Sunday, November 7, 2010

bahaya kawin dgn programmer

..ana baru jer habis meeting...aduyaiii...pening otak pikir program tuk sem depan..........errmmm..semoga Allah bersamaku dan sahabat JMK yang lain...okeyy..ilangkan stress dengan lauhging..hehehe :P

Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini adalah contoh daripada seorang isteri yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang PROGRAMMER setiap hari.

Suami : (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."

Isteri : Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami : Bad command or filename.

Isteri : Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!

Suami : Errorneous syntax. Abort?

isteri : Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?

Suami : Variable not found...

Isteri : Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. Biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.

Suami : Sharing Violation. Access denied...

Isteri : Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.

Suami : Too many parameters...

Isteri : Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.

Suami : Data type mismatch.

Isteri : Abang nih memang betul-betul tak berguna la.

Suami : It's by Default.

Isteri : Macamana pula dengan gaji abang?

Suami : File in use ... Try later.

Isteri : Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai seorang isteri?

Suami : Unknown Virus. "


p/s...carilah suami/isteri berkerjaya guru....macam ana...hikhikhik..:P..

7 comments:

Ashiya Mizuki said...

hihi...memg lawak... adush..terseksa taw dlynY kita mcm komputer..huhu

ariey said...

wau... mesti senang nie... ada masalah, terus fomat baru... hahaha

azwa_amani said...

ashiya mizuki :....hikhikhik...sabau jelah kalau dapat suami programmer...

abg riey :..a'ah..mintak jer nak window aperr...prosessr laju tuuu...hhuhuhu

Awangku said...

haaaa... jom jari isteri sama2 opsyen dgn kita.. hehe

azwa_amani said...

huhuhuhu...SETUJU!!!!!!

khaiyisah husna said...

haha... lawak2..menarik

azwa_amani said...

khaiyisah :..hikhikhik...lawak kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...