Tuesday, December 14, 2010

awat lah hang jeles sangat???

assalamualaikum semua......

mood kembali hepi siap nyanyi-nyanyi.,.http://www.emocutez.com..laalalalalalal~~~..lagu i love u, u love me..
alaaaaaa..kartun barney yang ungu perut boroi tuuuu...hehehehe

haisssshhh.ni lah keroje nyer kalau takde meeting,,...selalunyer, time-time macam ni,
muka tengah stress berkerut-kerut, dok pikir masalah dan aktiviti..hehehe...
tapi malam ni, hati banyak gumbira sebab boleh lilek-lilek.,..hehehehe..

keje pun banyak dah siapkan petang tadi.......fuuuhhhhhh~~~ legaaa..

sebenarnye kan...kite nak citer kat awak, awak dan awak semua tentang kisah seorang wanita yang sangat cemburu.....cite ni, encik Anugerah Allah yang cite kat kite semalam...hehehhe,
kelakar tauuuuu....awak, awak dan awak nak tau tak....kalau nak tau, meh bace ni.......tapi jangan dedejut tau...(terkejut, versi amani dan Encik Anugerah ALLah..hehehe)..kisah nyer macam ni........

di dalam sebuah rmah di hujung Kampung Tadaaaak Nama, tinggalah sepasang suami isteri bersama seorang anak lelaki yang sangat comel..........macam amani..heheheh :)
si Isteri bernama, Wanita, dan Si Suami, bernama Jejaka....

suatu hari, Jejaka pulang lewat ke rumah di Kampung Tadaaakk Nama. oleh kerana Wanita sangat cemburu, dia telah mengatakan bahwa, Jejaka ada perempuan lain....maka, terjadi lah adegan sedemikian.

wanita : bushuk ade wanita lain kan...betul tak..???..bushuk takyah tipu laaaa...

jejaka : mana ade bushuk tipu masham........bushuk setia kat masham tauuuuuu...bushuk meeting laaaaaa..

wanita : tak...bushuk tipu....

adegan ini berlarutan hingga lah ke paginya....jejaka pun pergi ke tempat kerja seperti biasa... untuk menguji kesetiaan si jejaka, wanita telah menyuruh anaknya yang comel macm amani untuk menelefon ayahnya....

si comel pun mendail nombor telefon bimbit ayahnya, ....lalu wanita bertanya kepada si comel..

kenapa tak cakap????...lalu si comel menjawab...ada perempuan lain yang jawab..........apa lagi, Wanita berasa sangat cemburu.............dia menunggu Jejaka pulang dari kerja...

wanita : bushuk tipu kan...bushuk ada wanita lain....tadi si comel telefon dan ada wanita lain yang angkat telefon bushuk......

jejaka : mana ada bushuk curang...bushuk sayang masham sorang jer...panggil si comel...


lalu si comel pun datang.......

jejaka : apa yang comel dengar masa telefon daddy tadi???

comel : suara perempuan..

wanita : tengok...takkanlah comel nak menipu

jejaka : wanita tu cakap apa...???

comel : this number is not in service


jejaka dan wanita : #%$#E%&^*

p/s : huhuhuhu..saja jer post entry lawak.takde keroje nak buat..heheh..watak adalah idea penulis sendiri.. tiada kena mengena antara yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia...rekaan semata-mata.. :)

16 comments:

NoR RaShiDi b RaSuL said...

hahahaha.....pandai noh awin buat lawak....hahaha

zaidi zaim said...

hihihihi.... geli-gelinyer..... nak guling-guling japp... adoi! adoi! adoi!.... terguling sampai jatuh tangge lak..... heheh....

nanakimie said...

hehe..lawak ngah malam ek:)

oshin said...

haha. lawok2. rasa mcm nak hempuk si comel kuat2 . ahha. geli jer msyam bushuk eh ? haha

azwa_amani said...

rashidi : huhuhu...ingat awin ni serius sagt...dalam meeting jer serius..luar macam biase la...happy go lucky ok..adik mesti takut kan mase awin marah kat KUPREX aritu..sekali kena nama adik plak kan..heheheh

azwa_amani said...

zaidi zaim : hah..tu lah..len kali nak guling-guling, cari tempat yg selamat...:)

nanakimie : saje je nak uat entry ni...nak uat org senyum..dan amani sendiri senyum,

azwa_amani said...

oshin : huhuhu..jngan hemouk si comel tuuu...nama hanya rekaan semata-mata..geli ea..hehehe..jnagan tiru nama tuu

NoR RaShiDi b RaSuL said...

awin:hehehe....mmg pon...masa kuprex hr tu nmpk awin serius gler....hahaha...tapi x pa kami ke sana untuk blajar....

azwa_amani said...

adik : huhuhuhu..tme tengah program, kena lah serius..xleh men2...mane tau adik bakal ganti awin ke.......belajar lah menjadi pemimpin..adik boleh, cuma x brani menyuarakan pendapat..kena berani bercakap...macam mana nnti nak terangkan pasal kebajikan masa minggu orentasi nnti...macam mana nak cakap dengan MPP..hah..so..latih dri sekrang yerr :)

Mata Hati said...

just smile :)

azwa_amani said...

mata hati : awat macam x hepi jerrr

Mata Hati said...

hehehe..baru bangun tido. mcm mana nak hepi :p

erika nuris said...

lawak2...hahhaha...

azwa_amani said...

mata hati : baru bgun tdo lah kena hepy2...

sue : hehehe...lawak kan...lagi lawak kalau org beriya nk g joging, tapi tak bgun..hehhe

chocolate.aholic said...

huhuu lawak btl...nice! =))

azwa_amani said...

chocolate : rasa macam lama jer awak tak ke sini kan..hehehe.. saje jer uat citer lawak. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...