Friday, April 22, 2011

Bisik Syaitan Ke telinga wanita

BISIKAN IBLIS KEPADA WANITA !

Iblis laknatullah membisikkan kepada para wanita bahawa apa jua pakaian termasuk hijab tidak ada kaitannya dengan agama, sebaliknya ia hanya
sekadar pakaian atau gaya hiasan.

Apabila seorang wanita masih bertahan dengan prinsip hijabnya, maka syaitan beralih dengan strategi yang lebih halus.

Bagaimanakah caranya?

1.Membuka Bahagian Tangan

Kebiasaannya telapak tangan sudah terbuka, maka syaitan membisikkan kepada para wanita agar ada sedikit peningkatan fesyen, iaitu membuka bahagia hasta (siku hingga telapak tangan).
"Ah!Tidak apa-apa, kan masih pakai tudung dan pakai baju panjang."Begitu bisikan syaitan.
Akhirnya si wanita menampakkan tangannya dan ternyata para lelaki melihatnya juga seperti biasa.
Maka syaitan berbisik, "Hah,tak apa-apa kan?"

2.Membuka Leher dan Dada

Setelah menampakkan tangan menjadi kebiasaan, maka datanglah syaitan untuk membisikkan perkara baru lagi.
"Kini buka tangan sudah menjadi lumrah, maka perlu ada peningkatan fesyen yang lebih maju lagi, iaitu terbuka bahagian atas dada kamu, tetapi jangan sebut sebagai pakaian terbuka, hanya sedikit untuk mendapatkan hawa agar tidak panas. Cubalah! Orang pasti tidak akan peduli kerana sebahagian sahaja yang terbuka.
"Maka dipakailah pakaian fesyen terbaru yang terbuka bahagian leher dan dadanya dari fesyen setengah lingkaran hingga fesyen berbentuk "V".

3. Berpakaian Tetapi Terlanjang

Syaitan berbisik lagi, "Pakaianmu hanya begitu-begitu saja, cubalah fesyen yang lebih bagus! Banyak kain yang agak tipis, lalu bentuknya dibuat agak ketat biar lebih indah dan cantik dipandang.”
Maka tergodalah si wanita. "Mungkin tidak ada masalah, kan potongan pakaiannya masih panjang, hanya bahan dan fesyennya sahaja yang berbeza, agar nampak lebih feminin," begitu syaitan menokok-nambah.
Maka, jadilah mereka wanita yang disebut oleh Nabi s.a.w sebagai kasiyat 'ariyat (berpakaian tapi telanjang).

4. Agak Terbuka Sedikit

Setelah para muslimah mengenakan pakaian yang ketat, maka syaitan datang lagi.
"Pakaian seperti ini membuat susah berjalan atau duduk, kerana sempit, kan lebih baik dibelah hingga lutut atau mendekati peha? Dengan itu kamu lebih selesa.
"Lalu dicubalah idea baru itu, dan memang benar dengan dibelah mulai dari bahagian bawah hingga lutut atau mendekati peha ternyata lebih selesa dan mudah untuk duduk atau menaiki kenderaan.

5. Tudung Semakin Kecil

Kini syaitan melangkah dengan tipu daya lain yang lebih "power".
Tujuannya adalah agar para wanita menampakkan bahagian auratnya. "Oh, ada yang terlupa! Kalau kamu pakai baju sedemikian, maka tudung yang besar tidak sepadan lagi. Sekarang kamu cari tudung yang lebih kecil agar serasi dan sepadan. Orang tetap akan menamakannya tudung."

6. Terdedah

Si wanita ternyata selesa dengan fesyen baru yang dipakainya seharian. Syaitan datang memberi idea lagi. "Rambutmu sangat cantik. Bukankah lebih selesa jika tudungmu dilepaskan. Kamu bebas mencuba fesyen rambut yang pelbagai. Malah, kamu boleh mewarnakan mengikut warna yang kamu suka supaya kelihatan lebih menawan." Maka, sekali lagi syaitan berjaya mempengaruhi si wanita supaya mendedahkan rambutnya.

7. Membuka Seluruh

Syaitan kembali berbisik, "Kalau langkah kakimu masih kurang selesa, maka cubalah kamu cari fesyen yang lebih menarik. Bukankah kini banyak skirt separuh betis dijual di pasaran? Tidak usah terlalu terdedah, hanya kira-kira 10 sentimeter sahaja. Nanti kalau kamu sudah biasa, baru cari fesyen yang di atas paras lutut"
Benar-benar bisikan syaitan telah menjadi penasihat peribadinya.Maka terbiasalah dia memakai pakaian terdedah.

Terkadang si wanita berfikir, apakah ini tidak bersalahan dengan agama? Namun bisikan syaitan menyahut, "Ah, jelas tidak bersalahan. Kan sekarang zaman sudah semakin moden. Kamu hanya mengikut arus fesyen masa kini."

"Tetapi, apakah ini tidak menjadi fitnah bagi kaum lelaki?" hati si wanita curiga.

"Fitnah? Ah, kalau kaum lelaki melihat bahagian tubuh wanita yang terbuka, malah senang dan mengatakan ooh atau wow, bukankah ini bererti sudah tidak ada fitnah lagi, kerana sama-sama suka?" syaitan menghasut.
Begitulah sesuatu yang seakan-akan mustahil untuk dilakukan.

Namun syaitan tidak pernah berhenti membisikkan hasutan-hasutan jahat sehingga ke saat kematian seorang anak Adam itu.Hingga pada suatu ketika nanti akan muncul idea untuk mandi di kolam renang atau di pantai secara terbuka, di mana hanya dua bahagian sahaja yang ditutupi iaitu kemaluan dan buah dada!!!

SUMBER RENCANA:

http://www.iluvislam.com/v1/forum/viewthread.php?forum_id=93&thread_id=21184

saudara-saudara SeIslam..harapnya, jangan pakai legging yer bila keluar rumah, untuk suami dan anak-anak takpelah,..tak manis lahh,..baju dan cantik besar dan labuh tutup punggug, tudung pun InsyaAllah dah sempurna,,tapi mata lelaki kat luar tu meliar jerr kalau kita pakai legging....please yer sayang-sayangku semua...


p/s : bila manusia tidak kenal Allah, manusia tidak akan mencintai-Nya..bila manusia tidak kenal Allah, manusia tidak akan takut kepada-Nya..sedangkan cinta dan takut kepada ALlah itu sumbu dan sumber kebaikan dalam hidup di dunia ini...tanpa cinta Allah, manusia tidak akan dapat mengasihi manusia. tanpa takut kepada Allah, manusia tidak akan dapat dikawal kejahatan dan kelicikan tipu dayanya...

perubahan biarlah sedikit..tetapi istiqamah..InsyaAllah, hidayah itu milik Allah, tetapi kita harus usaha untuk mencari hidayah itu..

10 comments:

wan or sean said...

benar,,sukar tol nak cari wanita dpt ttup aurat sempurna

aQimie Ceplos said...

sesungguhnya.. syaitan itu musuh kita yang nyata.. ish3x.. hehe
tp, blh tak saye nk tanye 1 soalan.
ape hukum lelaki memakai rantai yang bukan rantai emas ??

Kalamhati said...

syukran atas peringatan ni..=)

HonEyBuNNy said...

sob2,....insaf baca entry neh....

banyak kekurangan diri ini....

terima kasih atas entry ne...

Solihin Zubir said...

smoga kita semua dijauhi drp bisikan dan hasutan syaitan..

baik lelaki atau perempuan..

Si Kulat said...

alhamdulillah atas peringatan ini.. =))

Arol Mubin said...

Legging dah jadi macam trend sekarang nie. Wanita bertudung pun semakin berani pakai legging. =.='

Entri terbaru : Segmen | Kalau Aku Ada Bakat Aku Nak Jadi ..... :)

KAIZAN NAZ said...

salam..saya share ya

delarocha said...

mencari wanita solehah

aQimie Ceplos said...

thank amani for the feedback ye ;)
semoge jasa Allah je yg mampu balas ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...