Friday, December 3, 2010

kalau nak tahu..bacalah ni..

assalamualaikum readers...

ana nak share sesuatu dengan korang..
ini hal tentang perasaan dan rasa hati..
wahhhh macam serius je kan..?????..agak serius sikit laaaaa...
apa pandangan korang apabila, korang tak diberikan peluang untuk buat keputusan pada diri sendiri....?????

maksudnya, apa pandangan, pendapat dan keputusan yang korang rasakan itu jalan yang terbaik buat diri korang, tapi bagi orang lain, keputusan itu tak betul.......
tapi memang korang dah fikir masak-masak, dan dah bezakan baik buruknya.....bila korang berikan sebab kenapa buat macam tu, kamu dikatakan melawan....
dan akhirnya, untuk menjaga hati orang disekeliling, kamu pilih keputusan yang bukan kehendak kamu.....................
apa pandangan???...amani pun keliru laaaa...sedih pun ada...http://www.emocutez.com

anyway...taknak jadikan itu sebagai satu masalah yang buat ana tak hepi...so....ana nak jawab tag MATA HATI..klik lah nama tuu...


1- Apa benda paling penting dalam hidup korang?
-- islam....tiada agama, tidak memanusiakan manusia...

2- Benda terakhir yang korang beli dengan duit korang?
-- dah lama tak ada duit ni..hehehehe...beli nasi lemak last exam hari tuuuu..

3- Dimanakah tempat korang akan melangsungkan perkahwinan nanti dan apakah temanya?
-- dekat mana pun tak kisah...tapi bukan kat siam laaa....janji dengan encik suami...(wahhh.ok tak jawapan..)

4- Adakah korang sedang bercinta sekarang?
-- sedang bercinta dengan yang Maha Esa dan cinta agungnya...untuk insan itu, ada kasih buat dirinya, namun hanya berserah..ada jodoh adalaaa.....biar Allah tentukan..

5- Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
-- cintaku kepada Allah, Rasul dan umatnya sehingga menutup mata...

6- Dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang?
-- sentiasa ada sepanjang masa dalam hati...

7- Novel/buku/majalah terakhir dibeli?
-- dah lama tak beli sebab kena berjimat......wuaaa sedih laaa, nak buku tuuuuuuu....

8- Apa nama penuh korang?
-- seperti di dalam ic dan surat beranak...hehehehehehe...

9- Antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra?
-- tak sempat nak bermesra,,,,keduanya tiada waktu kecil lagi.. (T_T)

10- Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
--takde laaaaaaaaaaa..tapi nk sngat jmpa arwah mak...tak sabar pun ada nak tggu saat diketemukan..<<<<.lebih cepat pun takpe..leh ke jawab macam ni

11- Adakah korang basuh baju korang sendiri?
-- Tak ada maid..kene lah basuh sendiri... :)..tak ada mesin basuh kat sini, kenalah basuh manual..guna tangan..hehehe

12- Di manakah tempat yang betul2 korang nak pergi?
-- Mekah..nak jejak kaki dekat sana...duk depan kaabah...subhanAllah..seronoknya menjadi tetamuNYA

13- Pilih salah satu, peluk atau cium?
-- taknak jawab soalan dengan baik..nak dua-dua..heheh

14- Beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag?
-- orang ganu....
-- Dah kerja...
-- blog dia best..

15- Lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup?
-- diri sendiri, Al-quran pemberian encik Anugerah Allah, lappy ni, jam tangan dan syukriah (teddy bear)

16- Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar
-- afgan-kepadaMU ku bersujud

17- Lima rakan blogger yang korang nak tag?

10 comments:

zuhanismohamed said...

sangat teringin nak pergi Mekah juga...berharap dapat cepat sampai ke sana :)

azwa_amani said...

insyaAllah dear, kalau ada peluang dan panjng umur, kita akan kesana...berdoa banyak2...Allah sentiasa memakbulkan..

azwa_amani said...
This comment has been removed by the author.
misSbLurRy said...

soklan2 nie sesuai lak dengan lagu nie...ahahha

sembil9n said...

MIOW~ hehe~

Mata Hati said...

sya dah acap kali buat keputusan bukan dgn kehendak ati sbb nak puaskan hati org lain. lama-kelamaan dah jadi terbiasa buat mcm tu.

nanakimie said...

amani nak taw x..kta bab2 wat kputusan neh memang xreti..nak pilih2...slalu mtk pndpat family n kwn2..xreti nak wat kputusan sndiri...truk kan...cam nak ambek major apa sem lepas..serabut jew ase pale..xtaw nak ambek major apa.neway,thanks dear 4 tagging me...kta bru o9 neh..kat kg:)

Solihin Zubir said...

sy tumpang sedih untuk awk... =(

azwa_amani said...

mata hati : seronok ke macam tu...kita juga berhak dapatkan apa yang kta suka dan mahu.....

nanakimie : hehehe..memng lah kita dengar pendapat dan pandangan yang lain, tapi bukanlah keseluruhan hidup kita, 1keputusan pun kita xleh nak buat sendri....apa yang kita minat dan suka, xleh..kenikut cakap dia...

solihin : mekasih yer awak..sat gi saya p blog awak...kesedihan buat xdak mood nak membaca..hee

Rifki Fauzi said...

hallo teman,

saya mau minta tolong nich... Boleh nggak..???
Begini...saya kan sekarang sedang mengikuti sebuah kompetisi blog.
Nah, saya butuh support dari teman agar bisa menang,
untuk memberikan komentar pada artikel saya di :
http://rifkifauzi.blogdetik.com/index.php/2010/11/dari-internet-sehat-jadi-hebat-dari-dunia-maya-jadi-nyata/

TERIMA KASIH BANYAK

salam teman blog,
Rifki Fauzi
(weowe.blogspot.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...