Wednesday, June 22, 2011

i want to be a ....


assalamualaikum semua...

tengahari tadi amani jumpa penasihat akademik amani iaitu Dr. Suppiah....kalau korang nak tahu, Dr. Suppiah ni ramai yang kenal dengan beliau.....diantara faktor-faktor ke'femes'an beliau ialah...

=
=
=
=


# pensyarah psikologi yang sangat friendly dengan semua student dia..love psychology very muchh
# dia agak funny orangnya
#hensem jugak..
#walaupun berbangsa India, tetapi fasih berbahasa melayu
#penulis Lambaian Malar Hijau...buku komsas Form 4 yang dulu kot....
#pensyarah yang hebat jugak laa.....
# sangat baik
#sangat baik
# sangat baik

amani admire dia sangat-sangat... disebabkan di Penasihat Akademik, mestilah dia tanya tentang akademik jugak kan...hehehe :) takkan dia nak tanya "cikgu Ammar apa cerita???..bila itu kad kahwin mau sampai??..."..hehehehehe...kalau dia tanya macam tu...amani jawab " Dr. tanya dia sendiri lah bila mahu bagi kad kahwin...suruh dia bagi cepat2 sikit .."...hehehe...

cikgu Ammar dengan umi,,,,boleh tak saya cakap, rindu kat umi??..

dusshh dusshhh..cukup-cukup mengarut...

amani cerita tentang perancangan masa depan amani untuk sambung belajar....disebabkan dia juga dari bidang yang amani minat, tentu dia lebih banyak ilmu....jadinya tak salah kita meminta pendapat dia... Dr suruh amani sambung di UPSI...tapi amani tak nak...amani nak sambung ke UKM atau UMS...

amani rasa family tentu takde masalah nak benarkan..."nak menuntut ilmu, pergilah jauh-jauh nak" kata si Ibu....oh...terima kasih ibu dan ayah....

ehem--ehem...cikgu Ammar..boleh yer saya sambung di sana...hehehee...tapi lama sikit lah saya belajar :) kita kawin time belajar pun takpe kan ???? boleh laaaaaaaa... :P

mesti boleh kannn..:) macheh....(malam tadi amani tanya dia, nak minta dia belikan Si Gigi Dua tuk amani..tapi dia tak bagi....kedekut ngatiah...:)...) si Gigi Dua tu rabbit laaa..


amani nak Si Gigi Dua warna ni... :) kan best kalau cikgu Ammar hadiahkan one day nanti.... :)

ohhh..berbalik pada Dr tadi....errmmm..so lepas amani bagitau yang amani nak sambung kos Psikologi Pendidikan dia kata okey...bagus-bagus...challu bete, shabas..shabas...hehehe...takdela

so....doa-doakan amani dapat mengejar cita-cita yerr....kalau boleh sampai phD kalau suami izikan nanti..tapi kalau tak...takpela... (nagis sambil berlagu-lagu)

okey lahh....dah petang....nak urus diri..bye...adios...Assalamualaikum

p/s : terima kasih to cikgu Ammar dan umi sebab beri baju ni...warna pink tu raye tahun lepas...warna coklat nak oren2 tu tuk raye tahun ni...errmmm.InsyaAllah..kalau ade rezeki nanti saya buat yerr :) mekasih kat umi

14 comments:

cucu umie said...

wah awien nak pergi jauh dri kiteorng.. ala, dh xsyok lh mcm gini..nak smbung kt UKM tu..tpy kalo itu yg awien idamkan..ayie doakan semoga awien berjaya yer disana.. awien mesti boleh berjaya pon.. and then kalo dh jauh tu jgn lupe plak contct kiteorng lol.. mesti rindu nie.. haha (POYO JAP)..LALA

Ammar Syaifulislam said...

salam, semoga berjaya di masa hadapan ye.. bela arnab ble dh senang nti ye
gne duit utk bnda yg lebih pntg dlu ye...

Solihin Zubir said...

amani dh nk pergi jauh? huhu..
gudluck ye..
smoga tercapai cita2 tu..
insyaAllah..

azwa amani said...

ayie : huhuhuhu..insyaAllah ayie..awin akan ke sana UKM or UMS...doa-doakan okey...opkos lah rindu semua di UPSI...

azwa amani said...

cikgu Ammar : heheheh..nak wabbit juga tau nnti..bagi kat hantaran pun takpe,,, :) hehehehe

azwa amani said...

solihin : heheheehehehehehe...nak gi jauh laaa..nak belajar sampai berjaya ..terima kasih doakan amani yer

BudaK KeciK said...

hehe:) itu teacher saya:)

azwa amani said...

budak kecik : itu mother in law saya nanti :)

BudaK KeciK said...

huhu.ye la..what's wrong with u?? nape entry terbaru tak ley baca? terasa yang ju post ke?

Hafizan said...

mcm kelako la dik..mcm2 eh dak kecik nih..ops...dh besar dh...tp di mate kitorg kecik lg kan..hehe

azwa amani said...

jue : OHHH...entry tu tuk seseorang..tapi mcm tak sesuai nak post...hehehe.bukn kamu or ira laaa..org lain, tapi takpela..nampka tak matured kalau saya post kat blog...

azwa amani said...

abg fizan ku.. : huhuhuh..eleh, yela, adik kecik lagi di mata korg semua... :) eh rindu lahhh, balik lah khar balik..dok sini sampai sem bukak.. :)

Hafizan said...

Azwa amani: Skang bercuti di kampung, insyaAllah isnin ni balek ke KHAR..ad je smpy bkak sem nti..kecuali raye pertama la kan..hehe

cart kartika said...

kwn baik2..smoga kekal slamanya. amin . .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...