Monday, November 29, 2010

Kem Kepimpinan UPSI



ni kem kepimpinan UPSI tuk Jawatankuasa Mahasiswa Kolej...kat UPSI ada 4 buah kolej, iaitu KAB, (kolej aminuddin baki), KZ (kolej zaaba), KUO (kolej ungku omar), dan KHAR (kolej harun aminurrashid..),...KHAR kolej yang paling ramai student...dan bangunan yang tinggi banding dgn kolej yang lain...ada satu lagi..UKLK (unit kediaman luar kampus)

kem ni best sangat...macam-macam ilmu yang kami dapat untuk melatih pemimpin2 kolej.....setiap kolej tu..ada YDP, NYD, TYDP...bendahari..setiusaha agong....dan exco-exco...dekat UPSI...digelar JMK...jmk ni akan berganding bahu dengan MPP untuk menaikkan nama UPSI...

JMK ni tugasnya ialah...merancang aktiviti untuk student, menjaga kebajikan dan juga menjadi orang tengah diantara student dengan pihak atasan

berada dalam keluarga JMK ni...buat ana semakin matang...dan bijak dalam merancang sesuatu organisasi...di bawah setiap biro, yang dikendalikan oleh exco-exco...ada rakan exco...ana exco kebajikan dan bawah ana...ada 40 orang rakan exco...sayang sangat dengan mereka., sebab merekalah pendokong dalam setiap aktiviti dan program yang kami buat...

dalam dunia JMK ni juga lah melatih komunikasi...bayangkanlah....ana terpaksa berhadapan dengan lebih 2 ribu student untuk menerangkan kepada mereka tentang kebajikan mereka di KHAR...fuhhh...selamat okeyy tauu...

semua ni melatih ana untuk menjadi guru kelak.....dalam dunia JMK ni juga ana belajar bagaimana nak membahagikan masa....kuliah, meeting, program, dan persatuan di UPSI....adeeeyy...kekadang tak menang tangan nak buat, tapi itu semua demi pengalaman..

minggu depan ana tiada di kolej, sebab ada program diluar untuk melatih rexco yang bakal mengambil tempat kami pula.....siap lah korang...kene ragging habis-habisan..ana dulu kene rendam dalam lumpur...dah macam kerbau dah rasa...seksa....tapi seronok sgt...

okeyy laaa..panjang pula cerita pasal pengalaman ni....ana ada satu semester lagi di dalam dunia JMK ni..lepas ni..ana dah tak boleh nak aktif macam sekarang...sebab dah tahun akhir...wuuaaaaaa...sedih laaaaa.

buat sahabat JMK yang ade blog ni...selamat maju jaya. kitalah pencetus segalanya...insyaAllah...melanggang puncak bersama-sama...sayang sahabat JMK semua...

p/s : dalam video tu..ana ada dekat 3.28..6.24 dan 8.26....oh yeee...ENCIK anugerah ALlah yang melihat video ni...pasti senyum-senyum kan...elehhhh..tau lahhh ade dia....:)

2 comments:

Mata Hati said...

ohh..itu rupanya budak amani.. hmm achummm!! huhuhu

azwa_amani said...

huhuhuh.. ;)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...