Thursday, December 9, 2010

1 langkah seribu kenangan


assalamualaikum semua......
aduhhhhhhhhhh..rindunya pada blogku ini..hehehe..balik-balik, terus bukak laptop buka blog sambil kemas-kemas barang.....(dengn rasa syahdu)

selama hampir seminggu ana menyelaraskan aktiviti bersama REXCO di KHAR dan Nur Lembah Bestari...bermacam-macam kenangan yang telah tercipta...
setiap langkah dan detik itu memberikan kenangan kepada Rakan Exco dan juga Exco-Exco sendiri..

macam-macam aktiviti yang telah kami rangka, dengan bermacam objektif agar dapat menyampaikan ilmu kepada mer
eka yang bakal memimpin..
ada yang senyum, ketawa, merajuk dan juga menagis sambil mengejar kami exco-exco dek kerana ingin memohon maaf.......

ana harap, dengan program yang telah kami rancang ini, adik-adik dapat sedikit ilmu dan juga dapat memanfaatkan dalam kehidupan seharian sebagai seorang pemimpin kelak.......

seperti yang Pengetua Khar inginkan...matlamat kita cuma satu...semoga kita dapat merealisasikan dengan kerjasama yang kuat........

fulamak...macam skrip ucapan plak ek.heheheh...okey2...xnak lah formal sangat kan...masa sampai je resort tu..memang terpegun lahhh..cantik sangat dengan sungai, permandangn......... ana dan 6 org lagi rakan pergi awal daripada peserta dan urusetia yang lain, ..masa sampai tu, dalam tengahari, bayangkanlah..sejuknyer macam malam..sejuk betul tempat tu.........tapi...takde line...asenyer, hujung pokok nyiur baru ada line..
heheheh

penat nak taip lah,,,biarlah picture yg menceritakan suasana nyer..okeyy

ok..ini lah tempatnye...memang berpuas hati lah.. suka sangat dengan konsep hutan kat sini...nyaman dan tenang

ini lah sahabat-sahabat JMK yang pergi awal..naik van...hehehhe, sampai-sampai terus round tengok-tengok tempat tuk aktiviti yang bakal dijalankan....penat tau jalan..banyak tempat ana tak pergi jelajah..last-last balik chalet, baring terus terlelap...lepas zohor baru bangun untuk sambut peserta 2 buah bas....kenapa muka lain macam jerr...huhuhu..penat tau..lagipun ana puasa time ni...
tapi ALlah itu Maha Mengetahui...Dia beri ana semangat dan kekuatan untuk jalankan tugas dnegan baik, dan ana takde rasa lapar dan lemah pun....heheheh..minumlh kacip fatimah...eh xdelah...gurau jerr

tengok beliau ni...mcm budak-budak..inilah Timbalan YDP saya...hehehe..dorang ajak mandi kolam ngan sungai...tapi takpela...i Malu U...tetibe teringat yang ana nak honeymoon kat dalam hutan yang ada sungai..........hehehe..(abaikan..)ini hari terakhir sebelum balik tadi....ambil gambar kat tempat wajib dalam resort ni..hehehe. :)

pic with my felo, en suniza, TYD..my partner biro kebajikan dan kemasyarakatan, ukhti fatin dan ukhti halawati..penyelaras biro merangkap setiausaha agung, yang bertudung hitam, kak jah...dan my lovely rakan exco..adik, hafiz, ilham dan azimah...really proud of uolss...good job..maafkan saya kalau teguran dari saya mengecilkan hati anda semua, tiada niat lain, cuma inginkan yang terbaik buat kalian semua......jaga kebajikan semua tauu.. :)


kami yang pergi awal adalah insan yang paling lewat balik...hehehe..tapi, pakcik van sangat baik hati bawa kami jalan-jalan...hah,,,ini adalah empangan..best sangat tempat ni..cantik...ramai yang memancing...lepas pancing terus bakar kat situ...wow..best sangat.. :)



time ni tak banyak gambar yang ana capture, sebabnya, baru ada line time ni..so...handphone sepenuhnya untuk bermesej dengan insan-insan yang dirindui...heheh :)..


tempat terakhir yang kami tuju ialah hot spring...tempat ni tersorok skit..tapi air memang panas...mula-mula ana taknak masuk pun..sebab ana pakai stokin..takkan nak masuk jer kan..tapi lepas dipujuk....ana masuk jer ngan stokin tu..hehehe..memng panas air tu..semua masuk..best sangat lah ... :)..ciptaan Allah itu sangat indah..

habis sudah 1 cerita tentang 1 pengalaman hidup......ingatlah, kita semua dilahirkan untuk memimpin dan dipimpin..paling penting adalah untuk memimpin diri sendiri... :)

p/s : encik Anugerah Allah balik besok hari...... :).semoga selamat perjalanan pulang ke UPSI...hepy belated bithday to ummi Encik Anugerah Allah..tak dapat nak wish sebab hp takde line..wah-wah, dapat perfume dari anak teruna...semoga panjang umur, murah rezeki, bahagia dengan anak-anak, dan bakal menantu...ewahhhhhhh...hehehe.. :)




13 comments:

farhana_acimek3 said...

wahh~~~best2...
hah...awin suh tgur ea...
ni nk tegur ni...
praktis make perfect~~jgn wat peace dah yee laling...
:)

nanakimie said...

wah,trus bukak blog:) x penatkan cik amani..hehe..len lar..xsama tmpatnya:)tempat neh ag menarik:)

cg_mila said...

wah3.cantek nye tempat nih.kt mne laman bantu tuh awin.sronok nmpak pic yg ydp men tuh.waaaaa.sronok tmpat nih, ad gak jambatan gantung.tggi x mcm kt teratak riverview??

Mata Hati said...

uikkkss..dah balik ke. cepatnya. rasa mcm baru semalam jer amani pergi..

Awangku Johan said...

Macam best jer..
hurmm tp rasakan takkan dpt p ke situ huhuhu.. coz dah jauh d sbrg laut ni.. huhuhu.. apa2pun moga prgram kamu orang berjaya ya dgn objektif tercapai.. AMIN>...

Amy Syaquena said...

As'salam...

cantik tempat tue , adik jaga diri baik2 tau..semoga selamat dalam perjalanan...

azwa_amani said...

nana : tengs dear ingatkan...tapi aritu ade tanya dekat ustaz ni..die kata, perkara pertama yg dilihat terhadap sesuatu perlakuan itu ialah niat...jika niat yg baik, baiklah die...so...kalau kita buat peace itu sebagai 1 gaya dan tidak melambnagkan apa2 maksud...itu dibenarkan..tengs dear atas teguran itu

azwa_amani said...

nanakimie : huhuhu..rindu lah..tu yg bukak tu.. :)

mila : tempat ni dekat jer, kat hulu yam.kalau kita nak buat program tuk kelas pun bleh..

mata hati : yelah.......kita tak balik langsung baru tau...

azwa_amani said...

ak : tempat ni memnag best ak...alaaaaaa...nanti kalau balik semenanjung, boleh dtg...yang penting bawak kiteorg sekali..hehehe

kak amy : tq sis...tapi amani dah balik lah...hehehehe....takpe.minggu depan amani g kem lagi..:)

sembil9n said...

kem...hmmm ~ spt menarik je :D

azwa_amani said...

sembilan : memng best lah kem ni..sebenarnyer banyak tempat menarik kat malaysia ni..kiter jer tak tahu..hehehe :)

azrinrahim said...

best2..haha seronok mereka pergi kesane yer.. moga2 rexco yang peg tersebut bkl jadi JMK kelak ..incya-Allah ..

azwa_amani said...

x semestinya yang pergi ke KUPREX akan jadi JMK...siapa yg berpotensi akan di naikkan...okeyy..terserah kepada ana nak pilih siapa yg bakal naik jmk sidang depan...yg penting, orgnya pandai memimpin organisasi dan kreatif..ok...god luck juga untuk ayien..jika ayien layak, naikkalah...nak ke jadi JMK...????..kalau nak isi borang ok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...