Wednesday, December 15, 2010

rindu pada arwah...

assalamualaikum....
pagi yang sangat indah hari ni..sebabnyer...ana dah dapat kawal rasa rindu ana pada arwah mak...
sebelum ni,..kalau rindu, konpem punye nangis berlagu-lagu...

tapi sekarang ni, ana lebih tenang...sebabnya, hari tu, encik Anugerah ALlah ade cakap, kalau rindu, bukan leh peluk cium pun...lebih baik doakan..tenangkan diri.......jangan pikir dan layan sangat rasa rindu tuuuuuuuuu....

so...Alhamdullilah.....apa-apa pun, rasa rindu padanya tak pernah padam dan hilang........

malam tadi...skype dgn encik Anugerah Allah, banyak benda yang ana share tentang arwah mak...........sesungguhnya, dia seorang wanita yang sangat hebat dan tabah di dalam mengharungi kesusahan dalam hidupnya.........dan Allah sangat menyayangi dirinya..........ana minta pada sahabat-sahabat sedekahkan Al-fatihah kepada arwah mak ana.......AL-FATIHAH...


akhirnya ana dapat jugak scan gambar ni.....tq lian (my housemate)..sebab die dah edit pic ni bagi besaq...ni jer gambar yang ada...... (T_T)

24 comments:

azrinrahim said...

incya-Allah ummie awien akan bahagia didunia yang lain .. kne ingt walaupon dimana dia berada, dia masih tetap dalam fikiran kita dan kisah dia tetap akan utuh sampai bila2 ..

Iena farina said...

Salam...amani..syahdunyer lah..terasa sayu lak saya...memang patut kita rindu pada yg tersayang...so kuatkan hati & study baik2... :) berdoalah agar ALLAH swt tempatkan arwah ibu amani di tmp org2 yg beriman.. :)

whitecappuccino said...

Rindu kat arwah ayah juga :(

..:akyn:.. said...

huhu.. sedey nyer :(
xper.. yang penting jgn lupe utus doa buat beliau... :)

NoR RaShiDi b RaSuL said...

ler...shidi bru tau mak awin dh xde...awin jgn sedih2....kita doakan mereka bahagia di dunia sana....

azwa_amani said...

ayie : insyaAllah...sentiasa mendoakan agar ditempatkan di sisi Allah...aminnnnn..mekasih yer rexco ku syg...

iena : setiap yg dtg pasti pergi....kita tak leh nak alwan takdir...hanya perlu redha...berbaik sangka dengan Allah, kerana Allah telah menentukan kehilangan emak adalah yg terbaik.....setiap yg terjadi pasti ade hikmahnya

azwa_amani said...

wc : inalillah...semoga ditempatkan disisi orang-orang yg beriman....aminnnnna

akyn : laaaaaa...toksah sedih2 laaaaa...amani okey jer ni...senyum jerr...okey dear..

azwa_amani said...

adik : itu maknanya adik belum mengenali excomu ini dengan lebih mendalam....huhuhuhuhu....its okey lah dik..awin okey jerrrrrrrr...:) jom men badminton ptg ni...

eqa darnestra said...

amani..sebak jer rasa hati baca entry nie...walaupun baru jer kenal awak dlm blog nie...tp sy tumpang sedih gak... sy fhm ape jer perasaan amani.. :) al-fatihah utk arwah ibu awak..

azhar said...

banyakkan berdoa untuk arwah k..

nanakimie said...

btoi ckp en.anugerah Allah tu..kta taw amani sorang yg kuat!b strong k...al-fatihah..

azwa_amani said...

eqa : tq dear sebb faham ape yg amani rasa...amani syg eqa... :) hehehehe

azhar : nama awak sama dgn nama ayah kiter..hehehe...errmm..insyaAllah, tak pernah lupa untuk doakan...

azwa_amani said...

nanakimie : yupssssss...betul3x..hehehe...no more tears...

NoR RaShiDi b RaSuL said...

awin:hehehe...sori la...x sempat nk tnya pasal family awin....sori la noh rexco ni kurang brtanggungjwb.....

azwa_amani said...

adik : takdelah...awin ok jer laa :)

Ummie Bonda said...

Sabar ye anak banyaknya berdoa dan sedekahkan al fatihah kepada arwah ibu..

Solihin Zubir said...

kesiannya.. rasa hiba..
tak terbayang oleh sy rasa rindu kamu tu..
takziah ye..
smoga arwah sentiasa dicucuri rahmat...
AL-FATIHAH...

eqa darnestra said...

eqa pun syg amani...hehe... :D

azwa_amani said...

BONDA : mekasih :)

solihin : huhuhuhuhu.hanya Allah saja yang tahu....tq yer awak :)

eqa : hehehehe macheh...toche2...

Mata Hati said...

kita akan semua merindui mereka yg telah pergi.. :)

azwa_amani said...

mata hati : yupsssssssss... :) (T_T)

Amy Syaquena said...

As'salam..

sabar ye dik banyakan berdoa,..

Ezma FaSham said...

to azwa amani... pergi seorang ibu tak kan pernah ade penggantinya.. kasih seorang ibu takkan pernah ade penggantinya... pengorbanan ibu tak kan pernah cukup terbalas oleh kita walau lame mane hayat mereka...
doa untuk ibu adalah segala-galanya...
al-fatihah untuk ibu...
Btw... salam ziarah dari ezma.. ",)

azwa_amani said...

ezma : tengs for dat komen..really appreciate it.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...