Saturday, July 23, 2011

lawatan ke kilang coklat


assalamualaikum Rasulullah SAW..

assalamualaikum kawan-kawan semua.. Fuhhh, baru ni amani dapat menaip entry untuk hari ini. pagi-pagi lagi amani dah keluar untuk tolong Cikgu Mimi di Pusat Kecemerlangan Kanak-Kanak (PKKK) UPSI untuk bawa budak-budak ke kilang coklat... teruja tak dengar coklat.. sekali lagi diulang yerr.. KILANG COKLAT.. huhuhuhu....

sampai di PKKK jam 7.30 pagi, siapkan semua barang-barang letak dalam bas, barulah bawa budak-budak masuk bas... selama ni kalau amani pergi program, naik jer bas sure tidur punya... elehh...jangan nak cebik bibir yerr, korang pun sama juga kan... lagi-lagi trip waktu pagi, sebab kena bangun awal..hehehe...

tapi trip kali ini, amani tak boleh tidur pun, nak pandang environment kat luar pun tak dapat sebab kena jaga budak-budak dalam bas.. kejap nak makan lah, kejap nak turunkan kerusi lahh, bergaduh lah, bergurau lahh, apa jer yang dorang tak buat kat dalam bas tuuu...pantang jumpa tol plaza, habis semua orang mereka lambai... amani pula yang malu...hehehe. tapi seronok..

syahmi dengan danish yang suka sangat main kerusi... penat cikgu marah tapi still lagi buat,..

akhirnya sampailah di kilang coklat Beryl's... berdiri kat luar jer dah wangi bau coklat, kalau cikgu dah teruja, budak-budak apa lagi, hehehee.. sabar yeeee...kami pun jalan-jalan kat dalam, memang best laaaahhh

ni lah kilang tu... coklat yang sangat sedap.

okey, kita dah sampai.....pegang tangan kawan sebelah, siapa yang lari-lari cikgu tak nak bawa lagi...faham tak ??

cikgu dengan budak macam sama jer.. huhuhu.. abaikan muka amani yang burn dan nampak pucat letih sebab baru balik dari UPM... tak cukup rehat+nangis+mengantuk..so muka jadi macam tuuu

masa yang dinantikan telah tiba, SHOPPING COKLAT !!!!..memang rambang mata sampai tak tahu nak pilih yang mana, lagi-lagi harga dia murah sikit dari harga pasaran... mula-mula beli untuk diri sendiri.... lepas tu baru bawa budak-budak beli untuk mereka... tapi yang peliknya, bila suruh pilih mereka nak yang mana, tak nak pula.. Haishh budak-budak ni......

beratur jangan rebut-rebut..semua dapat coklat free..

tanda kenang-kenangan.

tengok, warna tangan dengan muka jauh berbeza....rasa nak balik bawa coklat besar ni..boleh ???

dalam jam 3.00 petang barulah kami sampai ke UPSI, dan parents pun datang ambil.. walaupun trip yang sekejap, tapi seriously amani rasa letih sangat-sangat.... apa-apa pun dapat timba pengalaman, dan satu jer yang amani nak cakap " TAK SABAR NAK ADA ANAK SENDIRI.' huhuhuhu...okey, nak makan coklat yang sedap semuanya, sila jangan jeles... :P

banyak tak amani beli..huhuhu.. ini untuk orang-orang tersayang sebab amani nak balik umah di KL... balik terus letak atas katil dan ..SNAP!!..

sukanya tengok bekas coklat blue bunny tu.. awesome!!.. jangan jeles !!

okey, ni cerita sikit tentang program Skim Anugerah Pelajar Cemerlang Yatim/Miskin Nasional (SANTUN) kat UPM kelmarin...amani sedih sangat sebab kawan amani nak balik UK dan New Zealand semula dan dia tak sempat nak bagi tanda kenang-kenangan sebab haritu balik tergesa-gesa.... tak tahu bila lagi kami dapat jumpa.... sedih juga sebab ada peluang pergi oversea lepas SPM dulu tapi takut nak try...takpela, rezeki di UPSI.... perkara yang dah lepas jangan dikenang-kenang

ini namanya Saleha, ambil accountancy di New Zealand...dan balik NZ besok..sangat rapat sejak 3 tahun yang lalu masa amani dengan saleha sama-sama baru dipilih tuk anugerah SANTUN

kenapa amani nampak rendah ?? sebab dapat t-shirt lelaki lengan pendek, so terpaksa pakai baju lain kat dalam....tapi dorang cakap comel nyer cikgu... huhuh

ini pula kak syakira.. comel kan..ambil fizik di UK.... dia text amani sampailah amani balik UPSI, sebab risau jadi apa-apa..tq so much kak..


walaupun saya tak dapat study di oversea.. it's okay... insyaALlah, untuk Master dengan phd nanti..okeyy..byee...assalamualaikum..

cikgu Ammar cakap, jangan pandang apa yang kita takde nanti jadi kufur nikmat, lihatlah apa yang kita ada supaya kita syukur.

17 comments:

cucu umie said...

ayie dpt juga lepas SPM di bumi mesir tetapi parent tidak beanrkan so, smbung matrikulasilh.. and mungkin juga rezeki ayie di UPSI.. bersyukur dengan apa yg kita ad.. btw, nak coklat satu..simpankan untuk ayie sampai ayie balik UPSI..

Muslimin Ibnu Hassan said...

salam, wah bestnye.. nk jgk cklat 2.. nti pos ek.. grau je. xsempat jmpe kakak ipar la kt sne.. dlu die krja situ.. jgn mkn byk sgt nti gemuk...

Muslimin Ibnu Hassan said...
This comment has been removed by the author.
anamizu said...

wahhh besnye dpt pegi kilang coklat..
nak skit coklat tu...hehe

azwa amani said...

cikgu Ammar : insyaAllah, kalau ada nanti saya pos ke awak dan umi deh.. hehehe.. tu lah, kakak dah tak duk UPM..takpela, lain kali insyAllah.. :)

belog|amiyo said...

aku hantu coklat. bak sini sekilo.! haha

azwa amani said...

amiyo : huhuhu.beli lah sendiri

delarocha said...

kilang ni kan bangi kan?
dekat je ngan umah saya.
apsal tak singgah? huhu

Wanie said...

untuk akak ade tak amani? hehe
tak penah lagi g kilang coklat..
budak2 seronok la dapat g situ..

azwa amani said...

delarocha : kat sri kembangan... tak sure lah dekat ngn bangi ke tak..hehee

erika nuris said...

hehheheh..comey kan dorang...

huhuhu..suka ayat kat dalam kotak tu..huhuhu

gud luck:)

.::: Princess MOMOY :::. said...

bestnyer
suka g kilang coklat
bau wangi jer

Mrs.Yie said...

akak salah seorang peminat tegar coklat..hehe :)

alif haris said...

sedapnye coklat .. ^^
hehe semoa tercapai hajatmu utk s2dy diloversea :)

♥ Nur Hazlina Binti Mohd Fisol ♥ said...

salam,
wah, bestnya melawat kilang coklat tu...dekat je dgn U saya tapi xpernah pergi lagi...nak tanya syarat2 awak g melawat tu? hantar surat dulu kepada dorang ke?

:)

azwa amani said...

nur hazlina : firstly, amani tak dapat nak ke blog sebab link belog awak amani tak dapat buka


kilang ni dekat dengan UPM, tapi bukan program amani, amani just tolong staf UPSI jaga budak2 jerr, selalunya kalau kita buat program, hantar surat dan kol pihak sana... kalau kena dengan trikh yang kita minta, dia terima laaa

efa nur said...

Assalamualaikum Amani..


lama tak dengar khabar.. :)

seronok baca entry nie..efa search kt google nak cari kilang coklat beryls bangi..jumpa kt blog amani :)

efa nk pergi 8 nov nie..bawa pelajar sekolah tahun 5 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...