Tuesday, July 12, 2011

bukan calon pilihan...


Assalamualaikum Rasullulah. saw...

assalamualaikum semua...dapat juga amani curi-curi makan, eh silap, curi-curi masa yang ada untuk update belog kesayangan ni. tengah sibuk-sibuk editkan buku Dr. Suppiah ni, amani ternampak pulak big and cute lollipop atas meja study ni.. amboii, mentang-mentang perut tengah bergendang, pantang nampak makanan.... buka puasa magrib nanti nak buka makan lollipop tu jela..huhuhu... confirm kalau dapat habiskan, gigi amani sure rosak... tapi kalau tak makan sayang, Cikgu Ammar bagi haritu sebelum dia balik klate..... tu sebab ada orang bagi dia, dia tak makan, bagi amani... errmm terima jela... tq yerr...

okey...berbalik pada tajuk diatas. bukan calon pilihan.. hah, selalunya orang tulis tentang ciri-ciri suami/ isteri pilihan... tapi amani nak senaraikan ciri-ciri bukan calon pilihan hati amani... walaupun dah ada seseorang dalam hati ni, bila awak baca ni, mane lah tau ada 1 or 2 ciri dalam diri awak tu... so sila-sila lah buang yerr.. dan saya tau, awak pun akan buat perkara yang sama okeyy.. nanti apa yang awak tak suka, saya cuba buang jauh-jauh dalam diri...


-tinggal solat bila tengok bola
-jarang melangkah ke surau
-tak boleh jadi imam
-tak tahu baca Al-quran
- pemarah
-panas baran
-suka mencarut
-perokok
-tak hormat orang tua
-suka mengadu domba
-terlalu cemburu
-tak bertanggungjawab pada diri, dan keluarga
-suka tidur
-suka tengok perempuan
-tak reti kemas katil
-tak reti lipat baju
-tak suka budak-budak
-tak pandai berbual dengan orang tua
-suka buat hal sendiri dan tak pandai bergaul
-suka meninggi diri


ape lagi ek...

-boros/ terlalu berjimat
- tak suka haiwan terutama rabbit..hee
-suka kutuk orang...

tu jer kot... rasanya dalam diri cikgu Ammar, insyaAllah tiada ciri-ciri diatas, tapi bab kemas katil dengan lipat baju tu amani tak tahu.... hehehehe :)..


p/s : dalam usaha untuk mendapatkan jodoh yang baik, kita juga perlu usaha untuk memperbaiki diri menjadi lebih baik... :) wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..



p/s/s : percaya tak kalau amani beritahu yang lolliop ni boleh tutup muka...huhuhuhu

11 comments:

Wanie said...

semoga amani jumpe laki pilihan..:)
tapi susah ni nak cari laki yang takde sume ciri2 kat atas..hehe

azwa amani said...

amnai dah ada lah dear... doakan saja jodoh kami berpanjangan yerr.. Alhamdullilah, dia takde ciri-ciri diatas.. InsyaAllah.. semoga wani pun bertemu dengan jdoh yg baik, sebab wani baik.. :D

Ammar Syaifulislam said...

salam, lame x jenguk blog yg ceria ni.. owh byk jgk yg ade pd sy.. kna buang ni tkt muslimah sejati anugerah Allah pd sy xnk kt sy.. thanks sb sudi kgsi.. semoga jmpe jdoh yg baik

Amy Syaquena said...

Akak doakan semoga hubungan adik dengan si Dia akan terus berpanjangan dan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin dan ke akhir hanyat kamu berdua..amin`

azwa amani said...

cikgu Ammar : errmm memng lama awak tak tgok blog ni.. cedih tauuu..ohh yeke??.. banyak ea, buang jauh2 tauu.. insyaAllah, dalam doa jodoh saya hanya ada awak :) semoga mendapat jodh yg baik juga..kirim salam umi..

azwa amani said...

kak amy : lamanya akak tak dapat blog amani, sedih..huhuhuhu.. akak jaga diri tau, jgn buat keje banyak sangat... thnks doakan amani..akak ngn abg mirul pun semoga sentisa bahagia dan dikurniakan rezeki cepat..aminnn

Ammar Syaifulislam said...

cik amani, sy dh hntar video yg sy wat khas utk awk.. check email yeee

azwa amani said...

dah tgok dah...cediy laaaa... nak nagis jer tgok video tuu.... terima kasih yerr... terharu sangat, ur r so sweet :) tq so much...

alif haris said...

amboih besaunye lollipop .. hehe :)
mkn sehari tak habis tu haha :D

btw semoga berkekalan kasih sygnya bersama ckgu ammar ye cikgu amani ^^

Solihin Zubir said...

semoga lelaki pilihan amani tu dpt kekalkan ciri2 yg disebutkan di ats tu.. ;-p

erika nuris said...

nice entry..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...