Thursday, November 25, 2010

10 benda tentang masa cuti

salam readers..
nak kene jawab tag yang tertangguh..
cik oshin die baru buat tag, and ana insan comel yang kedua ditag (malu i tau uuuooollls ni..)

okey-okey..mula2 agak sedikit malas plak nak menulis tag ni, asyik bertangguh jer kan
(no ..no//no//jangan ikut perangai buruk ni,ske bertangguh).tapi terbaca plak kat belog kawan tentang ini

ciri-ciri orang munafik :
bila berkata ia berbohong
bila berjanji ia memungkiri
bila diamanah, ia mengkhianati
bila bertengkar, ia mengenepikan kebenaran

so..ana xnak lah ade ciri-ciri yang 3 tu...sebabkan cik oshin dah amanahkan untuk menjawab..so...bacelah yerr

10 benda korang rajin uat waktu cuti :

ana ni jarang ade mase cuti, sebab ana pegang jawatan kat kolej, so, memang jarang ade cuti, penuh dengan meeting gerak kerja, program itu, program ini....tapi bila YDP bagi cuti..adesss...syokkknyerrrrrr...

1- mase cutilah nak basuh baju yang banyak...
2- time lapang ni jugalah mase nak negemas bilik, mop lantai. dah macam amah plak ase... :)
3- ske masak jugk time tu..
4-kacau kawan pun habit juga waktu2 macam ni
5-layan citer yang episodnyer banyak...huhu
6-bace buku pun best
7-ape lagi ye..errmm, men tenet lame2, sampai rasa mual...huhuhu
8-uat aktviti, jogging ke..gi tasik ngn kawan2 ...aktiviti santai laa
9-kalau dah xtahu nak uat ape..gi balik kg..
10-tidur adelah yg paling best bila cuti...huhuhu..zzzzzzzzzzzzzzzz :P

okeyy,,tag kedua 10 benda tak suka buat waktu cuti

1-opkos x suka mandi pagi...dah nk zohor baru mandi (mesti xde org nak ajak kawin kan...huhuhu..)
2- malas gi beli makanan kat kafe, sebbnyer dah x mandi, xkan nak kuar umah
3-malas nak sms, ase menganggu jer henset ni...
4-malas nak usik paper work/pasal meeting/pasal gerak kerja...hah 1 lagi, pasal kuliah
5- malas nak membangunkan diri dari katil..
6- ape lagi ek..????..
7- tu jer kt oshin
8-abesss daaaaa
9-betul...dah abesssss
10-hah...betulkan dah abessss..huhuhu

p/s : see..banyak rajin dari malas,,,...huhuhuhu..pasan jer ek.. :P..(pensyarah kata, perasan itu baik tuk perkembangan emosi manusia...hehehehe...jangan perasan sangat sudah)

ni part x bes...kene tag org...maap lah sape yg ditag tu yerr....patutnyer 11 orang yg kene tag, tapi ana xtahu nak tag sape...yang tersenarai ni, korang tag lah saper2 yer

ak (mantan JMK)
mata hati (blogger peberet)
syura (sahabat gila2)
nana (model of the year)
mus (dak debat UPSI, )
mila (awek ganu)
moon (rakan exco akademik n kerjaya)
azrin (rexco ana yg disayangi, kebajikan dan kemasyarakatan)

8 comments:

Cikgu Shura said...

haha! saya diamanah kan lagi...tanak jd munafik!!
kui3..nnti i jawab ye awin:P

azwa_amani said...

uishhh..cepat betul si syura ni komen... :P

Mata Hati said...

nanti saya jawab.. kay,nak buat keja. good morning

azwa_amani said...

oo.mata hati keje lah..lupe plak..okeyy.tq..morning.. :)

Cik Mus said...

kihkih. Thanks.
yg ni xpernah jawab lg. ekeke

azwa_amani said...

cik mus :..welcme dear..okey..jawab yerr :)

oshin said...

hekhek. sian kat awk. thanks eh sbb jawab tag tu ;)

azwa_amani said...

oshin : xbek hampakan permintaan org..hukhukhuk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...