Saturday, July 9, 2011

kasihnya AYAH..

assalamualaikum Rasullulah SAW

assalamualaikum semua... bangun-bangun, amboi, mentang-mentang cuti, hampaa dok bergulung lagi dalam selimut. tapi mesti seronokkan dapat bangun lambat dan relaks-relaks...huhuhu...okey, amani update entry ni di Library UPSI. siapkan kerja yang tak siap,..pening laaaa, banyak sangat....huhuhu..macam ni lah student...

tapi amani bukan nak cerita tentang kerja, tapi nak cerita pasal ada pakcik dengan anak dia 2 orang, sorang perempuan, dalam tingkatan 2 kot, dan yang lelaki, hensem juga, dalam tingkatan 4 agaknya...dorang duk study kat library dengan ayah dia, rasanya pensyarah di UPSI kot...

amani suka tengok ayah dia ajar anak dia Math, siap nyanyi-nyanyi, tepuk-tepuk tangan nak suruh anak dia faham....ohhh so sweet... (sambil berangan cikgu Ammar ajar anak subjek kimia..huhuhu)...

berat sebenarnya tugas seorang ayah. bukan setakat bagi duit, bagi pakaian dan bagi tempat tinggal... kena beri ilmu supaya berjaya dunia dan akhirat.... hah, lelaki-lelaki di luar sana termasuk lelaki masa hadapan, sudah bersediakah kamu dengan ilmu-ilmu kebapaan ??? dari sekarang kena belajar tau... kena dalami ilmu agama, jangan sampai, nanti nak ajar anak bini pun tak pasti.. lepastu, anak bini dakwa mereka di akhirat sebab tak ajar dengan betul...

ohh teringat pula pada cikgu Ammar @ lelaki masa hadapan, dia sangat risau kalau tak dapat didik kakak-kakak dan adik perempuannya dengan betul.. tak tegur yang mana silap...sebab sekarang, dia adalah ketua keluarga.... semoga awak dapat jadi anak, suami dan ayah yang baik suatu hari nanti..InsyaAllah..

okeylaaa, nak siapkan kerja....sambil-sambil tu amani singgah teratak kawan-kawan yerr.. Happy Blogging dan selamat mendalami ilmu semua.... assalamualaikum...

amani ni duduk kat library dok tengok orang jerr bukan tengok buku... ape daaaaa

9 comments:

delarocha said...

banyak lagi ilmu kebapaan yang perlu diisi.

cucu umie said...

wah, mengajar mathematik..kahkah bgus tol..

Wanie said...

bagusnye pakcik tu..
setengah ayah rajin bab2 ajar anak ni kan..

sape cikkgu ammar?hehe

alif haris said...

hehe tape .. tak payah tgk buku pn boleh belaja ..

learning from observing ^^

cart kartika said...

Sweet .. =D

erika nuris said...

patut la tak nampak muka hang rini...

Hans said...

tanggungjawab seorang lelaki memang berat

Keputusan Jom Main Teka - Teki

misSbLurRy said...

aku tak suka math dulu.....
sebab cikgu math aku ajar x paham...
walhal senang je benda nye 2

apik pehe said...

bapa..kena ada macam2 ilmu..baru leh arah keluarga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...