Wednesday, December 7, 2011

trust???

pernah dengar orang cakap tentang kepercayaan??

yupss.. dalam Islam, kepercayaan itu Iman..
membenarkan dalam hati, mengaku dengan lidah dan melakukan dengan perbuatan..
iman perlu sentiasa meningkat...
tapi macam mana dengan kepercayaan pada manusia???
sometimes kita makin percaya..
tapi bila sekali manusia itu melukakan hati atau melakukan sesuatu diluar jangkauan kita..
pastinya kepercayaan kita akan berkurang kan???...

kamu boleh saja katakan itu dan ini pada saya...
kerana kamu berhak berkata dan berfikir seperti apa yang kamu mahu...
tapi satu perkara yang saya tahu waktu ini...
tentang kepercayaan saya pada kamu semakin berkurang....

trust is like a paper, once its wrinkled, it can never be a perfect again...

satu yang saya boleh katakan.... keikhlasan itu pada saya hanya Allah saja tentukan, dan pada saya, pandangan mata manusia tidak membawa apa-apa makna dalam kehidupan, kerana itu semua DUNIAWI.. thanks for everything and thanks sebab menyedarkan saya tentang kepercayaan, kesabaran, dan kukuhkan keimanan kepada Allah.. thanks...Assalamualaikum sahabat...

dalam berbicara perlu sertakan dengan kesopanan..kalau ilmu agama saja tinggi tapi tiada budi bahasa pun takboleh jugak..

3 comments:

nabByla said...

dalam dunia skunk nie mmg susah kite nak percyakan org... hm..

nur Muhammad said...

letakkan kepercayaan pada manusia sekadar saja,,..

azwa amani said...

nur MUhammad : lama amani tak nampak awak dtg ke sini... betul tu, sekadar sahaja...kerana sifat manusia tu, kdg2 x sama dnegan apa yg dibicarakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...