Sunday, December 5, 2010

remote control tu saya yang punya...

as-salam semua...

alhamdullilah..perut sudah kenyang, hati banyak gumbira...hehehehe...
biasa ah duk umah bujang, periuk belanga, kuali semua takda...
so....makan luar je lah...hehehhe,,
tapi bukan tak pandai masak yerr..
suruh jer masak apa pun...boleh punya..cuma sedap atau tak je lah..hehehe

tau tak tadi ana dan 2 orang lagi housemate ana pergilah makan dekat kedai makan ni...
sape bebudak UPSI, tau lah kedai BISTRO kan,...
ana masuk kedai tu lewat skit dari kawan-kawan sebab pergi terjah 1 kedai ni..
ada urusan sikit tuk program lusa...lepas selesai baru pergi kedai makan...

korang tau tak...
masuk-masuk jer...kedai makan tu bukak bola...
eiiyy alergic betul laaaaaaaaah...ape yang best sgt bola tu...

nak dijadikan cerita, member ana budak kimia yang dok tengok tu....Faris..
ana pun suruh lah die tukar....die tukar kejap jerr,..pastu tukar balik bola...adeyyyaii..
selang beberapa minit..dia habis makan..dia kuar lah kedai..

apa lagi, ana cepat-cepat ambil remote tv...terus tukar tv3 cerita LaillahaillALlah...zulhisyam dengan rita rudaini berlakon..
masa ana tukar..semua yang dok makan kedai tu senyap...fokus tengok tv..hehehehe...nakal jugak budak kecik ni kan...
pastu kan, ..abg yang kerja kedai tu, dok kecek-kecek ana suruh tukar bola...
ingat ana nak bagi...sorry laa..hehehe..
ana pun cakap.."tak mo tukar, nak tengok citer ni" hehehehhe...

sampailah habis makan ana tengok citer tu...kesian plak tengok abg yang keje kedai makan tu tak dpat tengok bola...
hehehehe..maap lah yerr....customer always right..heehesu.sheshe and amani sebelum keluar makan...masa ni ade perkara pelik berlaku...seram...(muke tengah lapar)

p/s : apa yang best sangat bola tu???????....selamatlah encik Anugerah Allah tak fanatik sgt...tapi kalau n9 lawan klate...dia xtau nak sokong mana..hehehehe...ummi siap tanya, "abe sokong mane"..hehee..

22 comments:

tiqaa said...

wahh pandai masak! bestnyaaaa! :P

Solihin Zubir said...

bola la best! huh! kejam! hahaha...

farhana_acimek3 said...

fuyooooo berebut ye hahahaha

AdiaLuze said...

KAlau boalsepak Malaysia punye, tak tgk pun takpe...Nanti ada la plak komen2 sumbang yang tak teriktiraf....Hehehehe

azwa_amani said...

tiqaa : skit2 leh lah..kena asah lagi bakat..cewahhh

solihin : xbest...huh...lagi kejam tak bagi tgok tv..

nana : huhuhuhu..biaselahh tuuu.hehehe

adialuze : sokonglah pasukan bolasepak negara..hehehheheeh

misSbLurRy said...

syok la tgk bola....kalau ramai2 lg best....ahahha terasa kemeriahan tue...evenx knal boleh jd kenal bila berkumpul

nanakimie said...

hehe...b0ley tahan yer kamo neh:) naseb baek xkena serang ngan diorang yg ngah ngk bola tuh;p

azwa_amani said...

misblury : huhuhuhu...xnak..x best...

nanakimie : xdelah...kalau ramai malu lah nak pi tukar...sumer perempuan dalam kedai time tu,...for sure lah dorg x minat bola...ang tu sorg jer yg nak tgok bola..die lah kena mengalah....pelanggan sumer nak tgok cter tu.,..ade ke patut dia tukar....so...masa dia pi belakang, amani tukar la...sokongan semua yg ada di kedai makan.hehhe

Mata Hati said...

saya memahami perasaan frust pekerja kedai tu sbb saya pun minat bola.. kejam betul amani ni..ish ish ish tak patut tak patut.. :P

nanti pos kat saya gulai ikan patin masak tempoyak ekk..nak rasa sodap ke tak..hihihi

☆aDihAys☆ said...

bola pn best ape..hehe..
frust la sape2 yg nk tgk bola tym tu..

Awangku Johan said...

eeeee... best la tgok bole.. lebih2 kalau d tonton tu team fevret opkos la rmote tu akan dsmbunyikan hehehee...

Hafizan said...

sume sibuk dok komen bola ye...ana nk komen pasl uma bujang lak..kami bujang gk..ad jer periuk belanga, kuali dlm stor..hehe..jgn mara ye...

hacker said...

thnx tau lawat blog sy...
nice blog..

Bulan said...

cian abg kt kedai tue nk tgk bola.ehee

azwa_amani said...

mata hati : antara seorg yg nak tgok bola dengan ramai yang nak tengok citer tu..mana lagi diutamakan.... :P..

tempoya xde kat sini....xleh buat, ikan patin pun x jumpa..fatin adalah..nak????..hehehe :P

diyhas : yela2..nanti amani gi kuar makan..amani tak usik dah remote.

azwa_amani said...

ak : team xbes pun ak...newcastle lawan ape tah semalam..ulangan asenyer..lagi lah malas tengok..len lah liverpool..ada fernando torres..heheheh :)

abg fizan : korang curi periuk belangan rumah kami...hehehehhe..

azwa_amani said...

hacker : u are most welcme...dtg lah BICARA AMANI jugak yerr

bulan : hehehheeh...nakal kan dak kecik ni..nakal skit jer..kalau ramai lelaki yg nak tgok bola tu, kami semua mengalah laaa..tapi ni sorg jerr...die lah kena mengalah

Amy Syaquena said...

As'salam dear..

comelnya adik akak nie..sejuk je mata melihat..

zuhanismohamed said...

kadang2 je layan bola..tp banyak yang tak layan lah..hehe..

azwa_amani said...

kak amy : tengoklah kakak nyer.kak amy..hehehhe..xdelah kak, rupa paras itu kelebihan Allah, yang penting hati budi..akak pun cantik, kita kan sama saiz


zuhanis : samelah kiter.hehehe..1 jer yg selalu layan..kartun bola kampung...heheh :)

misz nana said...

eh.. bukan citer lillahi taala eh?? hehe..

azwa_amani said...

misz nana : oo tajuk die tu ea..tersalah plak..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...