Friday, July 1, 2011

orang cakap amani budak kecil ??


assalamualaikum... nak buat assingment sebenarnya. tapi tiba-tiba idea hilang... tak tahu nak buat ayat macam mana, dan nak masukkan isi apa.. boleh pula macam tu kan??? otak jammed..

tiba-tiba amani teringatkan kawan-kawan kat sekolah dulu.. dorang selalu panggil amani kecik.. ok fine.. amani rendah, huhuhuhu.... masa zaman sekolah dulu kan kena beratur time perhimpunan. memang tak pernahnya beratur belakang, selalunya yang paling depan atau nombor dua. huhuhuhu.. kalau tiba-tiba amani kat belakang tu mungkin sebab datang sekolah lambat. huhuhu

sampailah amani masuk universiti. dah nak habis dah pun sekarang ek.. still lagi orang panggil budak kecik. terutamanya masa dalam sidang Jawatankuasa Mahasiswa Kolej. memang lah amani antara yang termuda dalam sidang kami, tapi berbanding dengan rakan yang sebaya, amani tetap yang paling comel.. huhuhuhuhu.. best juga kan bila orang layan kita macam adik jer...rasa muda sokmo.. :P

lepastu, sampai lah sekarang ni, bila amani berurusan dengan orang melalui telefon, mesti mereka ingat amani budak sekolah. suara amani macam budak-budak ke ???? takdelah sangat kan ?? kan ?? huhuhuhu.. sebabnya, masa amani sekolah dulu dan masa awal-awal semester dulu, amani masuk jer pidato, forum dengan debat. okey jer suara, takde pula jurulatih cakap amani suara budak-budak. boleh jer menang..


ermm.. apa-apa pun, amani bersyukur sebabnya amani sempurna sifat walaupun tak tinggi macam model.. aduyaii, dah lah lelaki masa hadapan amani tu tinggi.. kalau berdiri paras bahu jer kot... hehehehe.. macam adik ngn abang.. ke macam anak dengan ayah..(mengarut..mengarutt..)

p/s : tak kisah lah kan.. untung juga jadi budak kecik ni. walaupun umur dah tua, tapi still nampak macam budak sekolah lagi... huhuhu paling best time raya nanti lah.. orang tetap bagi duit raya.. amani pula malu nak ambil. tapi orang dah hulur, takkan nak menolak yer tak..badan kecil macam budak tapi pemikiran matang macam orang dewasa

8 comments:

nanakimie said...

hehe...sore kamo comel:)

azwa amani said...

nana memang tau.. suka ek dengar sore amani :) werrkkpp :P

ummiross said...

hehe amani, tang orang bagi duit raya tu yang best kan...

Cikgu Moon said...

hai kakak awin...hehe...

Ammar Syaifulislam said...

em ye la 2 muda. dh tua dh sy tgk cik amani.. tp xpe, jika kte rse kita muda, kita kna kuat beribadat sb Allah suka org muda beribadat. jika kte rse dh tua, kte kna tmbh amalan kte sb kubur makin dkt.. jd lah muslimah sejati yg diidamkan oleh lelaki masa depanmu

alif haris said...

kecik la comey :)

dhiera said...

sama la kita amani~ saya pun kecik jugak. orang selalu tanye tingkatan berapa? aipp~ dah keje la. dalam family, saya sulung tapi saya plg kecik~ hek

dhiera said...

sama la kita amani~ saya pun kecik jugak. orang selalu tanye tingkatan berapa? aipp~ dah keje la. dalam family, saya sulung tapi saya plg kecik~ hek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...