Wednesday, November 10, 2010

penatnyer arini

salam semua...arini penat sangat sampai sakit kepala...berpusing jer nampak semua bende...

ADOIII..SAKITNYER KEPALA..

punca2 ana sakit kepala

a) semalam tidoq lewat...sebab dah tertidur lepas isyak..pastu terjaga..terlupa yg belum uat slide n soalan math nak mengajar arini...tgh2 uat soalan..en.Anugerah Allah ajak skype, mintak teman dia add course yg susah sgt nak masuk...errmm...citer2 kejap...pastu baru tidur..

b) dah tidur tue...banyak plak nyamuk yg mengigit..membuatkan tidur ku x lena..adoiiii..tolonglah nyamuk..gigit lah org lain...

c) mengajar tadi agak susah..sebb mereka x faham pecahan...so, nak memberikan kefahaman pada org yg x tahu cakap melayu adalah 1 perkara yg sangat sukar....nak cakap BI, lagi lah dorg x faham....so..cikgu kena ajar perlahan2...tu pun, lom leh tangkap sepenuhnya...kene ulang lagi besok...adooiii

d) lepas mengajar, teringat sijil penyertaan yang ada dalam bilik JMK (jawatankuasa mahasiswa kolej) x buat lagi....kene siapkan minggu nie...nanti YDP ku marah plak exco dia lambat uat keje...hehehe..syang YDP..:)

e) study yg belum habis lagi...ade 2 subjek x cover lagi..insyaAllah..minggu nie habiskan...hehehe :)

f) keje no2, penjualan tin oleh penghuni kolej yang bertimbun perlu diuruskan petg nie...alhamdullilah, dah g jual..dapat banyak jugak...hasil jualan akan diberikan kerumah kanak-kanak istimewa untuk baktisiswa semester depan..huhuhuhuhu...nantikan program ini ya....

g) PENING SEBB X MAKAN LAGI..ehhh..ade kaitan ker???..huhuhu..jap agi ana makan..nie kalau en.Anugerah Allah tahu, mesti dia marah...hehehe..maaf yerr, nak makan lah nie...:)

h) okeyy.....pening dah hilang...BYE.....semoga korg semua dapat menjalankan kerja seharian dengan baik dan menjaga kesihtan ...daaa..SALAM

cikgu nak makan nie...menu ptg nie....kuey tow tomyam n milo cincau..nyum2...jom makan sama..

11 comments:

dayah SnoW Heuka said...

wahhh sgt sweet en.anugerah Allah suke :D...

ape2 pown jg diri meyh.. biasa la cikgu manyak keje ka.. ape2 pown gudluck ngaja budak2 hee~ :D

Fathiah Farid said...

jage diri ye..cikgu kene jage kesihatan br dpt ngajar dgn baek =)
btw, sape ek en. anugerah Allah tu? ;p

azwa_amani said...

dayah :...en anugerah Allah tu insan yg sntiasa ada senang dn sush...mekasih yerr..cikgu memng banyak keje..huhuh..tq..dayah pun nak jadik cikgu kan..

fathiah : header fatihah cantik..ske tgok..en anugerah Allah tu cikgu kimia...errmm.. ok cikgu akan jaga kesihtan..:)

sembil9n said...

cikgu kte dyorg xphm bhse melayu n english?? cikgu ni aja sape nih???
cikgu cuba la blaja sikit2 bahasa diorang...
dgn tu dpt la sikit2 brinteraksi scre mesre dgn murid2.....
klw sy nk aja org yg xphm p kite ckp...sy akn aja dgn care visual...err...cm kiter tgk tutorial photoshop kat U-tube....tp xd suare...camtu la...tp kne plhn2 lah... ^^

azwa_amani said...

9 : huhuhuhu..cikgu mnegajar student dari kemboja...leh bace entry lepas kalu nak tahu dgn lebih lnjut yer 9...ermm..cikgu tgh try uat tutorial tu..tq bagi cadangan...dorg leh faham skit2..xleh cakap laju2..kene cakap baku dan sepatah-sepatah...

cerita penglipurlara said...

wah sweetnya sype dgn..ehem2..nk jgk.ehhehee..ckgu jn lah tido lwt2 t mengantuk lam klss.kikiki

azwa_amani said...

kalu ckgu tdo dlm kelas...studnt mesti mcm dlm citer p.ramlee kan..huhuhuhuhu...;)

sembil9n said...

miow2

azwa_amani said...

9 : miaowww...huhuhuhu

Awangku Johan said...

Siannya DIA.. tu lah dia rencah pahit manis kehidupan kita.. So, diharap hadapinya dgn gembira. Coz, Ak dah mngalaminya semasa Jadi JMK KHAR pd 07/08 dlu.. huhuhu time mmg bz, tiap2 minggu ada jak program jmk dan biro2 jmk... Huhuhu apa2pun semuanya blh d hadapi dgn tenang dan kerjasama antara rakan2 JMK...

azwa_amani said...

huhuhu...ok jak ak...cume penat skit lahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...