu makna,.. pejuang dulu pun dihina, dimaki, tapi sejarah itulah yang diiingati. ini bukan berkisar tentang politik, tapi berkisar tentang masa depan mahasiswa seperti kami..



p/s : turunkan bendera berwajah PM kena maki kena hamun, kena ludah, kena macam-macam tindakan, tapi main2 hukum Allah, tak jalan syariat agama, takde apa-apa tindakan pun??? peliksss--aku anak muda

" anak muda yang prihatin ialah anak muda yang mula memikirkan tentang masa depan negaranya.. berjuang demi anak negara yang lain dan tanah air, dan bukan hanya tunduk mengikut orang atasan. hidup kalau tak berani tak kan jadi "...

12 comments:

cucu umie said...

i think, adam ali do the great job.. dia thu apa yg telah dia lakukan.. semoga ada jalan yg terbaik..

azwa amani said...

ayie : great job.... semoga Allah bersama dia

Hazwan Arif said...

bagi saya, tindakan dia x wajar

azwa amani said...

wan : pandangan org berbeza, terpulang...negara demokrasi, berhak bersuara menyatakan pendapat

JIJI YU said...

hehe..makin pelik dunia mesia skng

azwa amani said...

jiji : huhuhu...nak buat macam mana pak ostad, ini lah Malaysia..

Anthony kong said...

err.... sy katak bwh tmpurung.. :)
apa yg diperjuangkn sebenarnye? hak kebebasan akedemik mcm mn ea?

delarocha said...

cuba menjadi neutral.

menurunkan bendera takkan menyelesaikan masalah. lebih kepada isu nak menarik perhatian.

saluran yang betul sudah ada, memorendum sudah diserahkan.

masa mengundi nanti undi yang betul.

masa belajar ni, belajar rajin rajin. isu AUKU tak masuk dalam peperiksaan.

azwa amani said...

delarocha : ada betulnya juga :) thanks for your own opinion..

Miss Edna Stacy said...

For me...apa yg Adam buat tak salah,well sya setuju dgn kata2 azwa...n believe me,apa yg terjd skang akan jadi SEJARAH di masa hadapan, semua yg terjd ada HIKMAH dia kan...well,smpai bila kita nak MAJU kalo owez nak ikut kata ATASAN w/out thinking bout our self.we're not their servants,we are Malaysian...warganegara yg bebas bersuara utk kepentingan kita. Negara Demokrasi bukan di bina oleh Pemimpin tp Warganegara. Pasal bendera PM da HEBOH nak cari smpai lubang cacing tp JALUR GEMILANG kena bakar oleh negara lain tak pula HEBOH.Come on...don't blame org lain kalo da TERANG2 bersalah...

Nora_Aniza said...

saya pula nak tanya..sebenarnya bagus tak demokrasi ni?sekali x, sekali bagus...mana satu?

azwa amani said...

ada pro dan kontra nya kak... tapi dnegan cara demokrasi lah menunjukkan yg kerajaan ni tak lah guna kuasa semata2, guna juga pandangan rakyat, tapi kalau kebebasan bersuara disekat untuk mahasiswa, untuk org muda yg punya inteletual yg tinggi, kan merugikan negara sebenarnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...