Tuesday, July 26, 2011

top 10 hadiah paling istimewa


assalamualaikum Rasululluah SAW....

assalamualaikum semua pembaca BICARA AMANI.. sebelum tu, nak wish, THANK YOU SO MUCHHHH sebab menyokong blog picisan amani ni hah....tenkiu yerr, sayang awak.. hehehe.. :) tanda terima kasih kita kat awak,..tak payah tengok orang lain, awak tu yang tengah baca entry ni hah, kita nak bagi hadiah ni....ambillah, free jerrr.....


hehehehe...kita bagi mungeee, suka tak ??? suka kan kan kan ??? (mengaruttt)..sebenarnya amani nak share kan top 10 hadiah yang paling istimewa yang kita boleh bagi pada insan tersayang,...nak bagi kat semua orang pun boleh.....jom check it out..

1. hadiah mendengar : berikan hadiah ini kepada yang memerlukan, dan kamu hendaklah benar-benar mendengar apa yang dikatakan. jangan mencelah, jangan berangan-angan dan jangan meracang bagaimana kamu hendak membalas

2. hadiah tanda kasih : jangan kedekut memberikan pelukan, ciuman dan pegangan tangan (untuk yang halal sahaja okeyy). biarkan tanda-tanda kecil ini tunjukkan kasih dan sayang yang ada dalam diri kamu

3. hadiah sehelai nota : ia mungkin ringkas seperti "sayang awak" atau sesuatu yang kreatif seperti sebuah puisi. letakkan nota-nota ini ditempat yang tidak disangka-sangka oleh orang yang dikasihi

4. hadiah ketawa : berikan sesuatu yang melucukan seperti gambar kartun atau artikel. mesejnya ialah "saya suka ketawa bersama awak "

5. hadiah puji-pujian : sesuatu yang simple seperti "warna biru memang ngam dengan awak" atau "sedapnya masakan awak " mempunyai nilai yang tinggi kepada orang yang mungkin merasa dia

6. hadiah bantuan : tolong basuh pinggan mangkuk, buang sampah, jaga anak DLL

7. hadiah bersendirian : ada ketikanya kita hanya mahu bersendirian. peka kepada saat-saat itu dan berilah masa dan ruang untuk dia bersendirian

8. hadiah keceriaan : cuba sedaya upaya supaya kita sentiasa ceria apabila bersama-sama dnegan orang yang dikasihi

9. hadiah riadah : sertai sesuatu sukan/aktiviti yang disukai oleh orang yang dikasihi. kalah pun tak apa, kamu masih menang

10. hadiah doa : selalu berdoa untuk kesejahteraan orang-orang yang dikasihi...dan beritahu mereka yang mereka sentiasa berada di dalam doa kita...

14 comments:

simply nana said...

hadiah2 ini lebih bermakna dari segalanya....semuanya bermula dari diri kita sendiri....gud sharing...

BudaK KeciK (BK) said...

saya nak hadiah roti canai dari awak..tak belanja2 lagi..heheh

cucu umie said...

amani kalo hadian pujian ut mcm kureng sesaui shje..nty menjadikan orng tu kembng plak.huhu

eddy syrol said...

sangat menghargai ape2 je hadiah....best kan dpt hadiah... nak hadiahhhhhhhhhhhhhhhhh

ciknabil-a said...

hehek byknya carahadiah yg blh di bagi! :)

ciknabil-a said...

hehek byknya carahadiah yg blh di bagi! :)

Wanie said...

hehe..sayang kamu jugak..;)

hadiah barang xde eh..

Qaseh dalia adelia said...

hadiah begini kdgkala tidak dihargai sob3x.. pangg

ieda said...

hai dear .. akak terima dengan lapang dada semua hadiah2 yg amani sebutkan tuuu (lalallalal sambil berlalu bawa mungeee ! :))

azwa amani said...

qaseh : betul jugak tu...bagi amani, org tu tak tahu erti menghargai.... hadiah berbentuk material ni kurang nilai sentimentalnya.. heeee

azwa amani said...

kak ieda : amboiiii..perli lah tu berlalalalalala sambil bawa mungeee :) huhu

fRaMe+LenSeS said...

;) betul tu amani. Nadh setuju. weee~~

Muslimin Ibnu Hassan said...

em hadiah plg last yg plg Allah suka.. nice info..

azwa amani said...

muslimin ibnu hassan : tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...