Sunday, December 5, 2010

AMAR - AMANI ( ORIGINAL VIDEO KLIP )




assalamualaikum semua...]
buat pembaca BICARA AMANI...
mungkin dah lama dengar lagu ni...
sebabnya ana dah letak lagu ni masa awal-awal ana buat blog..
dan akhir-akhir ni ana tukar lagu afgan..tapi ana tkar semula..
sebabnya, Encik Anugerah Allah kata, dah selalu dengar
tukarlah lagu lain...
dan ana pun tukar balik lagu ni..hehehhe...

tapi kenapa lagu ni....sebabnya, lagu ni sangat bermakna buat ana dan Encik Anugerah Allah...
terlalu banyak yang membuatkan hati kami terpaut...
cinta itu sangat indah...
Allah kurniakan setiap manusia itu dengan cinta...
kerana dengan cintalah adanya kasih syg, dan tanggungjawab...

namun, hari ini, cinta itu yang merosakkan diri manusia...
sebabnya, belum bernikah..sudah pegang sana pegang sini..
dating sana..dating sini..
paling glamour ialah title "couple"...
bercouple itu tak salah...
bukan maksud ana bercouple itu halal...
dalam konsep yang lain, pandangan yang lain, tunang itu juga couple kan...
couple itu kalau bahasa melayunya, pasangan...

bercinta itu tidak salah...
Allah mengalakkan umatnya berkasih syg..
yang salahnya ialah cara..
bagaimana cara seseorang itu bercinta...
bercintalah mengikut syariat Islam..

menjaga batas-batas pergaulan...
menjaga tatatertib..
berkawan dengan keizinan ibu bapa kedua pihak...
kan senang kalau bertunang,.....
ehem ehem...saya sudah bertunang... :)

tak nak citer panjang-panjang...sebabnya masing-masing dah besar..
dah boleh pikir mana baik mana yang tak baik...
hanya sekadar memberikan pandangan ...
layan jer lah lagu ni ok..
credit to : rakan seUPSI yang buat entry AMANI...baru tau dia student UPSI, jiran sebelah kolej..heheheh...http://myqurratuaini.blogspot.com/2010/12/amani.html

okey...salam sayang dari amani

14 comments:

Pencari Qurratuaini said...

salam

haha..tq2..

ingat nk tulis mcm awk tulis ni, tp da mcm berat n buat persiapan nk balik jap lg...hold dulu..xpala..nnti sya buat entry linkkn kt blog ni...

p/s : tahniah, dah bertunang ye..
: sya tak bertunang lagi..haha

azwa_amani said...

pencari qurratuain : huhuhuhu.wahhh2 bestnyer nak balik dah....okeyy..hati2 balik kg tu..amani x boleh balik, program banyak hingga buka sem...

p/s : macheh..cepat2 lh tunnag...umur makin tue,heheheh

Pencari Qurratuaini said...

tau plak sya tua ye..haha...
ICA kompom x balik jg ke?kesian dia..nnti kirim salam kt dia

ezne ezureen rashid said...

wahh isteri dia ka tuh?

rieyana ynn said...

singah jap...;d

Mata Hati said...

ehem ehem..bertunang jgn lama2.. mcm2 hal boleh berlaku..

tertunggu gak kalau2 ada yg sudi buat lagu dan letak tajuk mata hati..hehehe

amir07_johor said...

best

di sebalik wajahku.. said...

assalamualaikum..

dah lama akak atie tak melawat..
sihat??
huhuuhu.. padahal baru je tepon.
awin dh bertunang? alhamdulillah. insyaALLAH. itu terbaik.
akak belum ag. hohoho.. takpela Allah menentukan.. ^^.

azwa_amani said...

pencari qurratuain : hehehehe...EAA dah lama balik klate..lepas abes paper 3P aritu...

eznee : a'ah tu dia punyer Zuajah...hehehe..comey an...ada macam kami tak????..hehhe

Liquid said...

wah dh tunang... tak jemput sama incek liquid pon uhu

azwa_amani said...

rieyna ynn : singah lame pun takpe..xde kena tol pun....hehehehe

mata hati : isnyaAllah, x lama lagi, lepas grade kawin laa...doa2 kan...Aminn.

lagu mata hati takde...matahari ade..nyaynyian amuk..try lah cri..hehe

azwa_amani said...

amir : huhuhu..bestkan...:)

kak atie : alhamdullilah kak...sudah..doakan adik akak ni yerr, bertemu jodoh yang baik..

liquid : adeyyyyyy...maap lah yerr :)

nanakimie said...

wah..amani da b'tunang upanya..tahniah:) kta tumpang gembira utk amani..hehe...m0ga dipanjangkan jodoh..amin:)

azwa_amani said...

lama dah nanakimie...insyaALLah..lepas grade, kumpul duit dulu...berbakti dnegan family, pastu baru kawin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...