Sunday, April 3, 2011

kebahagiaan adalah milik setiap insan :)

Assalamualaikum….amani baru jer balik dari Gerak Khidmat Siswa (GERKIS 2011)..sangat seronok..kami datang dari rumah ke rumah untuk membuat ‘search n destroyed’ untuk mencegah denggi…kami ajarkan penggunaan ubat, bagi kempen, buat pameran dan sebagainya….seterusnya, kami juga meluangkan masa dengan kanak-kanak OKU…sangat seronok, dan mereka sangat manja…sesungguhnya setiap penciptaan Allah itu ada kelebihan serta kekurangannya..mengenali mereka, membuatkan Cik Amani lebih bersyukur dengan nikmat kesempurnaan akal serta tubuh badan..biar Cik Amani tak tinggi macam model…heheheheh J

Malam tadi pula, Cik Amani ade Malam Anugerah Kolej-Kolej Kediaman UPSI yang kami adakan di De PALMA Hotel Ampang….sangat seronok dan sangat Grand…. Paling seronok sebab ada buah Hati Pengarang Jantung…siapa lagi kalau bukan Afdlin Shauki…opsss..silapp..heheheh…Encik Anugerah Allah lahh.. J sesungguhnya, kehadiran dirinya menambahkan lagi kebahagian Cik Amani…InsyaAllah, sekiranya jodoh berpanjangan, ..dialah yang bakal menjadi suami dan ayah kepada anak-anakku…insyaAllah, berdoalah dengan penuh yakin..AMInnnn…

Sebenarnya, kebahagian bukanlah terletak pada tangan sesiapa untuk membahagiakan kita, tapi kita sendiri yang membahagikan diri … jika orang lain berusaha untuk membhagikan tapi, kita tidak mahu menerimanya, tetap diri tidak bahagia…betul tak????

Bahagia itu adalah tunduk dan patuh mengikuti garis-garis yang ditentukan Allah dan perikemanusiaan . (Ibnu Khaldun)

Anda tidak bahagia apabila anda fikir diri anda tidak bahagia (Marcus A. Antonius)

Bahagia itu adalah kesenangan yang dicapai oleh manusia menurut kehendak masing-masing (Aristotles)

Jangan anda membuat kehancuran atas kebahagiaan org lain melainkan bangunkanlah kebahagiaan itu atas kehancuran seseorang (Shakespeare)

Kebahagiaan hidup yang tertinggi adalah keyakinan yang diri kita dicintai (Victor Hugo)

Kebahagiaan bukan timbul daripada kekayaan yang melimpah-limpah, melainkan daripada kebiasaan hidup yang sederhana dan wajar (James Wood)

Salah satu alasan besar mengapa tidak berasa bahagia, adalah mengharapkan kebahagiaan yang terlalu besar (Fontanelle)


layan gambar-gambar program disaat-saat akhir cik amani meninggalkan dunia Jawatankuasa Mahasiswa Kolej




panas terikk...tak leh trngok kamera...nyamuk banyak dalam longkak...jagalah kebersihan rumah, musnahkan tempat pembiakan nyamuk-pesanan khidmat masyarakat ini ditaja oleh diri sendiri :)


kanak-kanak di pusat dalam Komuniti (PDK)...mereka sangat baik dan suka menari dan menyanyi....


sebelum ke De'Palma...bergmbar dengan roomate tersyg...wuaaahhh...nanti dah tak dok sekali sebab kak illya dah praktikum sebagai cikgu math....mesti rindu nak baling-baling bantal...gelak sama2...huhuhu :)


dinner already serve...hehehehe....antara kawan2 JMK yg makan semeja dgn cik Amani..makan disini sangat sedap...


sempat jugak bergambar dengan kak Efa..kawan baik, tapi Jmk kolej Za'aba..comey kan die :)



kepada Encik , thanks untuk segalanya.....insyaAllah,..hati ini sentiasa milikmu..namun, jagalah hati mu agar tidak mencintaiku lebih daripada dirimu mencintai Allah, Rasul, Ummi dan keluarga......Cik Amani sentiasa menunggu seperti apa yang dirancang...insyaAllah dan jangan putus untuk berdoa...

p/s : smile always and May Allah Bless you..aminnnn

29 comments:

Ammar Syaifulislam said...

laa 2 ke en anugerah Allah? xde la hnsem sgt pn. sy lg hensem. insyaAllah kbahagiaan mlik cik amani..

azwa amani said...

encik Ammar : biarlah die tak hensem pun..ape ade pade rupe..dah tua nanti kedut jugakkk yg penting hati baik dan beriman...boleh jadi imam cik amani dalam keluarga.....amin..insyaAllah..kebahagiaan milik kita..aminnn

cik nurussalwa said...

sy suka kata2 tntng 'kebahagiaan' tu..
terima kasih berkongsi ye.. =)

azwa amani said...

salwa : yerr...salwa..semoga awak kuat..amani pun dulu macam tu jugak, tapi bila lama2, kita dah biasa untuk melayaninya seperti kawan biasa :) jaga hati jaga kata dan jaga iman :)

nanakimie said...

sama2x!tang mata n kening kot..hehe..makan nasi minyak t jgn lupa jmput nana yer:)

ieda said...

doakan yg terbaik ..

mengharap jgn setinggi langgit disimpan sedikit buat redaan hati .. takut nanti merana diri .. insyaallah jika ada jodoh tu nanti .. konpermm x akan kemana2 :)

ciknabil-a said...

wah2.. boleh tahan.. moga kekal hingga akhir hayat. sweet2. ^^

azrinrahim said...

wah, best2..incya-Allah awien akan kekal abadi.. yakinlah dengan setiap ketetuan Allah.. sebb Allah pernah berjanji, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan sebaliknya. jadi jagelah iman n amal .incya-Allah Allah akan permudahkan untuk awien dan amar..hehe btw, enjoy time peg GERKIS.. teringt dkt kmbar ayie ah, NAZRIN..hahahah

azwa amani said...

nanakimie : huhuhuhu...mekasih nana, org kate hidung same...tgok balik a'ah same jugak kat mata ngn kening...hehehe :)..insyaAllahm kawin nanti jemput nana

azwa amani said...

kak ieda : insyaAllah kak..terima kasih mendoakan kami :)

azwa amani said...

ciknabil-a: huhuhu..takdelah, dia biase2 jerrrr.. :)..sweet ke?? huhu

azwa amani said...

ayie : huhuhuhu..insyaAllah ayie...doakan tuk kami yerr :) huhuhuhu..nazrin lagi best dari ayie..kena tipu dengan kak Jah ngn kak Ieka..huhuhuhu...

Amy Syaquena said...

As'salam dear ,

Wah sukanya akak lihat , terserlah keceriaan di muka amani , muka sama dah macam adik beradik pulak , org kata kalau muka ada iras jodoh panjang hehe..akak doakan yang terbaik untuk adik ok...

azwa amani said...

kak Amy : waalaikumusalam WBT kak...huhuhuhu...akak ngn abg Amirul pun ade iras...mase mula2 tgok pic akak pun, terdetik kat hati..eh eh..same nyer muka..huhuhu...insyaAllah kak, aade jodoh ade lahh...terima kasih doakan tuk adik akak nie..nanti amani ingat, bila ade mase nak turun Ipoh..boleh jumpa akak

BudaK KeciK said...

saya da kenal ngn encik awak tu..anak teacher saya:)

azwa amani said...

budak kecik : ohhhh yeke..huhuhu..werrkkpp :P

BudaK KeciK said...

hahah..balik nak report kat teacher sal bakap menantu dye ney.. yang mana suka makan+suka tdo+suka kecek+suka --------------------heheh

BudaK KeciK said...

hahah..balik nak report kat teacher sal bakap menantu dye ney.. yang mana suka makan+suka tdo+suka kecek+suka --------------------heheh

azwa amani said...

budak kecik : huhuhuhuhu.report lah org suka makan..suka tido..suka cakap..suka ape lagi..huhuhuhu...suka anak die...

Roxy zai said...

sama2 doakan kebahagiaan smua=)

BudaK KeciK said...

suka k......hehhehe..hahaha

azwa amani said...

roxy zai : terima ksh dear...

azwa amani said...

julia : huhuhuhuhuhuh...

Cik Jannah said...

haaa...~ setiap org berehak bahagia..:)

azwa amani said...

cik jannah : huhuhuhuhuhu :) yes dear

peGuaM_BiSaYa said...

assalamualaikum cik amani yg very cute :)

Liza @ Adzriel AB said...

alamak... sangatlah hensem encik tu. moga segala yg dirancang berjalan lancar.

azwa amani said...

peguam-bisaya : huhuhu..cik amani tak comel punnnnn....awak lagi comel..amani biase2 jerr..pendek!!!!..tapi syukur ALhamdullilah sempurna sifat...

azwa amani said...

Liza : huhuhuhu..hensem ke???..terima kasih..hensem tu biler dah tua, dah ade cucu, hilang lah die..huhuhu..yang penting hati baik. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...