Monday, December 6, 2010

sudah cukup solehah untuk jadi isteri????

assalamualaikum semua...

hari ini akan bermula program permantapan rakan exco 2 (kuprex2)..khas latihan dan modul untuk melatih sifat-sifat kepimpinan dalam diri mereka....
huhuhuhuhu..(gelak jahat tau ni)...habis lah korag semua...kami exco-exco ni akan buli korang habis-habisan...hehehe..kat kolej ni okey lagi..sampai dekat kem bes
ok...
balik korang dah takde rupa dah...besok kami akan bertolak ke ulu yam..best jugak tempat tu,...tapi takde internet..so..selama seminggu ni, ana tak update yerr.

cewaaaaahhh..kejam nyer lah exc
o-exco ni ek...takde lah...kami guna psikologi nak didik mereka...insyaAllah..kami berusaha menyampaikan ilmu....agar sidang hadapan, JMK KHAR lebih hebat dari sidang ke sidang..........

wahhhh....delagasi JMK KHAR akan buat reunion bulan ni....sireh pulang ke gagang...ana pulak t
ak dapat join rasanya...sebab ada program ke UUM, Sintok..sudahlah kena jadi MC tuk majlis malam tu...partner MC ana pun takde..ada program luar jugak..kenalah kami mencari peganti nyer..

confirm masa reunion tu nanti abang- abang dan kakak-kakak ni akan bawa family mereka kan....yelah, dari sidang-sidang dulu....mesti lah dah ramai yang kawin..hehehehhe..
nanti sidang-sidang masa akan datang buat balik reunion, mesti time tu ana pulak dah kawin..heheheheh..suka nya...hehehehe..abaikan okey..

tapi sudah sediakah diri ini jadi isteri kepada suami, jadi ibu kepada anak-anak...persiapkan diri bukan sehari sebelum kawin, tapi masa sekarang...latih diri menjadi solehah...ana dapat cari sedikit jer ciri ni....banyak dalam buku..tapi tak dapat nak keluarkan semua..hehehehe...


semoga dengan ilmu yang sedikit ni, membawa perubahan besar dalam diri semua...yang lelaki pun persiapkan diri menjadi suami soleh...yang pastinya.boleh menjadi imam dalam solat...okey,.ni ciri-cirinya..meh tengok..amek buku,,salin..nak kawin nanti, just pangkah (x) bila dah ada okey...

1.Sifat yg lemah lembut tetapi tegas.

2.Berperibadi yg mulia. Akhlak yg baik dan sentiasa senyum.

3.Sentiasa lembut hati. Senang berubah. Senang ditegur.

4.Pemurah dlm segala hal. Senyum, tenang dan lain-lain.

5.Bercakap bahasa yg baik sahaja dan menyenangkan hati org lain terutama sekali hati suami.

6.Bertenaga dan bersemangat.

7.Pandai mendengar.

8.Jaga image diri.

(Utzh. Zawiyah Hassan )

semoga dia jodohku...semoga apa yang dirancang dan diimpikan, ALlah makbulkan,,aminn ya rabb - pemilik cintaku selepas ALlah dan Rasul.

insyaAllah....wanita yang baik untuk lelaki yang baik....okey lahh...ana ada kerja yang perlu diuruskan...kalau tak siap, tak makan pulak peserta malam ni..daaaaaaa...salam...

credit to mata hati yang memberikan inspirasi untuk menulis entry ini

18 comments:

nanakimie said...

ulu yam?ntah2 tmpat kta g kem ari tuh..hehe..mmg xde line pn..

Amy Syaquena said...

As'salam..

betul tue dear , wanita yang baik jodohnya mesti dengan lelaki yang baik..allah tue maha adil...

azwa_amani said...

nanakimia : hehehhehe...yeke..nama tempat tu NUR LEMBAH BESTARI.. :) same tak??

kak amy : betul tu kak..macam akak..ske amani tgok..encik Anugerah ALlah pun ske tgok blog akak..tapi die jadi sleeping reader jerr..sebb dia malas nak uopdate blog die.hehehe

rizwan's sweetheart said...

ramai yang post entry kawen yerk sempena disember??

salam berkenalan. jemput singgah blog saya... mungkin kita boleh berkawan.. sudi exchange link?

azwa_amani said...

kak rizwan's sweetheart : huhuhuhu..lambat lagi kawin kak, kena hbus blajar dulu...sudah ke blog akak..nice blog :)

Mata Hati said...

amani...nak ikuttt jugakkk!!!!!

selamat menyambut awal muharam

azwa_amani said...

mata hati : x boleh..org keje kena keje...xleh ikut.

Ummie Bonda said...

Assalammualaikum..

Salam perkenalan dari Bonda, Bonda Follow blog ini ya!

azwa_amani said...

waalaikumslam...

salam perkenalan bonda...nanti amani follow smla

cg_mila said...

insyaAllah....wanita yang baik untuk lelaki yang baik:)

Liquid said...

betul3, lelaki yang baik juga hanya untuk wanita yang baik =)

Solihin Zubir said...

bertuahnya kalau dapat isteri solehah..

solihin + solehah.. ngam x? hehe..

miss fatihah said...

amani,awak di tag :)

misz nana said...

amani, nnt join nih http://syazanaamira.blogspot.com/2010/12/blog-larian.html

dayah SnoW Heuka said...

segera updatekan diri dgn sifat2 y dikatakan dalam entry amani hehe

Amy Syaquena said...

As'salam...

Akak datang melawat adik akak nie , x de pape nak jamukan akak ke hu3..

Amy Syaquena said...

As'salam..

akak tag amani..ni elinknya.

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/kenapa-blog.html

azwa_amani said...

tq semua sebab sudi memberikan komen..yang mana tag tu..amani akan cuba menjawab semua tag...

yups...wanita yg baik untuk lelaki yg baik..so..perbaiki lah diri agar menjadi lebih baik kepada suami/isteri kelak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...